Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Obama ei anna toivoa; Robert Fiskin apea kolumni

Tiistai 5.5.2009 klo 19.37 - Pirkko Turpeinen-Saari

Belgialainen De Morgen-sanomalehti julkaisee aika ajoin tunnetun lähi-idän asiantuntijan ja The Great war for civilisation kirjan tekijän Robert Fiskin kolumneja. Heti Obaman virkaanastujaisten jälkeen Robert Fiskiä haastateltiin asiantuntijapanelissa Aljazeera-kanavalla. Hän oli jo silloin varsin pessimistinen sen suhteen, että Obama toisi mitään uutta maapallon keskeisten kriisien ratkaisuun.

Nyt huhtikuun 22 päivän De Morgenissa Fiskin pessimismi on vain yltynyt. Hän referoi Obaman "fraaseja" Pakistanista, Afganistanin ja Pakistanin välisen rajan "vuotamisesta" ja terroristisista kohteista. Fisk ei havaitse mitään eroa Bushin ja Obaman retoriikan välillä.

Afganistanin ja Pakistanin välinen raja on aina "vuotanut". Pataanit eivät ole tunnustaneet rajaa ja sitäpaitsi paimentolaiset ovat siirtyneet vuosisatoja alueelta toiselle vuodenaikojen ja karjan ravinnontarpeen mukaan.

Yhdysvaltalaiset seuraavat nyt tarkoin neuvostoliittolaisten kirjaamia kokemuksia mujahedintaistelijoiden taktiikasta. Fisk kysyy emmekö koskaan opi mitään.

Pakistan on julistettu maailman vaarallisimmaksi paikaksi. Nyt on Pakistanin vuoro saada niskaansa "likaisia" pommeja, myrkkyjä, koko vanha arsenaali samaan aikaan kun Israel laajentaa siirtokuntiaan palestiinalaisalueilla ja uskottelee Iranin olevan maailman vaarallisin paikka.

Tärkeintä olisi tyrehdyttää Kashmirin, Kurdistanin, Palestiinan ja Libanonin vuotavat haavat. Sitä emme kuitenkaan tee. Sen sijaan syöksymme seikkailusta toiseen Fisk toteaa täysin toivonsa menettäneenä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vanhat fraasit, terroristiset viholliset, Pakistan