Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suuri kasvatuskeskustelu

Keskiviikko 19.11.2008 klo 11.15 - Pirkko Turpeinen-Saari

TV 2:n 18.11.2008 suuressa kasvatuskeskustelussa nousi jälleen kaipuu ruumiilliseen kuritukseen. Pakolla ja kontrollilla nuorten järjestykseen saattamiseen.

Poliisin tytär, nuori, esitti parhaat mielipiteet yhdessä MLL:n Mirjam Kallandin kanssa.

Lapsen ja nuoren "kurinalainen" käyttäytyminen syntyy koko elämän jatkuvasta turvallisesta vuorovaikutuksesta joka on hellyyttä, kiinnostusta, keskusteluja ja aikuisen ja lapsen yhteistä läsnäoloa.

Tiedetään, että yhteiskunta on rajusti kehittynyt yhä eriarvoisemmaksi. Köyhien ja rikkaiden välinen kuilu on kasvanut. Aikuisten maailma on yhä itsekeskeisempi. Osa aikuisista ja valtio hyötyvät rahapeleistä, alkoholinkäytöstä ja toisten taloudellisesta hyväksikäytöstä. Monet työntekijät tuntevat työelämän pakkona ja puristavana kilpailuna. Vanhemmat eivät kotona enään jaksa rakentaa myönteistä ilmapiiriä ellei siihen ole sisäistä tarvetta jo oman kehityksen kuluessa syntynyt.

Lapsen ja nuoren rakkauden ja läsnäolon tarve aikuisen ja ikätovereiden kanssa voi muodostua myös tarhassa, koulussa, naapureiden kanssa. Tarhan aikuisten ja koulun opettajien tulisi koulutuksensa ja tietoisuutensa varassa kyetä kannattelemaan lapsia ja nuoria myös silloin kun vanhemmat ovat liian lujilla.

Oikeus poistaa nuori luokasta fyysistä voimaa käyttäen on ongelma.Onko luokan yhteisen ilmapiirin kehittämiseksi tehty riittävästi ennenkuin joudutaan poistotilanteeseen.

Kasvatuskeskustelu ohitti lasten ja nuorten keskeisen elämänpiirin;koulun. Jos systemaattinen, säännöllisten pienryhmässä tapahtuvien keskustelujen avulla synnytettävä kouluilmapiirin kehittäminen edelleen laiminlyödään, ei ole odotettavissa parannusta sen enempää lasten ja nuorten kuin aikuistenkaan hyvinvointiin, ovat aikuiset sitten opettajia, vanhempia tai muita kansalaisia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ruumiillinen kuritus, synnynnäinen pahuus