Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Nuoret ja väkivalta

Keskiviikko 16.12.2009 klo 17.14 - Pirkko Turpeinen-Saari

Lapset ja nuoret elävät epätodellisessa maailmassa. Totuus ja valhe ovat aikuisten valmistamassa mediassa ja maailmassa saman arvoisia. On mahdotonta tunteilla tunnistaa mikä on totta.

Aikuiset ovat kehittäneet pelien maailman vallitsevaan yhteiskuntaan. Samoin lapsille ja nuorille suunnattuihin voittoa tuottaviin peleihin, joita nuorten odotetaan pelaavan.

Sanamagialla sota on rauhaa ja aseteollisuus puolustusteollisuutta, eriarvoisuus on tasa-arvoa ja eriarvoisuuden lisääminen köyhien puolustamista.

Peleissä lapset ja nuoret voivat rakentaa virtuaalitodelisuuden, jossa elää toista elämää. Eräs parikymppinen tyttö kertoi huomaavansa poikaystävästään jo heti kotiin tullessaan onko hän pelannut. Hän oli psyykkisesti muuttuneessa tilassa pelattuaan. Tämä muutos alkoi tuntua pelottavalta ja tyttö erosi ystävästään.

Onko ihme, että koulun arki on muuttunut entistä ahdistuneemmaksi ja väkivaltaisemmaksi. Oppilaat haahuilevat kukin omassa maailmassaan. Kuinka opettaja voi selvitä koulupäivästä tasapainoisena kun  ylemmältä taholta uhataan lomautuksilla ja työn tehostamisen vaatimuksilla ja samanaikaisesti oppilaat ajautuvat entistä kauemmaksi minkäänlaisesta aidosta tunnevuorovaikutuksesta kännykkäviestittelyn, tietokonepelien, vanhempien ajanpuutteen tai muun ahdingon sävyttämien perheolojen johdosta.

Televisio-ohjelmien väkivalta ja pelien väkivalta tekevät väkivaltaisen toiminnan viihteelliseksi ja arkipäiväiseksi. Jos ainoa mahdollisuus saada televisio, elokuvat ja pelit taloudellisesti kannattavaksi on tuottaa väkivaltaviihdettä voidaanko nuorilta odottaa muuta kuin annetun mallin mukaista käyttäytymistä.

Väkivalta on tehty hauskaksi ja haluttavaksi. Nuoret kertovat viihtyvänsä joukossa, jossa yhtä hakataan. Julkisesta hakkaamisesta on tullut viihdettä, josta kerrotaan muille ja kutsutaan mukaan nauttimaan.

Televisiossa sankarit hakkaavat parhaiten, tappavat parhaiten. Afganistanissa ja Irakissa sankarisotilaat tappavat parhaiten. Maassa makaavat viholliseksi nimetyt " toiset" on parasta ampua tai viedä kidutettavaksi.

Ei väkivalta ole nuorten ongelma. Nuorten väkivalta heijastelee yhteiskuntamme omaa raaistuvaa väkivaltaisuutta, josta nuoria on mahdotonta tempaista erilleen omaksi ratkaistavaksi ongelmakseen. Yhteiskuntamme on peruuttamattomasti muuttunut ylikansallisen taloudellisen väkivaltaisen vallankäytön näyttämöksi, jossa tahtia lyö aseteollisuus ja huumekauppa. Katsokaa kuka valtiomies haluaa muuttaa tätä todella? Näen vain luikertelevia opportunisteja, jotka etsivät milloin mitäkin omaa hyötyään ase- ja öljyteollisuuden lobbareiden sinfoniassa. Narsismi ja väkivalta viettävät juhliaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: virtuaalitodellisuus, väkivaltainen yhteiskunta

Kokoomuksen NATO-tukikohta SDP:ssä

Keskiviikko 17.9.2008 klo 17.05 - Pirkko Turpeinen-Saari

Europarlamentaarikko Lasse Lehtinen julistaa 16. 9. Iltalehden kannessa. "Venäjä vaatii tukikohdan Suomesta". Lehtisen todellisuudentaju on aikaisemminkin ollut omanlaisensa mutta tämä julistus on kaiken huippu.Psykiatrina mietin mihin tällä pyritään: pelon ja epävarmuuden syntymiseen kansalaisten mielissä. Juttu jatkuu sisäsivuilla: " Väinö Tanner sanoi, että (ei) maailma niin hulluksi voi tulla, että sota syttyy." Ja kuitenkin sota syttyi.

Paavo Haavikko on todennut, että Suomi ei voi oppia historiasta koska se ei ole koskaan tehnyt virheitä! Liittoutuminen on Suomen historiassa aina johtanut katastrofiin. Suomen kansa, joka on itse elänyt sodan kauhut on liittoutumista vastaan. Eliitti sen sijaan toistaa historiaansa.Liittoutumisen kannattajat käyttävät yhä paljaammin Venäjää leimaavaa viha- ja pelkopolitiikkaa saadakseen kansan kääntymään NATOn kannattajiksi.

Euroopan unionin kasvaessa se alkaa käyttäytyä yhä enemmän imperiumin tavoin. Sosialidemokraattiset hallitukset ovat aikaisemmasta poiketen unohtaneet työväenliikkeeseen perinteisesti kuuluvan rauhan politiikan.Vihreissä on tapahtunut vastaavanlaista etääntymistä. Yhä useampi Euroopan maa on saanut konservatiivisen hallituksen eikä kansalaisilla ole vaihtoehtoista rauhan ja liittoutumattomuuden näköalaa.

Rauhaan, ystävyyteen ja historiallisten prosessien ymmärtämiseen on Suomessa sekä kansainvälisesti yhä niukemmin taitavia vaikuttajia. Galtung, Carter, Gorbatsov, Zapatero - Suomessa Cronberg ja Tuomioja. Sen sijaan aseelliseen turvallisuuteen ja rauhaan pakottamisen filosofiaan ja liittoutumiseen ajattelunsa pohjaavat poliitikot ja lehtimiehet ovat korottaneet äänensä ja vallanneet lähes kaiken tilan mediassa.Ahtisaari, Lipponen, Lehtinen, Häkämies, Stubb ja mm Helsingin Sanomien, Aamulehden, Turun Sanomien, Kalevan ja Kauppalehden ja tietysti Suomen Kuvalehden päätoimittajat.

Puolueen vaikuttajien liittolaisuus Kokoomuksen haukkojen kanssa ei voi olla vaikuttamatta kielteisesti SDP:n kannatukseen. Kansan enemmistö ei halua NATOon. Haluaako SDP?

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: liittoutuminen, historian toistuminen, virtuaalitodellisuus