Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Valheet tuhoavat lasten ja nuorten mielenterveyden

Sunnuntai 19.2.2023 klo 16.20 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tapasin vuonna 1971 – 72 kaikki Helsingin huumepoliisin pidättämät 119 koululaista. Tapaamisen lisäksi nuoret täyttivät lyhyen kyselylomakkeen koskien heidän elämänolosuhteitaan.

Kaksikymmentä vuotta myöhemmin tutkin eri asiakirjalähteistä mitä näille nuorille oli tapahtunut. Ryhmä jaettiin kahteen: niihin, jotka olivat selvinneet hyvin (49 nuorta) sekä niihin, joiden selviäminen oli huono (70 nuorta). Yhdeksäntoista oli kuollut.

Huonosti selviämisen kriteereitä olivat: kuolema, vankeusrangaistus, psykiatrinen sairaalahoito tai rikollisen käyttäytymisen jatkuminen.

Tärkein yhteinen tekijä niiden joukossa, jotka selvisivät hyvin, oli se, että he olivat lomaketta täyttäessään ilmoittaneet, että heillä on HYVÄ KODIN ILMAPIIRI.

 

                                                       ***

Viimeisen vuoden aikana Suomi-kodissamme on vakavasti häiriintynyt ilmapiiri. Suomen presidentti ja pääministeri kertovat muunnettua totuutta maailman tapahtumista, erityisesti naapurimaastamme Venäjästä.

Heidän tarinansa perusteella lapsille ja nuorille on uskoteltu, että naapurinamme on uhkaava ja uhkaileva Venäjä. Presidentti ja pääministeri vaativat venäläisten tappamista ja rankaisemista paitsi asein, myös taloudellisesti. Presidentti kehuu maamme lähettävän tappavaa aseistusta Ukrainaan ja että meillä täällä aseiden olevan ”hyvin rasvattuja”.

Pääministeri Marin vuorostaan kiertää ympäri maailman kertomassa totuudeksi uskomiaan valheita saadakseen muutkin maat liittymään venäjä-vihaajien joukkoon. Viimeksi pari päivää sitten hän selosti mielipiteenään, että Krimin valtauksen jälkeen ”lännen” olisi tullut ryhtyä voimakkaampiin toimiin Venäjää vastaan – enemmän pakotteita ja muita toimia.

Tärkein väite, jota presidentti ja pääministeri toistavat ja tarjoavat myös valtamedian käyttöön, on se, että Venäjä olisi hyökännyt provosoimatta Ukrainan kimppuun helmikuussa 2022, ikään kuin sota olisi alkanut juuri tuolloin.

 

                                                    ***

Ukrainan sota alkoi v. 2014 Yhdysvaltojen johtamasta väkivaltaisesta vallankaappauksesta Kiovassa. Väkivallan avulla laillisesti vaaleilla valittu presidentti Janukovich ajettiin maasta ja Yhdysvallat asetti valitsemansa hallituksen johtamaan Ukrainaa. Valtaosan kansasta äidinkieli oli venäjä. Se menetti virallisen kielen aseman. Vähitellen sen käyttö kiellettiin kokonaan.

Vallankaappauksen johdosta laittomaksi muuttunut eduskunta julisti puhemies Turchinoviin suulla sodan Itä-Ukrainan Donbassille, koska nämä alueet eivät halunneet Krimin ohella alistua väkivaltaisesti valtaan nostettuun epädemokraattiseen hallintoon. Siitä lähtien Kiovan laiton hallitus ja eduskunta ovat armeijallaan pommittaneet Donbassia.

Krim pelastui julistautuen kansanäänestyksellä autonomiseksi. Venäjä varmisti autonomian ilman yhtäkään laukausta. Sen jälkeen Krim anoi uuden kansanäänestyksen jälkeen liittymistä Venäjän federaatioon. 

 

 

                                                      ***

Pääministeri Marinin Munchenissä viime päivinä esittämät kannanotot osoittavat, että hän tukee Yhdysvaltojen vallankaappauksella muutettua Ukrainan hallintoa eikä demokraattisesti vaaleilla valitun presidentti Janukovichin oikeutta toimia presidenttinä. Sen sijaan Yhdysvaltojen käyttämä väkivalta ja Ukrainan armeijan kouluttaminen jatkamaan NATOn avulla Itä-Ukrainan kansanmurhaa saa hänen kannatuksensa.

Krimin asukkaiden, jotka ovat suurimman osan historiastaan kuuluneet Venäjään ja joista suurin osa on identiteetiltään venäläisiä oikeus päättää demokraattisesti kohtalostaan ei sovi pääministeri Marinille.

 

                                                        ***

Nykyinen Yhdysvaltojen demokraattijohtoinen hallitus toteuttaa aseiden valmistajien tavoitteita. Nykyinen presidentti Biden, ulkoministeri Blinken, apulaisulkoministeri  Nuland ja eri tehtävissä toiminut Jake Sullivan ovat olleet mukana valmistelemassa ja toteuttamassa paitsi NordStream -terrori-iskua myös kaikkia presidentti Obaman aikana toteutettuja sotia, joissa on syntynyt miljoonia ihmisuhreja ja ääretöntä tuhoa.

Presidentti Obaman aikana kaikki toimet ovat tähdänneet Venäjän heikentämiseen. Kongressi antoi Obamalle valtuudet hyökätä Venäjän kimppuun tarvitsematta enää kääntyä sen puoleen.

 

                                                           ***

Obaman ja Bidenin joukkue on varustanut yhdessä NATOn kanssa, vallankaappauksesta lähtien Ukrainaa toimimaan astinlautana Venäjää vastaan. Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Francois Hollande ovat olleet juonessa mukana. 

Ukrainassa edelleen toimivat ja Yhdysvaltojen avulla voimistuneet natsijoukot ovat muuttaneet koko Ukrainan kulttuurin natsimyönteiseksi. Hitlerin ihailu ja venäjäviha on läpäissyt koko virallisen yhteiskunnan.

 

 

                                                    ***

Pääministerin ja presidentin mahdollistama vihan ja valheiden ilmapiirin voimistaminen on myös Suomessa johtanut natsihistoriamme peittelyyn ja itse asiassa sen glorifiontiin.

Suomen koulujen historianopetus ei ole valottanut nuorille riittävästi suomalaisten historiaa.

Lapsenlapseni ovat kertoneet, että kouluissa ei ole puhuttu marsalkka Mannerheimin suunnittelemista, rakennuttamista ja hallinnoimista keskitysleireistä Suomen miehittämillä alueilla Neuvostoliiton Itä-Karjalassa. Kuten Ukrainassa nyt, venäjää puhuvat neuvostoliittolaiset siviilit – naiset, vanhukset ja jopa vastasyntyneet lapset olivat aikanaan vainon kohteena. Karjalankieltä puhuville annettiin venäjänkielisten keräämät talven ruokavarat, huonekalut kuljetettiin 60 kuorma-autolla Suomeen. Venäjänkieliset sen sijaan suljettiin keskitysleireihin, joissa ihmiset kuolivat tauteihin, ravinnon puutteeseen ja pahoinpitelyihin. Pelkästään elokuussa 1942 500 ihmistä kuoli Petroskoin keskitysleirillä.

Suomi taisteli toisessa maailmansodassa liittoutuneita vastaan, Hitlerin kumppanina. Suomessa vallitsi samanlainen venäjävihan ilmapiiri kuin tällä hetkellä. Pääministeri Marin väittää Suomen voittaneet sotansa Venäjää vastaan ja vaatii, että Venäjä on voitettava nytkin. Hänellä ei ole mitään käsitystä oikeudenmukaisuudesta, totuudesta, demokratiasta tai historiasta.

Mannerheim ei Stalinin ansiosta joutunut vastaamaan sotarikoksistaan. Sen sijaan monet hänen upseeritovereistaan joutuivat vastuuseen – Mannerheimin vaietessa. Siten suomalaiset eivät käsitä ihailevansa sotarikollista. Mutta Suomen fasistiset järjestöt kiellettiin Pariisin rauhansopimuksessa. 

Ilmapiirin muuttumisen eräänä merkkinä on pidettävä sitä, että fasistisena kielletty Lotta-Svärd-järjestö on kokenut uuden tulemisen. Tasavallan presidentin puoliso esiintyi pääpuhujana Suurkirkossa pidetyssä järjestön 100- vuotisjuhlassa. Presidentti on myös ilmoittanut arvostavansa edeltäjistään eniten Risto Rytiä, joka oli ideologinen Saksan liittolainen.

 

                                                  ***

Nyt siis pääministeri on vaatinut, että ”lännen” on voitettava Venäjä. Suomen hallitus on lähettänyt sotaa käyvään Ukrainaan useita aselähetyksiä, joilla Kiovan hallitus tappaa Itä-Ukrainan asukkaita yhdeksän vuotta sitten aloittamassaan kansanmurhassa. Venäjä on tullut auttamaan itä-ukrainalaisia Kiovan hallituksen aloitettua helmikuussa uuden suurhyökkäyksen Donbassiin.

ETYJ-tarkkailijoiden toteama Kiovan hallituksen hyökkäys on totta. Venäjä reagoi tähän. Venäjän hyökkäys ei ollut provosoimaton, vaan provokaatiota seurannut vastatoimenpide kansanmurhan estämiseksi.

Suomen hallitus ja presidentti ovat luoneet edellytykset valtamedian valehteluun. Valtamedia puhuu säännönmukaisesti Venäjän aloittamasta ”provosoimattomasta” hyökkäyksestä Ukrainaan.

Jotta lapset ja nuoret saadaan uskomaan maan johdon ja valtamedian valehtelua, valhe on toistettava päivittäin. Venäjän presidentti ja Venäjä on esitettävä pahana ja uhkaavana, jopa uhkailevana. Mitä lapset ja nuoret näkevät muuta kuin valtamedian TV-uutisia ja iltapäivälehtien lööppejä?

Kuinka monessa perheessä vanhemmat pystyvät ottamaan selvää todellisuudesta, jos valtiojohto ja valtamedia valehtelevat. Kuinka moni koulun opettaja seuraa tapahtumien taustoja voidakseen kertoa lapsille totuuden, kun tähänkään saakka ei ole voitu kertoa tosiasioita naapuristamme Venäjästä? Kuinka opettaja voi kertoa tiedoistaan, jos lasten kotona eletään toisessa todellisuudessa?

 

                                                        ***

Tosiasia on se, että Yhdysvaltojen aseteollisuus hyötyy Ukrainan sodasta ja toivoo kaikkien sotien kestävän mahdollisimman kauan ja että uusia sotia aloitetaan mahdollisimman usein.

Venäjä sen sijaan pitää ukrainalaisia veljeskansanaan eikä haluaisi vahingoittaa heitä. Eikä suurin osa ukrainalaisistakaan halua vahingoittaa venäläisiä, puhumattakaan venäjää puhuvia ukrainalaisia.

Pääministerin ja presidentin ilmaisema halu tappaa venäläisiä on kummallista. Venäläiset eivät ole tehneet pahaa suomalaisille. Toisen maailmansodan jälkeisenä aikana Venäjä on suhtautunut suomalaisiin kuin isä hieman kurittomiin lapsiinsa. Suomella on ollut onni saada vakaita kypsiä presidenttejä aina 1980-luvulle saakka. Henkinen kypsyys on taannut ystävälliset suhteet naapurimaahamme.

