Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomalainen tiedonvälitys ja Gazan neuvottelut

Tiistai 17.2.2009 klo 11.24 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomalainen tiedonvälitys myötäilee auktoriteettiuskoisuudessaan ja tietämättömyydessään aina valtaa. Toimittajat eivät anna kokonaisnäkemystä myöskään Israelin hallituksen ja Hamasin neuvotteluista pitkäaikaisen rauhansopimuksen aikaansaamiseksi Gazan kysymyksessä.

Israelin hallitus on nostanut kynnyskysymykseksi Hamasin pidättämän  israelilaisen sotilaan Gilad Shalitin vapauttamisen rauhansopimuksen aikaansaamiseksi. Tämä suhteeton vaatimus tilanteessa, jossa Israelin hallitus on pommituksillaan traumatisoinut 750.000 palestiinalaislasta, tappanut heistä 400 ja pitänyt koko Gazan väestöä vuosia ahdingossa. Sen lisäksi Israel pitää vankiloissaan yli 11 000 palestiinalaista heidän joukossaan 30 palestiinalaisparlamentin kansanedustajaa.

Eikö olisi jo aika että Suomen demokraattisesti hallittu Yleisradio  välittäisi edes jotakin tietoa todellisuudesta, joka on maailman politiikan keskiössä. Pahinta ei ole se, että palestiinalaisia poliittisia vankeja pahoinpidellään ja eristetään, altistetaan kylmän sään armoille ja syötetään kelvotonta ruokaa. Osaa vangeista säilytetään muurien sisään pystytetyissä teltoissa puualustoilla sään armoilla. Vankiloissa on mielivaltaisesti pidätettyjä naisia ja lapsia, joista osa on syntynytkin vankilassa.

Myös viime päivinä Israelin sotilaat ovat miehittäneet lisää Länsi-rantaa Jerusalemin lähellä, jotta laittomia siirtokuntia voi edelleen laajentaa.Tzipi Livni, joka pyrkii pääministeriksi on selostanut Yhdysvaltalaisille juutalaisjärjestöjen johtajille, että Israelin tulisi hieman luopua " Israelin alueesta", joka hänen mielestään käsittää Israelin, Länsirannan ja Gazan, palestiinalaisten hyväksi, jotta juutalaisvaltion turvallisuus voitaisiin taata. Siis pääministeriehdokas perustelle toimiaan uskonnolla ja Vanhalla testamentilla, ei kansainvälisen oikeuden, YK:n päätösten ja jo tähänastisten Israelin ja Palesiinalaishallinnon sopimusten pohjalta.

Eikö olisi syytä keskustella siitä, ovatko näin yhteismitattomat argumentit mahdollisia minkään neuvottelujen pohjana. Ovatko suomalaiset tiedotusvälineiden seuraajat  älyllisesti niin kykenemättömiä, että he eivät voisi osallistua keskusteluihin, joissa käsitellään todellisia pulmakysymyksiä. Vai ovatko toimittajat kykenemättömiä luomaan keskusteluita, jotka toisivat jotakin merkittävää muidenkin pohdittavaksi. Monet ajankohtaisohjelmat ovat muuttuneet hömpäksi, jossa hipaistaan ongelmien pintaa. Ruotsissa Israelin suurlähettilästä heitettiin kengällä tiedotustilaisuudessa. Suomessa TV:n pääuutislähetyksessä suurlähettiläs sai toimittajan häiritsemättä kutsua Hamasia syöpäkasvaimeksi.

Onko sittenkin kyseessä se jo Pohjoismaiden neuvoston jäsenenä tekemäni havainto, että Ruotsi on ylipäätäänkin valovuoden edellä Suomea, kun on kysymys ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta. Suomalaisessa kulttuurissa on tutkimattomia syrjintää ja epäoikeudenmukaisuutta sallivia mekanismeja, jotka heijastuvat tiedotusvälineisiin ja toimittajiin.Toimittajat tarvitsisivat lisää valppautta, uteliaisuutta ja oikeudenmukaisuutta. Niistä syntyvää itseluottamusta tarvittaisiin ettei suurlähettiläs tai muu auktoriteetti saisi puhua kritiikittä puuta heinää.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yli-ihmiskäsitys, suhteellisuus, kokonaiskäsitys