Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Miksi suomalaiset eivät äänestä,demarien ongelmat

Lauantai 20.6.2009 klo 18.28 - Pirkko Turpeinen-Saari

EU-vaaleissa useimmat suomalaiset jäivät kotiin. En ihmettele. Tarjolla oli vain rahan ja yksipuolisen tiedonvälityksen mahdollistamia ehdokkaita. Parlamentin ulkopuoliset puolueet ja liikkeet olivat median täydellisessä boikotissa. Tuttuun tapaan yhtään syvällistä tai korkealentoista keskustelua ei nähty.

Vallan, varakkaiden ja itsekkäiden koulutettujen etuja puolustavien näkyvyys on itsestään selvyys. Valitettavaa vain on se, että hyvää ammattitaitoa käytetään etuoikeutettujen puolustamiseen.

Ongelmaksi jää vasemmisto. Miksi vasemmiston ääni ei kuulu eikä asiantuntemusta näy.

Näkyvyys: Sekä parlamentaarinen TV että muu media palvelee oikeiston maailmankuvan ja arvojen tavoitteita. Vasemmistolainen lehdistö on käytännössä kadonnut. Uutispäivä Demari pitää esillä demareiden oikeaa laitaa. Demaria lukemalla oli jo selvää ketkä demareista tulevat valituiksi EU parlamenttiin.

Demarin vaalityöllä ei ollut pienintäkään mahdollisuutta tavoittaa tavallisia järjestöihin kuulumattomia työntekijöitä. Vaalijunassa ehdokkailla näytti olleen hauskaa keskenään mutta eihän kukaan voi olettaa, että tavallinen kaupan kassa tai kampaamon työntekijä tulisi radan varteen ehdokkaita kuulemaan. Toritapahtumat ja kauppakeskustilaisuudet eivät korvaa pitkäjänteistä henkilökohtaista koteihin ja työpaikoille ulottuvaa työtä. Olemme nähneet kuinka Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa ehdokkaat ja heidän tukijansa käyvät kodeissa ja arkisissa tapahtumissa.

Olen myös ihmetellyt kuinka innostavaa työttömälle olisi osallistua tapahtumiin, joita juhlistetaan kuohuviinillä ja hemmottelutapahtumilla, joihin osallistuminen maksaa enemmän kuin työttömällä on rahaa omiin arkisiin tarpeisiin. Vasemmistoliitosta oikealle olevilla puolueilla todellisuus on erkaantunut tavallisten ihmisten, jopa tavallisten korkeakoulutettujen ihmisten elämästä.

Puheenjohtaja Urpilainen ei ole kyennyt luomaan imagoa, joka tarjoaisi luotettavan myönteisen vaihtoehdon. Viikoa ennen vaaleja hän ehdotti äänestämään kokoomusta tai demareita! Miksi? Poliittinen peli jatkuessaan vie koko vasemmiston perikatoon. Vasemmistoliiton nälviminen  tai kokoomuksen ja demareiden yhteishallituksen suunnittelu ei johda demareita nousuun.Kokoomus osaa demareita paremmin kokoomuspolitiikan.

Naton vastustajalle, joita Suomessa on enemmistö, luotettavaksi vaihtoehdoksi jää vain demareista vasemmalle olevat puolueet ja toistaiseksi vihreät. Todellisen vaihtoehdon rakentaminen edellyttää totaalista irtisanoutumista viime vuosikymmenten eriarvoisuutta ja militarisoitumista lisäävästä politiikasta.

Vanhan työväenpuolueen juhlan lähestyessä tulisi kyetä kokoamaan kaikki ne voimat, jotka muodostivat tuon puolueen,yhteen keskinäisen arvostuksen hengessä. Mikäli jokainen osanen jatkaa nykyisen kaltaista erillistä elämäänsä edessä on vain jokaisen tappio erikseen. Niiden, jotka ovat olleet luomassa nykyistä eriarvoisuutta on nöyrryttävä tunnustamaan se ja päätettävä linjan muutoksesta. Niiden, jotka ovat ulkopuolelta aivan oikein arvostelleet vallassaolleita puolueita, on kyettävä hillitsemään kritiikkinsä ja tarjoamaan rakentavaa yheistyötä.

Keskustan heikkeneminen kokoomuksen vahvistuessa ei edesauta suomalaisen yhteiskunnan tasa-arvoistumista. Keskustan heikkeneminen lisäisi militarisoitumista ja yltiöpäistä ulkopolitiikkaa. Tuo kehitys ei olisi vasemmiston etu.

Valta turmelee alunperin korkeatasoisetkin moraaliset aatteet, ellei vallankäyttö sinänsä sisällä sisäistä kontrollia vallan väärinkäytön estämiseksi. On harvoja ihmisiä, jotka ovat moraalisesti niin syvällisiä ja vahvoja, että kykenevät luontaisesti valtaa saatuaankin ylläpitämään alkuperäisen moraalinsa. Tällaisia poliitikkoja ja toimittajia maailmankaikkeudessa on, mutta he ovat harvinaisia.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: raivo, turhautuminen, passivoituminen,