Venäjä kansan syvällinen sivistys ja sen nykyisten johtajien kärsivällisyys ja myönteisyys on edelleen jättänyt ovet auki Suomen poliitikoille palata todellisuuteen. Nykyisten johtajien aikana tuo paluu ei mielestäni ole mahdollinen.

Sivistys ja humanismi kasvavat sisältäpäin. Niitä ei voi kauhalla antaa.

 

                                                       ***

Suomen liityttyä Yhdysvaltojen sotateollisuutta palvelevaan Euroopan unioniin, tilanne on ratkaisevasti muuttunut. Suomi ei enää toimi itsenäisesti vaan on alkanut palvella sotateollisuutta – Jugoslavian hajottamissodat ensimmäisenä esimerkkinä. Suomi alkoi käyttäytyä itselleen ja omalle identiteetilleen vieraasti.

Yhdysvaltojen luovuttua Bratislavan kokouksessaan v. 2000  virallisestikin kansainvälisten lakien  noudattamisesta, Suomi on ollut vain yksi nappula sen strategisessa pelissä.

Toimiessaan 1990-luvulla EDU:n puheenjohtajana Helmut Kohlin pyynnöstä presidentti Niinistö on  tempautunut mukaan ”kommunismin kitkemiseen” ja sotateollisuuden palvelemiseen.

Presidentin ideologia on selvä. Pääministeri Marinilla vuorostaan on ideologinen kuiskaaja, jolle Suomen etu ei ole ensisijainen.

 

                                                      ***

Suomen lapset ja nuoret on upotettu vihan ja valheiden ilmapiiriin. Jos henkilökohtaisella tasolla nuorten kodin ilmapiirillä on ratkaiseva osuus säilyvätkö nuoret poissa huumeiden, rikosten ja varhaisen kuoleman kohtalolta, lienee koko yhteiskuntaa kattavalla vihan ilmapiirillä vielä paljon suurempi vaikutus. 

Se vaikuttaa vanhempien työpaikoilla, kouluissa ja harrastuksissa lisäten ahdistuneisuutta ja eripuraa myös kodeissa. Nyt jo lapset ja nuoret reagoivat rikoksilla, väkivallalla ja huumeiden lisääntyvällä käytöllä. Vielä näitä seikkoja vahingollisempaa on se, että rasismi ja syrjintä venäläisiä kohtaan on Suomessa hyväksyttyä. 

1990-luvulla näin kuinka lama vaikutti perheisiin. Valtiojohdon viimeaikaiset ratkaisut ja toimet johtavat jälleen itse aiheutettuun lamaan, jonka seuraukset tiedämme. Valheet laman aiheuttajista eivät toimi.

Lasten ja nuorten mielenterveys ei kestä valtiojohdon synnyttämää vihan ilmapiiriä eikä laman vaikutuksia palveluiden saantiin.

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: presidentti Niinistö, pääministeri Marin, valheet Ukrainan sodasta, Suomi-kodin ilmapiiri, Lasten ja nuorten mielenterveys, venäjäviha, venäläisten tappaminen, Krim, sotateollisuuden tavoitteet, Obama, Biden, Blinken, Nuland, Sullivan, Ukrainan vallankaap

FASISMIN JOHTOVALTIO EI OLE ITALIA VAAN YHDYSVALLAT JA SAKSA

Keskiviikko 28.9.2022 klo 15.39 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvallat on toisen maailmansodan jälkeen liittoutunut natsi-Saksan vannoutuneiden Hitlerin ihailijoiden kanssa. Se tuki fasistista Espanjaa ja Portugalia samalla kun se taisteli kommunisteja ja muita vasemmistolaisia vastaan koko maailmassa.

Yhdysvallat on osoittautunut Euroopan tuhoajaksi miehittämällä sotilaallisesti Saksan ja tuhoamalla yhdessä sen kanssa hyvinvointivaltio Jugoslavian yhteistoiminnassa Kroatian natsi-diasporan ja Osama bin Ladenin jihadistien kanssa.

Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrichtissa v. 1992 USA:n vasalli, Saksan liittokansleri Helmut Kohl sai liittymään pyrkivät Euroopan maat tunnustamaan Jugoslavian osavaltion Kroatian itsenäisyyden. Hän tiesi julistuksen johtavan sotaan perustuslakiaan puolustavaa Jugoslavian liittovaltiota vastaan.

Yhdysvallat oli suunnitellut Jugoslavian haltuunottoa ja miehitystä jo presidentti Ronald Reaganin aikana vuodesta 1984 lähtien.

Jugoslavian talouden tuhosi terroristinen, kaikkien Jugoslavian USA:lta saamien lainojen irtisanominen yhteistyössä IMF:n ja Maailmanpankin kanssa yhden yön aikana.

Kymmenen vuotta kestänyt läntisen propagandan siivittämä sota hyödytti Saksaa Yhdysvaltojen ohella.

Jugoslavian jäännösvaltiot liitettiin NATO on ja ne tulivat taloudellisesti riippuvaisiksi miehittäjistään. Syntyneiden itsenäisten valtioiden ilmapiirit alkoivat muistuttaa toisen maailmansodan aikaista fasistisen Kroatian ilmapiiriä.

Yhdysvallat sai määräävän aseman Serbialta ryöstämässään, laittomasti itsenäistetyssä Kosovossa mutta myös Albaniassa. Yhdysvaltojen rakentama sotilastukikohta Bondsteel ja ylikansallisen pääoman haltuun siirretty kosovolainen serbiomaisuus yhdessä NATO-joukkojen läsnäolon kanssa ovat takeena Yhdysvaltojen valtapolitiikan lujittumiselle. Yhteistyökumppani Saksan hegemonia vallitsee Kroatiassa, Sloveniassa ja Bosniassa.

***

Saksa on osoittautunut kyvyttömäksi itsenäistymään kansainvälisen fasismin johtovaltiosta Yhdysvalloista ja tämän palveluksessa olevasta Ukrainasta.

Maailma on sallinut Yhdysvalloille oikeuden sortaa haluamiaan valtioita käyttäen aseellista voimaa tai talouspakotteita. YK on palvellut Yhdysvaltojen tarpeita maan toimiessa järjestön merkittävänä rahoittajana.

Saksa on ollut mukana useimmissa Yhdysvaltojen sodissa. Yhdysvaltojen miehitysarmeija käsittää Saksassa presidentti Trumpin mukaan enää 68 000 sotilasta sen vahvuuden ollessa Jugoslavian hajottamisen alkaessa vielä 300 000. Sotilaallinen voima ei enää ratkaise Saksan toimintoja vaan Yhdysvaltojen hegemonian läpitunkevuus.

***

Venäjän rooli on vahvistunut sen ryhtyessä rakentamaan Yhdysvaltojen yksinapaisen maailman sijaan moninapaista valtioiden yhteistyöhön perustuvaa maailmaa. Venäjän yhteisvastuuta korostava asenne on saanut taakseen, väkiluvulla mitattuna, maailman valtioiden enemmistön, BRICS ja SCO esimerkkeinä.

Saksakin on havainnut yhteistyön Venäjän kanssa hyödyttävän sitä taloudellisesti enemmän kuin Yhdysvaltojen johdolla tehdyt ryöstöretket. Venäjältä saadut edulliset öljy ja maakaasu siivittivät Saksan talouden ennätyksiin.

Yhdysvallat ei ole katsonut suopeasti sen aikaisemmin natseihin ja jihadisteihin tukeutuneen liittolaisensa kehitystä.

