Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Wall Street ja Kreikka

Lauantai 8.10.2011 klo 9:43 - Pirkko Turpeinen-Saari


Yhdysvaltojen kongressin jäsenet ja presidentti Obama vaativat Eurooppaa panemaan taloutensa kuriin. Mikäli on Aljazeeraa uskominen, Wall Street ja Yhdysvaltojen kongressi ovat itse syyllisiä.

Goldman ja Sachs pankki lainasi Kreikalle, ilmeiseti myös Italialle, Espanjalle ja Portugalille sopien, että ainakin Kreikka poistaa lainat taseistaan. Kongressi antoi vapaat kädet pankin toiminnalle vain kolmen kongressin jäsenen äänestäessä vastaan."Emmehän me voi kontrolloida taitavia pankkimiehiä!"

Talouskriisiin syyllisiä ovat johdannaiskauppaa käyvät pankit ja pelaajat sekä poliitikot, jotka eivät takaa valvontaa pankkisekstorille. Pelaajina tässä tapauksessa myös, EU:n sääntöjä rikkovat,ongelmamaiden valtionvaroja hoitavat poliitikot eli Kreikan kyseessä ollen, edellisen hallituksen ministerit ja virkamiehet.

Yhdysvaltojen pankkisektori ei ole vieläkään valvonnassa. Uusi lainsäädäntö tulee voimaan vasta vuonna 2012. Euroopan ongelmat ovat erilaisia rakenteesta johtuen.

George Soros tarkastelee ongelmaa New York Review of Booksissa pitäen parhaana vaihtoehtona Kreikan "hallittua" velkajärjestelyä.

Olisi mielenkiintoista tietää minkälaista Eurooppa-politiikka olisi jos Europarlamentti olisi nykyistä demokraattisempien voimien hallussa. Nykyinen konservatiivinen parlamentti pitänee pääoman etua edelleen suuremmassa arvossa kuin kansalaisten etua.

Avainsanat: Goldman Sachs, taseesta piilotetut lainat, Kreikka


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini