Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Ukrainan kultavarantojen siirtäminen Yhdysvaltoihin

Sunnuntai 16.3.2014 klo 15.04 - Pirkko Turpeinen-Saari


Helsingin Sanomien ja Yle:nkin Ukraina- propagandassa Yhdysvallat on loistanut poissaolollaan. Kansainvälisten tietolähteiden mukaan Yhdysvallat on jo sijoittanut 5 miljardia dollaria Ukrainan "agitaatioon" niinkuin Victoria Nuland avoimesti ilmoitti. Miksi ihmeessä Yhdysvallat on niin kiinnostunut kaukaisesta Ukrainasta, jonka sijaintia moni yhdysvaltalainen ei osaa sijoittaa kartalle.

Yhdysvallat on jo yli kymmenen vuoden ajan kuluttanut rahaa ja energiaa voidakseen laajentaa NATO:n vaikutuspiiriä Venäjän ympärille.USA on pitänyt Venäjää vihollisena riippumatta sen talousjärjestelmästä. Venäjä on este Yhdysvaltojen maailmanvallan tavoittelemisen polulla.

Voidakseen laajentaa NATO:n avulla sotilasmahtiaan, Yhdysvaltojen on saatava laajenemisen kohteena oleviin maihin NATO-myönteinen hallitus. Toimintamallina on demokratia-alihankkijan avulla luoda kontakti demokratiamielisiin uudistushaluisiin kansalaisiin.Kansalaisten todellisia epäkohtia muuttamaan halukkaiden joukkojen avulla saadaan aikaan kansanliike olojen muuttamiseksi. Koska tavoitteena on pelkästään oman maailmanvallan rakentaminen, demokratia aktivisteja käytetään ainoastaan välikappaleena USA:n omien NATO- ja infrastruktuuri tavoitteiden saavuttamiseen.

Ukraina kantaa raskasta fasismin perintöä kuten Saksakin. Ukrainan mielenosoitus prosessi nosti kärkeen kaikkein väkivaltaisimmat ja fasistisimmat voimat. Yhdysvaltojen lähetystö toimi silminnäkijöiden mukaan näiden tukikohtana.

Yhdysvallat ja EU nostivat Maidanin väkivaltaisimman joukon ehdoilla valtaan puolueet, joilla ei ollut suurta kannatusta laillisissa vaaleissa. Pääministeriksi valittiin Arseny Yatseniuk, entinen Ukrainan keskuspankin johtaja, joka oli saanut 7% kannatuksen silloin kun Janukovich valittiin presidentiksi.

Yatseniuk kävi neuvottelemassa presidentti Obaman kanssa Valkoisessa talossa viikko sitten. 7 maaliskuuta yöllä, Ukrainan aikaisemman hallituksen valtiovarainministeriön virkamiehen mukaan, Ukrainan kultavaranto siirrettiin Borispolin lentokentälle 40 laatikossa autoilla, joista oli poistettu rekisterikilvet. 15 henkilöä, mustissa univormuissa, luotiliiveissä ja konekivääreillä varustettuna lastasivat laatikot koneeseen.Kulta kuljetettiin New York Federal Reserviin.

Kyseessä on ehkä vain hyödyllinen varmuustoimenpide. Muiden valtaamiensa maiden suhteen (Irak,Libya) Yhdysvallat on confiskoinut näiden maiden kullan.Ukrainan kohdalla ei kyse ole sotilaallisesta vallankaappauksesta kuten Irakissa, Libyassa, Afganistanissa tai Somaliassa vaan eräänlainen sopivan hallituksen pystyttäminen epävirallisen väkivallan avulla vallan kaappaamiseksi vähitellen.

Valitettavasti NATO-EU-maat ovat Yhdysvaltojen politiikan jatke. Siten NATO:on kuulumattomat maat joutuvat kärsimään tästä sotilaallisen vallan politiikasta.

Helsingin Sanomien päätoimittaja ja käytännöstä päätellen koko toimitus on NATO:n takana. Siten Venäjää katsotaan NATO:n edun näkökulmasta. Yle:n A-studiossa esitetyssä Pohjoismaiden puolustusministerien keskustelussa, Norjan puolustusministeri sanoi NATO:n (ja kirjoittajan mielestä siten myös Yhdysvaltojen NATO:n johtajana),edustavan meidän (siis Pohjoismaiden) yhteisiä arvoja. Siten Venäjä on auttamattomasti ulkopuolella.

Putin on oikeassa. Kun vastassa on kansat, joiden mielet on manipuloitu NATO- silmälaseja käyttävän median avulla, ainoa mahdollisuus on mennä eteenpäin omalla valitsemallaan tiellä. Suomen media on kolmen kuukauden ajan lietsonut Venäjä- ja Putin hysteriaa ennen näkemättömällä raivokkuudella. Sen jälkeen Sanomat tiedustelee kansalaisilta pelkäävätkö he Venäjää? Eli onko oma propaganda onnistunut. Joko liitytään NATO:on ja milloin?

Suvi Turtiaisen "analyysi" 15.3. lehdessä on psykiatrin arvioimana aivopesua parhaimmillaan. Hän on "asiantuntijana" eri mieltä Kiovan tarkka-ampujista kuin ulkoministeri Paet syvällisessä tunnepitoisessa puhelussaan Catherine Ashtonin kanssa. Turtiainen kertoo myös Kiovan fasistivallan elävän vain Venäjän mediassa! Itse seuraan pääasiassa yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia medioita, joissa Kiovan fasistivalta ja kasvava fasistivalta yleensäkin Euroopassa on koettu huolestuttavana. Gysin puheenvuoro Saksan parlamentissa pyrki herättämään saksalaiset.

Puolueeton Suomi on ainoa viitekehys, jossa meillä suomalaisilla on mahdollisuus omaan ajatteluun. Meillä on mahdollisuus pitää Venäjää ystävämaana. Meillä on mahdollisuus arvostaa Putinia tuon maan kansalaisten valitsemana presidenttinä. Se, että Hillary Clinton , käytöstapojensa mukaisesti, kutsuu Putinia Hitleriksi, ei saisi innostaa suomalaisia seuraamaan hänen käytöstapojaan. Maailmanvallan tavoittelu johtaa ylemyydentuntoon ja arroganssiin, jolla ei ole mitään tekemistä ystävyyden tai humanismin kanssa.

Helsingin Sanomat voisi tarkastella Yhdysvaltojen tavoitteita lähtökohtana kysymys:mihin USA tarvitsee lähes 150 sotilastukikohtaa ympäri maailmaa? 

Avainsanat: Yatseniuk, USA:n suorittama vallanvaihto Ukrainassa, Nuland, Helsingin Sanomien propaganda


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini