Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Media kiertää laman olemusta kuin kissa kuumaa puuroa

Sunnuntai 15.3.2009 klo 16.52 - Pirkko Turpeinen-Saari


Yhdeksänkymmentäluvun laman lähtökohta oli holtittomasti toteutettu pääomaliikkeiden vapauttaminen, pankkien heikko kontrolli, ulkomaiset sijoitusseikkailut sekä devalvaatio.

Nyt Suomen hallitus on kiertänyt maailmalla kehumassa kuinka Suomi on pärjännyt hyvin ja tulee muita paremmin selviämään lamasta. Hallitus ei ole huomannut, että susi, joka on tullut vastaan ei olekaan sama susi kuin edellisellä kerralla. Siihen eivät tehoa samat aseet eikä Suomi ole osannut varautua nykylamaan, joka on globaali ja jonka hedge-fund ja muut kuplatalouden sijoitukset ovat aiheuttaneet ja tulevat aiheuttamaan suuria katastrofeja. Pankit ovat olleet jkv paremmassa kontrollissa kuin aikaisemmin, mutta onko niidenkään sijoitukset pohjaan saakka tutkittu. Eläkesäätiöiden toiminta on nyt se tähän asti paljastunut arviointivirhe mikä olisi ollut estettävissä, jos toimintatavat ja moraali olisivat kunnossa.

Kuntalaiset ja tavalliset palkanansaitsijat ovat taas laman maksumiehinä. Kuntien valtionosuuksien palauttamisen sijasta hallitukset ovat kannustaneet kuntia yhdistymään. Byrokraattiset, hierarkkiset mammuttirakenteet, virastomaiset palvelut, pitkät asiointimatkat ja huono palvelujen saatavuus eivät tule kuntalaisille halvemmaksi. Suuret koulut, pitkät koulumatkat, isot päiväkotiryhmät, terveyspalvelujen puutteet ovat tulleet pysyviksi, sillä kunnat eivät voi loputtomiin nostaa veroäyrejään.Hallitus tulee pitämään huolen omistaan. Rikkaille veroale niin kuin aina ennenkin!

Avainsanat: kärsijät, hyötyjät,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini