Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suhteellisuudentaju heittää eurovaaleissakin

Perjantai 1.5.2009 klo 17.27 - Pirkko Turpeinen-Saari

Euroopan unionin kaksoisstandardit ja moraalin puute ovat arkipäivää. Suomi vetäytyy EU:n viitan taakse tarvitsematta ilmaista mitään EU:n yleisestä linjasta poikkeavaa itsenäistä kantaa. Urho Kekkonen varoitti politiikan integraatiosta talouden integroituessa. Valitettavasti viisaus ja syvällisyys eivät ole nykypoliitikkojen varusteissa.

Israelin rikkoessa mahdollisimman monia kansainvälisiä lakeja ja ollessa toteuttamatta kansainvälisen rikosoikeustuomioistuimen tuomioita Suomi esiintyy sen yhteistyökumppanina ilman tunnontuskia. Suomi käy lakien ja sopimusten vastaisesti asekauppaa eikä taloussaarrosta ole puhettakaan.

Aseteollisuus käyttää ehkä suurinta valtaa maailmassa. Euroopan unioni on pienessä piirissä valmistelemassa integraatiota turvallisuus-, poliisi- ja tietoturva-asioissa Yhdysvaltojen kanssa. On huomattavaa, että EU-valtiot esiintyvät demokratioina ja oikeusvaltioina mutta kun vähän pintaa raaputtaa se on valmis integroitumaan valtioon, joka ei maksa YK-maksujaan, ei ole kansainvälisen rikostuomioistuimen jäsen ja joka ministeriensä sallimana kiduttaa ja laittomasti pidättää missä tahansa maailmalla minkä tahansa maan kansalaisia puhumattakaan aseteollisuuden ainoasta tosi kannattavasta toimesta- sodasta, aina kun kukkaron pohja alkaa häämöttää. Vakoilu ei ole papereiden vaihtamista vaan jo vuosikymmenet USA ja Britannia ovat hyödyntäneet Echelon vakoilusatelliittia, josta Europarlamentin komitea saattoi vain todeta, ettei voi sille mitään.

Suomen Euroopan Unionin vaalikamppailussa luulisi puhuttavan keskeisistä demokratiaan, ihmisoikeuksiin ja perusturvaan liittyvistä asioista. Parlamenttiin valittavien luulisi tuovan esiin kantojaan ja tietämystään myös muista EU-maista ja yhteistyöstä niiden kanssa. Sen sijaan media nostaa esiin isä Mitron kaavun. Keskustellaan oikeusministeriä myöten isä Mitron oikeudesta käyttää muotisuunnittelija Jukka Rintalan design-kaapua. 

Eurovaaleista on tulossa jälleen sanomalehtitalojen osakkeenomistajille tuottoa tuova pinnallinen farssi, jossa muotikaavut ja piikkikorot vievät äänet oikealle, jossa puvut sentään on suunnitellut Gucci tai Armani ja kengät Bally. Kokoomus ja RKP voittavat aina muotikilpailun, Jukka Rintalan kaavulla SDP jää armotta kakkoseksi. 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: media, todelliset asiat, ilmiasu, asiasisältö