Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Miksi Rafah piti pommittaa?

Torstai 22.1.2009 klo 3.21 - Pirkko Turpeinen-Saari

Palestiinalainen 69 vuotias opettaja asuu Rafahin pakolaisleirissä. Hän raahautui paikalle vuonna 1949 40.000 kohtalotoverin kanssa  nälästä hoippuen huulet kuivuudesta karstalla.Perhe oli joutunut pakenemaan kodistaan alueelta, johon oli muodostettu Israelin valtio. Aluksi paikalla muodostui telttaleiri, myöhemmin rakennuksia ja ennen viimeisimpiä Israelin pommituksia, rakkaiksi muodostuneita koteja.Nyt opettaja seisoo, entisen kotinsa avain kaulassaan, keskellä hajalle pommitettua kouluaan.

Tuhannet kodit, sairaalat, koulut, poliisiasemat, viemärit, vesijohdot, polttoaine- ja ruokavarastot, appelsiinilehdot , kana-ja kalkkunatarhat, ja yhteisön kauneus tuhottiin.

Rafahin asukkaat muistuttavat olemassaolollaan olevansa Israelin alkuperäisiä asukkaita. Tuhoamalla heidät, muisto häipyy- vai häipyykö?

Israelilaiset järjestivät joukoittain turistimatkoja Gazan pohjoiselle rajalle pommitusten aikana. Parash Hillin luonnonsuojelualue täyttyi picnic -koreja availevista, kiikareilla ja kameroilla varustetuista perheistä. Kukkulalta on kaunis näkymä Gazan kaupunkiin ja merelle. Ei haluttu menettää tilaisuutta ikuistaa Gazan tuhoa.

Tämän ryöstö- ja sotaturismin vastustajat, joita myös on Israelissa, alkoivat kutsua kukkulaa "Häpeän kukkulaksi". Tunteeko Israelin hallitus häpeää?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: pakolaisleiri, syyllisyys, kosto

Israel- USA:n sotakone Lähi-idässä

Tiistai 6.1.2009 klo 9.32 - Pirkko Turpeinen-Saari

Israel on Yhdysvaltojen suurin kehitysavun saaja. Jo vuosia Israelin on ollut käytettävä tuo apu aseiden ostoihin Yhdysvalloista. Apu on niin valtavaa, että se on 80 miljoonaa euroa jokaista vuoden päivää kohden.Yhdysvaltojen republikaanipresidentit ovat olleet vaikutusvaltaisissa asemissa sekä öljyteollisuudessa että aseteollisuudessa. Siten heidän näkökulmastaan tämä Yhdysvaltojen hyytävä Lähi-idän politiikka tulee ymmärrettäväksi.

Israel itse on suuri aseiden viejä. Siten viimeisintä teknologiaa käyttävistä aseista ja disinformaatiosta ei tule loppua. Disinformaatiolla tarkoitan valehtelun ja mustan valkoiseksi muutamisen tehon valtavaa kasvua. Ilman www.aljazeera.net/English kanavan humaania, objektiivista ja monipuolista informaatiota maailma olisi todella hukassa.

Miksi Eurooppa on aktiivisen passiivinen. Saksa syyllistyi miljoonien juutalaisten, venäläisten, kommunistien ja kehitysvammaisten joukkotuhoon. Sen asukkaat ja poliitikot on kasvatettu tuntemaan syyllisyyttä tästä. Syyllisyys saa saksalaiset katsomaan sormien läpi Israelin hirmutekoja ja jatkuvaa palestiinalaisten kiduttamista miehitetyillä alueilla. Syyllisyys nostaa Israelin peiliksi Saksan silmien edessä. Syyllisyys ei johda näkemään viattomien kodeistaan v 1948 karkotettujen palestiinalaisten hätää. Asunnossaan Jerusalemissa juutalainen voi aina nostaa laukustaan isän Dachaun vaatteet huomaamatta talonsa seinässä olevia luodin reikiä, joiden luodeilla ennen hänen taloon muuttamistaan palestiinalainen asukas tapettiin.

Yhdysvaltojen täydellinen piittaamattomuus syvällisestä oikeudenmukaisuudesta on sallinut Israelin sotavoimineen toimia samoin. Euroopan kansojen siirtomaahistoria ja monet käsittelemättömät historian vääryydet kivittävät poliittisten johtajien tietoisuuden ja tunteet. Suomessa arkkipiispa, eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja mm ovat Ilta-Sanomissa ilmoittautuneet neutraaleiksi Israel-Palestiina konfliktissa. Uskon, että Jeesus itkee heidän kyyneleitään koska he itse eivät tunne eivätkä itke.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: aseteollisuus, syyllisyys, Jeesuksen kyyneleet