Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10, 10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Demari ja "Norjanhullu"

Perjantai 29.7.2011 klo 12:28 - Pirkko Turpeinen-Saari

Demari-lehden päätoimittaja käyttää lähes sivun jutulle, joka on otsikoitu:  "Hullu halusi huomiota". Tekstissä toistuu Breivikin luonnehtiminen hulluksi.

Hullu on suomenkielen halveksiva luonnehdinta vakavasti sairaista psykiatrisista potilaista.

Neuvottomuus hirmuteon edessä ei saisi johtaa muun ihmisryhmän halventamiseen.

Kaikki merkit viittaavat siihen, että Breivik ei ole mielisairas, psykoottinen. Hänen poikkeavuutensa viittaa vakavaan luonnehäiriöön, jota voisi kutsua narsistiseksi häiriöksi, psykopatiaksi tai sosiopatiaksi.

Vakava luonnehäiriö on tämän päivän maailmassa yleinen ilmiö varsinkin, kun tarkastellaan maailmanpolitiikkaa.

Jos katsotaan Israelin toimia palestiinalaisten suhteen, on vaikea löytää muuta luonnehdintaa kuin, että se on sosiopaattista. George W. Bushin toimintaa viittaa aivan samaan.

Koska sosiopatia ja vakavat muut narsistiset häiriöt ovat tullet yleisesti normaaleina pidettäviksi ilmiöiksi, silloin kuin ne liittyvät vallassaoleviin valtioiden johtajiin tai tai niiden tapaan toimia, ei voi odottaa, että saman toimintatavan omaavat liikkeet tai yksilöt katoaisivat.

Demarin päätoimittaja yksinkertaistaa vaarallisella tavalla Breivikin toiminnan yksilölliseksi "hulluudeksi". Silloin tulee vaienneeksi yleisestä sosiopaattisesta trendistä, joka mm Suomessa on mahdollistanut jyrkän eriarvoisuuden kasvun.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Israel, USA, psykiatriset määritelmät, sosiopatia, hulluus