Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

TÄRKEIMMISTÄ ASIOISTA OLTIIN HILJAA

Torstai 23.3.2023 klo 15.29 - Pirkko Turpeinen-Saari

Seurasin kolmen suurimman kannatuksen omaavan puolueen puheenjohtajan vaalikeskustelua Ylen TV 1ssä. Keskustelu käsitti kunkin puheenjohtajan oman puheenvuoron, jota seurasi lyhyt haastattelu.

Hämmästykseni oli melkoinen. 

Eduskuntatyössä ulkopolitiikka ja ulkomaankauppapolitiikka ovat talouden kannalta merkittäviä. Vaalikeskustelussa ei ollut näistä aihepiireistä sanaakaan. Ei alkupuheenvuoroissa eikä toimittajien haastatteluissa.

Näytti kuin keskustelijat olisivat ottaneet valtion virkamiehen roolit. He pohtivat miten verorahoja jaetaan – ei sitä miten kansainvälisen yhteistoiminnan avulla edellytykset verotulojen kasvulle työn kautta paranisivat.

Tällainen asetelma ei presidentti Sauli Niinistön hallitsemassa Suomessa ole ehkä sittenkään yllättävä. Suomi ei ole enää pitkään aikaan ollut parlamentaarinen demokratia. Presidentti ohjaa vahvalla kädellä eduskuntaryhmien päätöksentekoa ulkopolitiikassa, puolustuspolitiikassa ja sen seurauksena ulkomaan kauppapolitiikassa, ulkomaan liikenteessä, kansainvälisissä kulttuurisuhteissa, urheilussa sekä turismissa.

Valtamedia, erityisesti Yle, jossa vaalikeskustelu pidettiin, johtaa kansalaisten ajattelua ja tunnemaailmaa presidentin haluamaan suuntaan. 

Sauli Niinistön kahden presidenttikauden ohjelmana on ollut viedä Suomi NATO:on ensin salaisesti ja sitten julkisesti.

 

                                              ***

Miksi puoluejohtajat ja toimittajat eivät ottaneet puheeksi keskeisiä yhteiskuntaelämään vaikuttavia tekijöitä?

Mieleen tulevat edelliset presidentinvaalit. Niissä olisi luullut, että keskeinen keskusteluteema olisi ollut presidentti Niinistön ensimmäisellä kaudellaan allekirjoituttama NATO:n isäntämaasopimus. Silloin vaalikeskustelussa Ylen toimittaja Vaaherkumpu sai vaivoin väännettyä suustaan kysymyksen asiaan liittyen, siirtyen nopeasti toiseen asiaan.

Tosiasia on se, että valtamedioiden toimittajat ja jo puheenjohtajatasolle päässeet poliitikot ymmärtävät, keitä heidän täytyy palvella. Suomen media ja ensin oikeistopoliitikot, nyttemmin kaikki, ymmärtävät, että NATO:n ylipäällikkö USA odottaa heiltä lojaaliutta yksinapaista maailmanvaltaa sotineen ja talouspakotteineen ylläpitävää voimaa kohtaan. Joko olet lojaali tai sitten joudut pakotteiden kohteeksi itse.

                                                       ***

 

Suomen valtajärjestelmä käsittää tasavallan presidentin ja häntä palvelevan median, armeijan, suojelupoliisin ja virkakoneiston.

Virkakoneisto muodostuu valtion turvallisuuskomiteasta, joka muodostetaan vaaleilla valitsemattomista, yleensä tasavallan presidentin valinnallaan vahvistamista ministeriöiden kansliapäälliköistä. Presidentin kansliapäällikkö on yksi turvallisuuskomitean jäsenistä. Jokainen voi arvailla, mikä merkitys juuri tällä virkamiehellä on päätöksenteossa

Turvallisuuskomitea hallinnoi huoltovarmuuskeskusta. Huoltovarmuuden jokainen ymmärtää. Huoltovarmuuskeskus rahoittaa myös valtiollista sensuuria. Sensuurielin on Mediapooli. Mediapooli valvoo kaikkea julkaisutoimintaa tv:stä sanomalehtiin ja kirjankustannukseen. 

Mediapooli on ilmoittanut toimivansa yhteistyössä Suomen lainsäädännön ulkopuolella toimivan NATO:n hybridikeskuksen kanssa, jonka tehtävänä on Venäjä-vastainen toiminta. Mediapoolilla on aktiivinen ”sisältötyöryhmä” joka seuraa ilmiselvästi tiedotusvälineiden tuottamaa sisältöä ohjaten sitä oikeaan suuntaan. Oikea suunta on ilmoitetusti NATO-vastaisen informaation estäminen.

 

                                                   ***

Jos olisin ollut vaaliohjelmassa mukana, ensimmäinen vaatimukseni olisi koskenut Suomen ja Venäjän välisen, maatamme vuosikymmeniä hyödyttäneen Venäjän kaupan elvyttämistä. Ilman kansainvälistä kauppaa ja sitä varten tarvittavaa teollista- tai maataloustuotantoa ei ole myöskään taloudellista kasvua.

Toinen vaatimukseni olisi koskenut juna- ja rekkaliikenteen palauttamista Itä-rajan kautta, turismin elvyttämistä ja palauttamista. Miljoonat turistit ovat olleet estyneinä vierailemasta Suomessa. Matkustusvirrat Venäjältä ovat olleet taloudellisesti tärkeitä.

Kolmas kysymykseni olisi koskenut Yleisradion sisällön oikeudellista tutkimusta. Yleisradio tuottaa valheellista tietoa siinä määrin, että on vaikeuksia löytää totuuspohjaista tietoa etsimälläkään.

Poliitikot ja Yleisradio on saatava oikeudelliseen vastuuseen Suomen talouselämän tuhoamisesta. Miljardien arvoisten tukien ja aselastien vieminen sotaa käyvään, natsi-ideologiaa kannattavaan maahan on ollut rikollista ja vastuutonta.

Sen sijaan, että pyrittäisiin elvyttämään inhimillisyyteen ja yhteistyöhän kannustavaa energiayhteistyötä, ystävyystoimintaa, Suomen presidentti ja pääministeri kehottavat valmistamaan ammuksia Yhdysvaltojen etua palvelevaan sotaan, jolla ei ole muuta tarkoitusta kuin heikentää Venäjää Ukrainan avulla.

Yleisradion ja Suomen valtiojohdon väite Venäjän aloittamasta provosoimattomasta sodasta on tutkittava oikeudessa. Ukrainan sisällissota alkoi Yhdysvaltojen tukemalla väkivaltaisella vallankaappauksella v. 2014. Yhdysvallat valitsi yhdessä natsien kanssa hallituksen, jossa monet ministerit olivat ulkomaalaisia.

Vallankaappauksen jälkeen Yhdysvaltojen johtamat poliitikot kielsivät venäjänkielen virallisen aseman ja aloittivat sisällissodan demokratiaa ja maanpakoon ajettua, laillisilla vaaleilla valittua presidentti Janukovichia kannattanutta Itä-Ukrainaa vastaan.

 

                                                   ***

Suomen parlamentaarisen demokratian katoaminen muistuttaa ajasta ennen äänioikeuden saamista v. 1905. Suomi oli autonominen osa Venäjää. Venäjän keisari ja sotaväki hallitsivat Suomea. Vaarini kävi sotilassoittokunnan puhallinorkesterin opissa Pietarissa. Isovanhempani suhtautuivat myönteisesti venäläisiin, ja Tampereella heidän kotonaan käydessäni sain pitää käsissäni venäläisiä pikkuseteleitä.

Tosiasia on se, että Venäjän autonomisena alueena Suomi alkoi kukoistaa. Kaikki Helsingin arvorakennukset ovat venäläistä alkuperää. Venäjä myönsi Suomelle itsenäisyyden toivoen suhteiden jatkuvan myönteisinä.

Suomen eliitti halusi liittoutua keisarillisen Saksan kanssa ja kutsui Saksan armeijan pistämään demokratiaa vaatineet työläiset kuriin. Kuriin pistämistä seurasi 20 vuotta kestänyt terrorin, keskitysleirien ja sensuurin aikakausi. Saksan armeijan kanssa tehty yhteistyö korosti Suomen omaa sisällissotaa ”vapaussotana”.

 

                                                    ***

Neuvostoliitto voitti Suur-Suomea tavoitelleen sodan. Natsi-liittolaisuuta ei Suomessa ole käsitelty. Äitiensä käsiin suomalaisten keskitysleireissä nälkään kuolleet vauvat on unohdettu. 1930- luvulla vallinnut vihan ilmapiiri demokratiaa, toisia suomalaisia ja venäläisiä kohtaan on palautettu NATO-hankkeen toteuttamiseksi.

Keisarillisen Saksan ja natsi-Saksan sijaan valtiojohtomme on nyt valinnut liittolaisekseen Yhdysvallat, joka on viimeisten 30 vuoden aikana tappanut miljoonia siviilejä sodissaan. Tarkoituksena on ollut muuttaa kohdemaiden yhteiskuntajärjestys, ryöstää niiden luonnonvarat ja tappaa valtioiden johtajia kannattaneet poliittiset voimat.

Viimeisten kahdensadan vuoden aikana orjia kuljettaneet ja siirtomaitaan alistaneet ja ryöstäneet Euroopan maat Portugal, Espanja, Ranska, Iso-Britannia, Saksa, Hollanti, Belgia ja Italia ovat toimineet Yhdysvaltojen liittolaisina näissä sodissa.

Ei liene hämmästyttävää, että juuri nämä maat toimivat Yhdysvaltojen johtamassa sotilasliitto NATO:ssa pommittamassa viattomia ihmisiä. Suomen valtiojohto, ei kansa, pyrkii heidän seuraansa.

 

                                                    ***

Ovatko ystävyys, ystävälliset suhteet naapureihin, totuus ja inhimillisyys vieraita asioita Suomen valtiojohdolle ja medialle? Nämä piirteet ovat vallitsevia uudessa moninapaisessa maailmanjärjestyksessä, jota Venäjä, Kiina, Intia, Brasilia, Etelä-Afrikka ja kymmenet muut maat, jotka muodostavat väestöltään maapallon enemmistön, tavoittelevat.

Suomen eduskunta on luovuttanut vallan tasavallan presidentille ja medialle perustuslain vastaisesti. Vielä ei ole myöhäistä muuttaa sitä ennen kuin joudumme osaksi USA: n globaaleja sotatoimia. Niiden osana Suomi ei selviydy. On ollut suuri virhe ajaa Suomea osaksi tuota todellisuutta, jossa aseelliset ryöstöt ovat valtiollisen toiminnan keskiössä.

 

                                                                      

 

      

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Orpo, Marin, Purra, Yle:n vaalikeskustelu, ulkopolitiikka, ulkomaankauppa, turismi, Venäjän kauppa, militarismi, valtamediat, oikeudellinen vastuu totuudesta, talouselämän tuhoaminen, natsi-liittolaisuus, turvallisuuskomitea, NATOn hybridikeskus, tasan