Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Fasismin edellytykset olemassa;rikollisjengit turvallisuutta luomassa Kööpenhaminassa

Maanantai 20.7.2009 klo 20.06 - Pirkko Turpeinen-Saari

Kohta kymmenen vuotta, maailmanlaajuisen sodan terrorismia vastaan nimissä, on ollut yleisesti hyväksyttyä suhtautua arabeihin ja muihin islaminuskoisiin ihmisiin ennakkoluuloisesti ja syrjivästi. Passijonossa jokainen arabi tai arabien ystävä on potentiaalinen terroristi.

Sunnuntain 19.7.2009 HeSa:n artikkeli Kööpenhaminan jengisodista ja väkivallasta toi tärkeän piirteen esille. Hell's Angelsin toimitilaa vastapäätä asuva vanhus koki nämä tapoistakin tuomitut rikolliset turvanaan arabeja ja muita maahanmuuttajia vastaan. Vaikka luoti oli läpäissyt ikkunan turvallisuus perustui tähän pohjoismaisen väkivallan läsnäoloon. Näinhän fasismi nousee. Nyt kohteena eivät ole kommunistit ja juutalaiset niinkuin Hitlerin Saksassa vaan nimenomaan Kööpenhaminan kyseessä ollen, arabit.

Italiassa itseään jo fasisteiksi nimittävätkin ryhmittymät järjestäytyvät "kodinturvajoukoiksi" maahanmuuttajia vastaan, kierrellen iltaisin katuja, terrorisoiden turvattomia ulkomaalaisia.

Professori Arno Gruen, sveitsiläinen psykoanalyytikko kävi vuosi sitten Helsingissä puhumassa kirjastaan "Tahdon maailman ilman sotaa". Hän on kirjoittanut useita syvällisiä teoksia terrorismin ja fasismin problematiikasta.Der Fremde in Uns tulisi kääntää suomeksi.

Hän on juutalaisena paennut Hitlerin Saksasta Yhdysvaltoihin. Nyt hän on kääntynyt kritisoimaan Yhdysvaltojen hallitusta maailman pelottavasta kehityksestä. Fasismin vainoamat eivät enää ole juutalaisia vaan arabilta tai muslimilta näyttäviä ihmisiä uskonnosta riippumatta ja demokratia itse.

Kansainväliset lait ja demokraattinen päätöksenteko saavat hiljalleen väistyä omankädenoikeuden ja väkivaltaisen vallankäytön vallatessa tilaa niin yksilöiden kuin kansakuntien toiminnassa. Mielten manipulaatiolla on luotu tähän edellytykset. Jokainen on voinut käytännössä havaita kuinka itsestään selvästi armeija, aseteollisuus,turvamiehet ja poliisit ovat siirtyneet korvaamaan ihmisten välisen vuorovaikutuksen piiriin aikaisemmin kuuluneita asioita.

Ystävyys, erilaisuuden hyväksyminen ja tutustumista seuraava yhteistyö muuttuu luonnottomaksi ja harvinaiseksi. Osa meistä on elänyt 30-luvulla. Suurin osa ei. Osa on unohtanut kuinka fasismiin päädyttiin.Suuri osa ei ole siitä edes kiinnostunut. Lapset opetetaan samaistumaan, rahaa omistajilleen tahkoavien väkivaltapelien avulla aikuisten väkivaltaiseen maailmaan. Rakkaus ja empatia eivät taivu kaupallisiksi tavaroiksi. Siksi ne myös harvinaisina katoavat kuten norpat ja suomalaiset luonnonpuistot.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: arabiviha, rikollisjengit, väkivaltaan turvautuminen