Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomalaisen terveydenhuollon haaksirikko

Keskiviikko 1.4.2009 klo 10.40 - Pirkko turpeinen-Saari


Suuri osa poliittisia päättäjiä kuului hyvin syövään, keskinkertaisia terveystottumuksia omaavaan keskiluokkaiseen väestöön, joka heräsi terveysajatteluun vasta ensimmäisen sydän- tai aivoveritulpan jälkeen. Silloin kallis sydänleikkaus tai pitkällinen aivohalvauskuntoutus tuli ajankohtaiseksi. Äkkiä terveydenhuollon kehittämisen laiva käännettiin puhtaasti sairaanhoidon kehittämiseksi.

Keskustalainen maatalouspolitiikka jarrutti terveellisten elämäntapojen taloudellisten esteiden poistamista tehokkaasti.

Poliittiset realiteetit ja Suomen lääkäriliiton konservatiivisuus yhdessä ovat tehneet suomalaisesta terveydenhuollosta kymmenien ja satojen erillisten ehtojen, näkökohtien, palvelujen ja palvelujen puutteen sillisalaatin, jossa kansalaisen on mahdotonta selviytyä.

On kummallista, että samaan aikaan Espanja on kyennyt kehittämään selkeän, toimivan oikeudenmukaisen järjestelmän, jonka säännöt on helppo omaksua ja jossa kukin saa tarpeitaan vastaavan hoidon.

Kaikki ovat ilmaisen julkisen terveyden- ja sairaanhuollon piirissä sairausvakuutuksen puitteissa. Halukkaat voivat hakeutua yksityiseen hyvin toimivaan järjestelmään. Edellytyksenä on, että henkilö maksaa sen kokonaan itse, lääkkeitä myöten. Yksityistä terveydenhuoltoa käyttävät hankkivat henkilökohtaisen vakuutuksen. Ilmainen terveydenhuolto kattaa terveyskeskukset, erikoissairaanhoidon ja sairaalahoidon.

Opintomatka Espanjaan olisi ensi askel selkeän, toimivan ja oikeudenmukaisen järjestelmän kehittämiseen myös meille. 

Avainsanat: tuhlaus, eriarvoisuus, väärät arvot


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini