Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Elokuvien väkivalta ja rahapelit

Lauantai 7.3.2009 klo 16.54 - Pirkko Turpeinen - Saari


Globaalin kuplatalouden ja veroparatiisien säätelyyn tarvitaan maapallon kaikkien valtioiden sitoutumista. Tietoisuus ongelmasta lisääntyy nopeasti maailmantalouden romahduksen seurauksena. Siksi muutoksia voidaan saada aikaan.

Aseteollisuuden valta-asema, taloudellinen hyötyminen asekaupoista edellyttää väkivallan käytön seurausten vähättelyä ja torjumista. Itse asiassa väkivaltaan turvautumista ja militarismia on pidetty arvossa. Tästä asenteesta Waltz with Bashir tarjoaa riipaisevan näytön.

Onko niin, että raaka väkivalta"viihde" loppuu ja humanismi viihteessä alkaa vasta valtavan uuden aseellisen katastrofin seurauksena. Vietnam, Afganistan, Somalia, Irak, Libanon, Gaza, Sri Lanka, eivätkö nämä riitä? Mikä pysäyttää U.S.A:n, Britannian, Israelin ja Venäjän aseteollisuuden ja -kaupan. Minkälaista sodan ja miehityksen alla olevien ihmisten kärsimyksen täytyy olla, että se voi loppua?

Peliriippuvuuden rajoittamisessa on myös suomalaisia keinoja. Pystyvätkö poliitikot tiedostamaan vastuunsa vai täytyykö valtion kirstuun saada rahaa ihmisten mielenterveyden ja elämän tuhoutumisen kustannuksella.

Avainsanat: väkivallan bonukset, rahapelien tuotto


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini