Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

EU palestiinalaisten kimpussa

Keskiviikko 10.2.2010 klo 15.42 - Pirkko Turpeinen-Saari


Historia toistaa itseään loputtomiin. Nyt sotilaallista ja taloudellista valtaansa käyttävät USA, Israel ja EU mitätöivät perusteellisesti palestiinalaisten rehellisiksi todetuissa demokraattisissa vaaleissa ilmaistun tahdon.

Ei riittänyt se, että heti kun palestiinalaiset olivat muodostaneet hallituksen, jossa oli edustettuna vaalien voittaja Hamas pääministerinä ja vaalit hävinnyt Fatah vähemmistönä kun USA ja EU kieltäytyivät yhteistyöstä hallituksen kanssa. Sen sijaan ne alkoivat kouluttaa Fatahille omia poliisivoimia. Israel toimitti suuren osan ( n.30) Hamasin kansanedustajista vankiloihinsa.

Hamasin otettua vallan Gazassa Israel yritti tuhota elinmahdollisuudet siellä saarrolla sekä sodalla.

Eilisen Aljazeeran uutisen mukaan USA, Israel ja EU ovat kouluttaneet Fatahille 5 pataljoonaa sotilaita Jordaniassa. Meneillään on vielä 10 pataljoonan koulutus. Sisällissodan ainekset ovat koossa. Gazalaiset ovat suljettuina avovankilassaan. Israelin aiheuttamia tuhoja ei ole voitu korjata koska tarvikkeita ei saa kuljettaa rajan yli. Mahdollisen sisällissodan aikana Gazalaiset olisivat täysin puolustuskyvyttömiä.

Israel on kieltänyt viisumit 150 avustusjärjestöltä, joten mitään humanitaaristakaan apua ei tule Gazaan eikä Länsirannalle.

Hiihtoretkelläni mietin, että tämähän on tuttua Suomenkin historiasta. Eliitin pyrkimyksiä tukevat sotajoukot koulutettiin Saksassa sisällissodan voittamiseen tukenaan Saksan armeija ja Ruotsin "vapaaehtoiset".Köyhälistö nujerrettiin niin fyysisesti kuin henkisestikin kymmeniksi vuosiksi. Sosialistisen työväenpuolueen kansanedustajat pantiin vankilaan, jonka jälkeen säädettiin laki, jonka avulla heidän poliittinen toimintansa kiellettiin eduskunnan säätämällä lailla.

Kongossa siirtomaavallasta vapautuneen maan ensimäinen vaaleilla valittu pääministeri murhattiin belgialaisten entisten siirtomaaisäntien ja USA:n presidentin avulla. Belgian hallitus on tosin pyytänyt toimiaan virallisesti anteeksi USA tuskin on.

Eikö historia ole osoittanut, että demokratian polkeminen mielivallan alle lisää kansojen turhautumista, ääriliikkeiden syntymistä, köyhyyttä, väkivaltaa ja terrorismia. Kurjuuden keskellä uskonnolliset ääriliikkeet tulevat luonnollisesti lisääntymään. Al Qaida ei vaikuttanut aikaisemmin Palestiinassa. Pelättävissä on, että sen toiminta vahvistuu EU:nkin toimien ansiosta. 

Palestiinalaisten tarpeiden kuuntelu ja rakentava yhteistyö kansan kanssa, joka on osoittanut kykynsä demokraattiseen toimintaan ja on merkittävältä osin korkesti koulutettua, on ensisijaista. Miksi EU ei tähän kykene?

 

 

Avainsanat: sisällissota, sotilaskoulutus,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini