Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

A-studio ja rasvat

Torstai 7.8.2008 klo 19.59 - Pirkko Turpeinen-Saari


tieteellisesti haluaa kyseenalaistaa ihmisten terveyteen niin oleellisesti vaikuttavia seikkoja.

Kun Pohjois-Karjalan diettimuutosten kanssa rinnan koko maailmassa tapahtui sydäntautikuolemien vähenemistä A-studion toimittaja tekee johtopäätöksen, että se ei ollutkaan dieetti, joka sai muutoksen aikaan!!Toimittaja ei käsitä sitä, että tiedemiehet ja kansalaiset seuraavat tarkkaan tutkimustuloksia ja monissa maissa jo vuosia ennen Suomea oli osattu ottaa öljyn terveellisyys huomioon.

A-studiossa esitettiin kaavio, jossa esiintyivät sekä Pohjois-Karjalan että muualla havaitut muutokset käyrinä verrattain saman muotoisina.Pohjois-Karjalan lähtötilanne oli kuitenkin huimasti pahempi kuin muualla, sydäntautitilanne oli todella surkea.Se, että tavallinen maalaisväestö, joka on tottunut perinteiseen käristettyyn runsasrasvaiseen ruokaan lähtee uudistumaan ja tervehtyy eikä enää täytä sydämen ohitusleikkausjonoja ja pallolaajennus vastaanottoja on kansanterveydellisesti merkittävä ja kansainvälistä huomiota saanut ja ansainnut projekti.

Terveellisen, vähän tyydytettyjä rasvoja ja riittävän suuruiseen  öljynkäyttöön perustuvan ruokavalion myönteinen merkitys on tiedetty jo 50-luvulta lähtien. Mikäli A-studion ohjelmakriteerinä on pelkistetysti sydäntautikuolleisuuden lisääminen voisin suositella seuraaviksi aiheiksi esim. suolan lisäämistä ravintoon ja lihavuuden hauskojen puolien esittämistä, sillä paino,suola ja rasva ovat sydänterveyden keskeiset tekijät.

Avainsanat: terveellinen ravinto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini