Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Haavisto presidentiksi

Maanantai 23.1.2012 klo 10.35 - Pirkko Turpeinen-Saari

Toisella kierroksella valinta tehdään pankkiirin ja ulkopoliittisen asiantuntijan välillä. Toinen yrittää olla puhumatta mitään ja liukua presidentiksi imagolla. Toinen keskustelee, kuuntelee, pohtii ja on selväsanainen ja analyyttinen.

Vaalitulosten erittely on tuskallista. Voiko olla niin että Etelä- ja Itä Suomen maaseutupaikkakuntien äänestäjät jonkin tiedon ja tietoisuuden perusteella äänestävät Niinistöä. 

Väyrysellä oli ensimmäisellä kierroksella ihmiskuntapolitiikan, kestävän kehityksen ja NATO-kriittisyyden ohjelma, pitkä kokemus ja johdonmukainen linja jo 1970-luvulta saakka. Hän olikin ykkönen Keski-Suomesta pohjoiseen, jokaisessa kunnassa. 

Suomen NATO-kriittinen kansa äänesti Etelä-Suomessa kuitenkin NATO-myönteisimmän ehdokkaan johtoon. Voiko median vaikutusta paremmin todistaa. Median hömppä journalismi vältti kaikkea todellista asiakeskustelua.

Haavisto tutki NATO:n köyhdytettyä uraania sisältävien pommien vaikutusta Jugoslavian maaperässä. Irak on täynnä uraani jäämiä, jotka aiheuttavat sikiövaurioita vuosisadoiksi eteenpäin. Yhdysvaltalaiset sotaveteraanit kärsivät uraanijäämien vaikutuksia saamatta hoitoa tai elatusapua.

Haavisto ajaa rauhanpolitiikkaa ja aseidenriisuntaa. Se on suomalaisten etu. Äänestäjä voi sanoa EI! NATO:n ja militarismin myötäilylle. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: ulkopoliittinen asiantuntemus, kestävä kehitys, kyky kuunnella