Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Oikeudenmukaisuuden vai vallan tavoittelu

Perjantai 9.1.2009 klo 18.41 - Pirkko Turpeinen-Saari


Aljazeera televisiokanava on ainoana Gazassa paikalla. Kanavaa näkee Livestation ohjelman ladattuaan tai www.Aljazeera.net/English  nettisivuilta lähtien. Se haastattelee maailman parhaita asiantuntijoita ja johtavia poliitikkoja, välittää YK:ssa tapahtuvia puheita suorana ja antaa primaarimateriaalia.

Tavattoman mielenkiintoinen oli keskustelu siitä kuinka Israel, Yhdysvallat ja heitä myötäilevät länsimaat käyttävät palestiinalaisten ryhmien huonoja keskinäisiä suhteita demokratian romuttamiseen ja Israelin pyrkimysten ajamiseen. Fatahin hävittyä vaalit se on antanut käyttää itseään Hamasin eristämiseen ja Gazan kurjistamiseen.Se on sallinut sen, että Hamas ei vaalien voittajanakaan ja pääministeripuolueena ollut neuvotteluosapuoli. Sen sijaan Fatah/Abbas salli kouluttaa itselleen osapuoliarmeijaa ja nyt Israelin Gazan sodan avulla tappaa satoja Hamasin kouluttamia poliiseja ja  ja tuhota muuta infrastruktuuria toivossa saada valta vaalitappiosta huolimatta.

Torstaina 8.1. Helsingin sanomien kulttuurisivuilla oli Tuija Parvikon arvio Mirjam Bollen kirjasta "Jotta saisit tietää- kirjeitä Amsterdamista ja keskitysleireiltä" otsikolla "Pelastuneet olivat parempaa väkeä". Kirja kertoo juutalaisten kokemuksista Hollannissa Saksan miehityksen alla.Saksalaiset perustivat juutalaisista koostuvan Juutalaisneuvoston, johon oli keskitetty kaikki kaupungin juutalaisyhteisöä koskevat asiat.Neuvoston jäsenet nauttivat muille juutalaisille tavoittamattomia etuoikeuksia ja heillä oli paremmat mahdollisuudet välttyä keskitysleireiltä.Juutalaisneuvostot valitsivat ne muut, jotka leireille lähetettiin. Ts eliitti lähti pienemmän pahan politiikkaan yrittäen neuvottelemalla, lahjomalla ja käymällä ihmiskauppaa pelastaa edes osan juutalaisväestöä. Pelastuneet

Avainsanat: juutalaiset, Hamas, Fatah


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini