Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Israel haastettava kansainväliseen rikostuomioistuimeen sotarikoksistaan

Tiistai 13.1.2009 klo 15.26 - Pirkko Turpeinen-Saari


Israel on apartheid-valtio, joka on Yhdysvaltojen suojissa pystynyt toimimaan rikkoen kansainvälisiä lakeja ja tuomioistuinten päätöksiä ilman, että kukaan on puuttunut toimintaan. On mielenkiintoista nähdä tuleeko uusi Yhdysvaltojen presidentti kantamaan poliitikon vai juristin viittaa.

Israel ei ole kansainvälisen rikostuomioistuimen jäsen ei myöskään Yhdysvallat. Yhdysvallat on tehnyt kahdenkeskisiä sopimuksia ( ehkä lahjoen)joidenkin maiden kanssa siitä, että nämä eivät tule haastamaan Yhdysvaltoja ao tuomioistuimeen. Arabimaat tai Venäjä,jotka ovat jäseniä tai jokin muu ICC:n jäsen voi haastaa Israelin.YK:n turvallisuusneuvosto voi myös päättää haastamisesta, mutta silloin Yhdysvaltojen, veto-mahdollisuuden omaavana jäsenenä, pitäisi ottaa pitkä harppaus kansainvälisen oikeudenmukaisuuden suuntaan mihin Obama tuskin kykenee.Eräs mahdollisuus myös olisi syyttäjän tietoon asian saattaminen ja se, että haastaminen tapahtuisi syyttäjän aloitteesta.

Tänään kuulin, että Israelin vaalikomitea on evännyt arabipuolueiden ehdolleasettumisen vaaleissa ( tällä hetkellä 7 paikkaa knessetissä) Aikaisemmin Israel on miehittäjän sotilaallisella vallalla pannut 30 palestiinalaisten parlamentin jäsentä Israelin vankiloihin.

Israelin rikoksille ei tule loppua, jos asiat jäävät media- ja propaganda oikeudenkäyntien varaan. Ainoa tapa saada oikeutta palestiinalaisille on kansainvälisen tuomioistuimen käsittely, jonka tuomioon myös Yhdysvallat sitoutuu.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini