Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Korruptoitunut Yhdysvaltojen kongressi

Maanantai 24.10.2011 klo 17.25 - Pirkko.Turpeinen-Saari

Viime viikkoina seuraamani, Aljazeera- kanavalla nähdyn neliosaisen talouskriisiä käsittelevän Meltdown- ohjelmasarjan lisäksi,näin 23.10. TV 2lla Oscar-palkitun dokumentin samasta aiheesta. Kenellekään ei jää enää epäselväksi kuinka rikollista korruptiota ja lahjontaa näytetään vastaanotettavan kaikissa, jollakin tavoin Wall Streetiin liittyvissä piireissä. Pankkien lobbarit lahjovat kongressin jäsenet olemaan säätämättä rahan liikkeitä sääteleviä lakeja.Yliopistoista löytyy rahaa vastaan lausunnonantajia säätelemättömyyden tueksi. Rikoksia tehneet ja valtavia rahasummia itselleen keränneet johtajat palkkaavat huippulakimiehet ja lahjovat virkamiehet osoittaakseen itsensä viattomiksi.

Aiheutettuaan maailmaa ravistelevan talouskriisin ja aiheutettuaan laman lisäksi 8 miljoonaa työtöntä pelkästään omassa maassaan, Yhdysvaltojen kongressi on jo uuden aihepiirin kimpussa. The Nation-lehti kutsuu sitä säätelyn vastaiseksi obsessioksi - pakkomielteeksi.

Nyt säätelemättömyyttä ajetaan erityisesti kongressin enemmistönä olevien republikaanien toimesta ja kauppakamarin ajamana, koskemaan ympäristöä, terveydenhuoltoa ja työpaikkaterveyttä.Säännösten ja kontrollin katsotaan heikentävän yritysten mahdollisuuksia työllistää, siksi sääntely täytyy poistaa. Kongressi on menossa niin pitkälle, että mikäli rajoitus tai sääntely koskettaisi 100 miljoonan dollarin arvoista toiminta-aluetta, tulisi säätely saattaa kongressin vahvistettavaksi.

Presidentti Obama on joutunut vesittämään useita parempaa säätelyä ja tuoteturvallisuutta koskevia säädöksiä voidakseen osoittaa Yhdysvaltojen nykyilmapiirissä olevansa työpaikkojen puolella. Näin absurdiksi poliittinen "fanatismi" on viemässä. Obama veti pois myös smogia koskevat säädökset, jotka olisivat olleet sopusoinnussa Clean Air Actin kanssa.

Suomen edellinen keskusta-kokoomus-hallitus osoitti silloisen eduskunnan enemmistön kanssa joitakin samankaltaisuuksia Yhdysvaltojen kongressin kanssa. Vaalirahaongelmat, veroparatiisi- ja veronkiertolakien säätäminen sekä varakkaille suunnatut veronalennukset viittaavat vaikeuteen eläytyä siihen, mitä demokratia syvässä mielessä tarkoittaa. Olisi parempi, jos veronalennuksia varten lainatut 7 miljardia olisivat nyt valtion kassassa. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: sääntelyn vastustus, kaiken kattava lahjonta