Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Elokuvien väkivalta ja rahapelit

Lauantai 7.3.2009 klo 16.54 - Pirkko Turpeinen - Saari

Kävin pitkästä aikaa oikeassa elokuvateatterissa katsomassa kehuttua Waltz with Bashir elokuvaa. En ole koskaan ollut elokuvaesityksessä, jonka jälkeen yleisö olisi jäänyt istumaan niin tyrmistyneenä, hiljaa ja tunteiden vallassa paikoilleen. Minulla kyyneleet valuivat järkytyksestä ja surusta.

Sanon siksi "oikeassa elokuvateatterissa" että kotona CD:tä katsellessa ei pääse kokemaan sitä, minkälaisesssa maailmassa mainoksia ja tulevien elokuvien trailereita näkevä yleisö elää.

Elokuvaa edeltävä mainosjakso oli toisella tavalla tyrmistyttävä kuin elokuva itse.Olin järkyttynyt tulevien elokuvien ja mainosten silmille syöksyvän väkivallan, laittomuuden ihannoinin, vääristyneiden arvojen ja huumaavan metelin coctailista. Joukkoon oli eksynyt yksi ilmeisesti japanilainen lastenelokuva, joka ei muodostanut poikkeusta.

En ihmettele päivystäviä kirurgeja, jotka muutama päivä sitten TV:n uutislähetyksessä kertoivat poliklinikoille tulevista väkivallan uhreista todeten, että mallia on otettu väkivaltaelokuvista.

Kuinka lapset ja nuoret voivat säilyä tervejärkisinä tällaisessa tulituksessa.

Sairaita pääomaliikkeitä ja veroparatiiseja ryhdytään kutsumaan niiden oikeilla nimillä ja määritellään, lakeja muuttamalla, rikollisiksi ja yhteiskunnan vastaisiksi toiminnoiksi. Taloudellisen hyödyn hankkiminen sairaan elokuva- tai videoväkivallan avulla tulisi samoin ottaa käsittelyyn. Lasten ja nuorten mielen tuhoaminen on kammottava rikos siinä missä talousrikoksetkin.

Rahapelit ovat kolmas sairas alue, jota tulisi kutsua sen oikealla nimellä. Rahapeliriippuvuuden tietoinen aiheuttaminen taloudellisen hyödyn toivossa ei ole inhimillistä. Se, että Suomessa valtio saa hyödyn ei lievennä vastuuta siitä, että tiedetään tietyn prosentin pelaajista tulevan syvästi riippuvaisiksi ja tuhoavan itsensä. 

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: väkivallan bonukset, rahapelien tuotto