Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

TV 1 aloitti jälleen epädemokraattiset "hömppä" vaaliohjelmat

Perjantai 19.9.2008 klo 16.56 - Pirkko Turpeinen-Saari


Hoitaessani psykiatrisia potilaita havaitsin, että juuri herkät ja hyvin oikeudentuntoiset henkilöt sairastuvat. He eivät jaksa äänestää ja osallistua , mutta he kärsivät. Mielestäni todellisessa poliittisessa demokratiassa - sehän meillä enää on jäljellä kun talous on Suomen ulkopuolisessa hallinnassa - toimitaan niin, että kaikkien kansalaisten osallistuminen on tasaveroista.

Eri kansalaisryhmiä edustavien liikkeiden ja puolueiden on voitava osallistua vaaleihin ja päätöksentekoon tasaveroisina. Jos eduskuntapuolueet säätävät vain itseään hyödyttäviä lakeja jättäen lähes puolet kansasta passiivisuuten ei demokratia voi olla terve.

Yleisradion toimittajien olisi vihdoin astuttava alas norsunluutornistaan ja tehtävä kotiläksynsä. Uusia Leif Salméneja ei ehkä enään tule mutta vähempikin riittäisi. Poliittisten keskustelujen, varsinkin vaalien alla tulisi ottaa tasapuolisesti huomioon kaikki vaalien osanottajat. Toimittajan tulee kyetä tiedostamaan nyt esimerkiksi kunnallisvaaleihin liittyvät ongelmat ja konfrontoida päättäjiä tai päättämään pyrkiviä.Vaalitorikeskustelu antoi mahdollisuuden peitellä ydinasioita kuten aina ennenkin. Toimittajat ovat vallassaolijoiden kanssarikollisia elleivät itsenäisty.

Laman ja sotien aikana rikkaat aina rikastuvat ja köyhät köyhtyvät. Viime laman aikana polittisten päätäjien johdolla suoritettiin talouden uusjako, jossa häviäjinä olivat kunnat ja yksittäiset ihmiset.Jälleenkö ääneen päästetään vain hyvin toimeentulevien edustajat.

Avainsanat: kunnallisvaalien epädemokraattisuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini