Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Nobelin rauhan- vai sodan palkinto

Tiistai 19.10.2010 klo 19.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

The Nation lehti referoi Bob Woodwardin kirjaa Obama's wars, Obaman sodat.  Kirjassa kuvataan salaisia suunnitelmia, jotka kylmäävät selkäpiitä.Yhdysvallat on päättänyt kostaa 150 eri puolille Pakistania suunnatulla välittömällä ohjusiskulla jokaisen yksittäisen Yhdysvaltojen alueella tapahtuneen terrori-iskun, jonka epäillään olevan pakistanilaista alkuperää.

Tämän valtion presidentille myönnettiin 2 vuotta sitten rauhanpalkinto. Aloin pohtia mitä muut viimeisten rauhanpalkintojen saajat ovat tehneet maailmanrauhan eteen. Norjalainen rauhantutkija Galtung sanoo Ahtisaaren tulevan paikalle vasta kun toinen osapuoli on maassa. Jugoslavian sodan neuvotteluissa Jimmy Carterin ja Martti Ahtisaaren roolit olivat vastakkaiset.Carter pyrki rakentavaan yhteisymmärrykseen Ahtisaari puhtaaseen vahvemman määräilyyn. Lopputuloksena eräs Yhdysvaltojen valtavimmista sotilastukikohdista (Bondsteel)Kosovoon, mitä ei yhtenäisen Jugoslavian aikana olisi tietenkään voinut syntyä.

Mitä kiinalainen toisinajattelija on tehnyt maailmanrauhan eteen? En osaa sanoa.Ehkä hänellä on parempi ratkaisu valtavan valtion miljardipäisen kansan hyvinvoinnin kehittämiseen kuin niillä, joita hän kritisoi. Kiinan kehitys on huimaa ja ongelmat ja haasteet ovat valtavia.

Kun seuraan ns. demokratian valtavia puutteita en osaa sanoa onko demokratiaa missään. Mafia on tunkeutunut Etelä-Saksan poliittiseen- ja talouselämään. Hollantilainen äärioikeistolainen Wilders pitää palopuheita Saksassa syyttäen Merkeliä Saksan islamilaistamisesta. Sanavapauden nimissä rasismia ja fasismia saa vapaasti edistää koska sanan- ja loukkaamisen vapautta ei haluta erottaa toisistaan.

Rauhanpalkinnon ansaitsisi sellainen henkilö, joka osoittaa kuinka ihminen muuttuu eläytyvästä pikkulapsesta valtaa käyttäväksi ja sotaa normaalina pitäväksi aikuiseksi. Loviisan rauhanpalkinnon saanut prof.Arno Gruen ansaitsisi Nobelin rauhanpalkinnon. Ei sellaiset henkilöt joiden valinnasta tunnutaan päätettävän NATO:n päämajassa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vallankäytön palkitseminen