Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Zapatero-faniryhmä

Maanantai 1.2.2010 klo 11.42 - Pirkko Turpeinen-Saari

Olen kuulunut jo vuosia Espanjan nykyisen pääministeri Zapateron kannattajiin ja tänään liityin Liisa Jaakonsaaren perustamaan Facebook faniryhmään.

José Luis Zapateron aloitteet pureutuvat syvällisesti prosesseihin, joiden seurauksena on aitoa yhteiskunnan kehittymistä inhimillisempään ja oikeudenmukaisempaan suuntaan.

Jo ensimmäisellä pääministerikaudellaan Zapatero aloitti prosessin sisällissodan epäoikeudenmukaisuuksien ja diktatuurin aikaisen väärän vallankäytön seurausten korjaamiseksi. Aloittaessaan työn hän tiesi kohtaavansa Francon diktatuurista hyötyneen eliitin ja katolisen kirkon vastustuksen uudistuksilleen. Aborttioikeuden laajennus oli viimeinen pisara katolisen kirkon maljassa.

Seuraavien vaalien yhteydessä katolinen kirkko asettuikin avoimesti vastustamaan Zapateron uudelleen valintaa. PSOE:n vaalivoitto ja Zapateron jatkaminen pääministerinä oli osoitus siitä, että aito inhimillisyys saa kannatusta Espanjassa.

Kansalaisyhteiskunta on Espanjassa voimissaan. En ole koskaan ollut sellaisessa miljoonan kansalaisen mielenosoituksessa, joka pidettiin Barcelonassa Irakin sotaa vastaan. Junat olivat täynnä ja pysäkeille jääneitä mielenosoittajia saapui keskustaan vielä iltamyöhälläkin.

Kansainvälisessä politiikassa Zapateron linja perustuu kansainvälisten lakien kunnioittamiseen ja oikeudenmukaisuuteen. Espanja ei tämän perusteella ole myöskään hyväksynyt Kosovon irroittamista Serbiasta. Samoin Espanja on halunnut, että EU purkaa pieneen Kuubaan kohdistuvaa järjetöntä taloussaartoa saamatta siihen kuitenkaan EU-maiden konservatiivista enemmistöä mukaan. Myös kehitysavussa Espanjan valinnat ovat moraaliltaan korkeata luokkaa. Espanja antaa esimerkiksi kahdenvälistä kehitysapua Palestiinalaisalueille.

EU:n puheenjohtajamaana Zapatero korostaa ennen kaikkea kansalaisten Eurooppaa. Hän on nostanut naisiin kohdistuvan väkivallan vastustamisen unionin tärkeäksi teemaksi. Välillisesti lisäämällä kansalaisten oikeuksia ja aloitteellisuutta hän tulee edistäneeksi yhteiskuntien inhimillistämistä.

Nopeata taloudellista hyötyä tavoittelevat keinottelijat eivät huomaa, että terveen kasvun perustana on ihmisten turvallisuus ja luovuus. Taloudellinenkin hyvinvointi voi perustua vain aitoon luovuuteen ja  ihmisten yhteistyöhön uusien innovaatioiden aikaansaamiseksi.

Zapatero nostaa talouskriisin korjaamisen ja kansalaisten Euroopan rinnakkain; ei sanoen niitä toistensa edellytyksiksi mutta toimimalla molempien edistämiseksi. Näin toimien ja tällaista linjaa Espanjan puheenjohtajuudenkin jälkeen jatkaen voidaan edetä johonkin, joka antaa valoa muuten synkkään ja militaristiseen globaaliin kehitykseen. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yhteiskunnan inhimillistyminen