Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomalaisen koulun ydinongelma

Torstai 15.1.2009 klo 16.49 - Pirkko Turpeinen - Saari

Suomalaisen koululaitoksen ongelmien todellista ratkaisua kierretään kuin kissa kuumaa puuroa. Vaaditaan poliisia paikalle, valvontakameroita, kuria, järjestystä, poistumisharjoituksia ja vanhempien suurempaa kasvatusvastuuta.

Suomalaiset vanhemmat totisesti itse kasvattavat lapsensa. Päivähoitojärjestelmän käyttö on vähintä verrattuna muihin Pohjoismaihin. Tutkimuksissa on todettu päiväkodin nykyiselläänkin kasvattavan lapsia suurempaan eläytymiseen toinen toiseensa ja sosiaalisuuteen kuin mitä kotikasvatus tekee.

Ei sosiaalisuus ja yhteisvastuu ole suomalaisessa yhteiskunnassa tavoiteltavia ominaisuuksia. Kilpailu, muita parempi pärjääminen vaikka toisten kustannuksella on arvossa.

Koulun ongelmien ainoa ratkaisija on tyvestä puuhun nouseminen yhteisöllisyyden rakentamisessa. Jokaisen lapsen on voitava tuntea pienryhmässä tuttuutta n. kymmenen kaveruksen kanssa. Jos luokkaa ei ole, on pienryhmä rakennettava. Opettajien on saatava kokea kokonaisvastuu opettamisesta ja kasvattamisesta palkkaperusteena. Säännöllisen työnohjauksen on oltava itsestään selvyys.

On turha nostaa meteliä kalapuikko-ongelmasta, jos kaikki on pielessä. Valtion on taattava rahaa kunnille normaaleihin kouluolosuhteisiin ja normaaliin kouluruokaan. Muuten liu'umme yhä alemmas väkivallan ja piittaamattomuuden kierteeseen, josta hinnan maksavat syrjäytyneet yksilöt ja kurinpidolliset tai terveydenhuollolliset seuraamusjärjestelmät.

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: yhteistyön puute, valvonta, väkivalta