Euroopan unionin piti muodostua European Round Table of Industrialists-järjestön johdolla aseteollisuutta palvelevaksi NATO-organisaatioksi. Yhdysvaltojen johtaman NATO:n piti muuttaa maailma USA:n kaltaiseksi kaikkea hyvinvointivaltioon vivahtavaa välttäväksi järjestelmäksi.

Öljyn varastamisen milloin Irakista, Libyasta tai Syyriasta tuli muuttua arkipäiväksi myös Baltian maille, Ruotsille ja Suomelle. Valtion kustantaman koulunkäynnin, terveydenhuollon ja rauhan tuli korvautua asehankinnoilla ja massiivisilla sotaharjoituksilla päämääränä globaalia ryöstämistä vastustavan Venäjän mitätöinti ja mikäli mahdollista tuhoaminen.

***

Venäjän tuhoamisen tavoitteen toteuttamiseksi Yhdysvallat otti määräysvallan toisesta maailmansodasta lähtien natsi-aatetta vaalineessa Ukrainassa. Nämä kaksi maata ovat vannoutuneita natsismin tukijoita – vuoden 2021 YK:n äänestyksessä ainoita.

USA ja sen NATO-liittolaiset ovat tukeneet suorittamastaan Ukrainan vallankaappauksesta lähtien Ukrainan natsihallintoa ja aseistaneet sitä sodassa Itä-Ukrainan venäjänkielistä Donbassin aluetta vastaan. Länsimedian raportointi sotavuosista on ollut ala-arvoista. Natsi-pataljoonien rikokset on ohitettu vaikenemalla eivätkä valtion rakenteiden purku ja demokratian riisuminen ole herättäneet hämmennystä.

Saksa, joka vielä 1990-luvulla osallistui USA:n natsidiasporan ja jihadistien rinnalla Jugoslavian hajottamiseen, on Ukrainan sodan yhteydessä ajautunut vedenjakajalle. Luopuako kokonaan moraalista ja demokratiasta ja palvella Yhdysvaltoja, joka ottaa vastaan kongressissaan Ukrainan Azovin natsipataljoonan edustajia kunnioitettuina vieraina, vai tulisiko suorittaa uudelleenarviointi.

Saksan vahva talous on ollut riippuvainen Venäjältä saadusta kaasusta ja öljystä. Saksan kanssa tehtyjen sopimusten perusteella Venäjä rakensi kaksi kaasuputkea, jotka toivat suoraan kaasua Venäjältä Saksaan. Viimeisin Nordstream 2 maksoi Venäjälle 10 miljardia euroa.

Yhdysvalloilla on runsaasti kansallista lainsäädäntöä, joka asettaa muille maille ehdot kaupankäynnille. Venäjältä saatava kaasu ja öljy loivat Saksalle liian hyvät kaupalliset edellytykset suhteessa Yhdysvaltoihin. Sen perusteella Yhdysvallat alkoi kiristää Saksaa ja uhkasi estää Saksaa käyttämästä kaasuputkia.

Pari päivää sitten Yhdysvallat toteutti presidentti Joe Bidenin ja apulaisulkoministeri Victoria Nulandin uhkaukset ja räjäytti molemmat putket Tanskan Bornholmin saaren lähettyvillä. Pinnalle pulppuava kaasu muodostaa ympäristölle ja merenkululle mittavan uhkan. Saksa ei edes niin halutessaan saa käyttönsä edullista venäläistä kaasua. Se ajaa Saksan talouden täydelliseen katastrofiin, joka vie koko Euroopan mukanaan.

Pari viikkoa sitten ukrainalainen provokaattori yritti räjäyttää Turkin kautta kulkevan kaasuputken. Siten kaikki merkittävät edullisen kaasun lähteet Euroopasta olisi saatu fasistien toimesta tukittua. Serbian kautta kulkeva Turkish-stream on myös Unkarille merkittävä kaasulähde.

Saksa ei ole enää Euroopan Unionin vaikutusvaltaisin maa. Yhdysvallat, NATO ja EU- kansanedustajia rahoittava Gorge Soros ovat saaneet ylivallan. Euroopan parlamentin päätökset ovat Yhdysvaltojen tavoitteiden mukaisia koskivat ne sitten Venäjää, Venezuelaa tai muita kansainvälisiä asioita, joissa Yhdysvalloilla ja BRICS-mailla on eroavat näkökulmat.

Tyypillinen erimielisyyden kohde on Ukrainasta irrottautuvat Donetsk, Lugansk, Zaporodze ja Herson. Nämä alueet ovat joutuneet kokemaan Kiovan natsihallinnon jatkuvia pommituksia ja terroria. Niiden asukkaat ovat äänestäneet kansainvälisten tarkkailijoiden läsnä ollessa itsensä itsenäisiksi ja halukkaiksi liittymään Venäjään.

Yhdysvaltojen vallan alla olevat EU-maat pitävät kansanäänestyksiä laittomina eivätkä ne tunnusta liittymistä Venäjään. Sen sijaan ne tunnustivat Kosovon itsenäistymisen Serbiasta v. 2008 vaikka itsenäistymisjulistuksen teki 109 yksityishenkilöä vastoin YK:n päätöstä 1244, jonka mukaan Kosovo on Serbian maakunta.

***

Tällainen EU uhkailee komission puheenjohtajan suulla Italiaa, jos se äänestää valtiollisissa vaaleissa ”väärin”. Emme toistaiseksi tiedä kuinka fasistiseksi Italian uusi hallitus muotoutuu. Mutta varmuudella tiedämme, että maailman fasistisin liittouma on Yhdysvallat/ Ukraina. Niiden terroriteot käsittävät yksityishenkilöiden kidutukset ja tapot keskellä kirkasta päivää Kiovan kadulla turvallisuuspalvelun toimesta, ydinreaktorin pommitukset ydinsaasteen aikaansaamiseksi koko Eurooppaan sekä Venäjän rakentamien kaasuputkien räjäytykset Itämerellä Euroopan upottamiseksi taloudelliseen kaaokseen.

Euroopan Unionin maat eivät vielä syksyllä 2021 YK:n äänestyksessä ilmoittautuneet fasismin kannattajiksi, mutta vuoden 2022 kevään aikana osoitettu pidättelemätön tuki Kiovan natsihallinnolle ja Yhdysvaltojen saama tuki sen tekemille terroriteoille osoittanevat kaikille, että fasismi on vallalla koko Euroopan unionissa niin mediassa kuin valtioiden tasolla.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fasismi Euroopassa, Biden, Nuland, Yhdysvallat, Ukraina, Italia, Saksa, terroriteot, kaasuputkiräjäytykset, ydinvoimalan pommitukset, Italian vaalit

Ukrainan kultavarantojen siirtäminen Yhdysvaltoihin

Sunnuntai 16.3.2014 klo 15.04 - Pirkko Turpeinen-Saari

Helsingin Sanomien ja Yle:nkin Ukraina- propagandassa Yhdysvallat on loistanut poissaolollaan. Kansainvälisten tietolähteiden mukaan Yhdysvallat on jo sijoittanut 5 miljardia dollaria Ukrainan "agitaatioon" niinkuin Victoria Nuland avoimesti ilmoitti. Miksi ihmeessä Yhdysvallat on niin kiinnostunut kaukaisesta Ukrainasta, jonka sijaintia moni yhdysvaltalainen ei osaa sijoittaa kartalle.

Yhdysvallat on jo yli kymmenen vuoden ajan kuluttanut rahaa ja energiaa voidakseen laajentaa NATO:n vaikutuspiiriä Venäjän ympärille.USA on pitänyt Venäjää vihollisena riippumatta sen talousjärjestelmästä. Venäjä on este Yhdysvaltojen maailmanvallan tavoittelemisen polulla.

Voidakseen laajentaa NATO:n avulla sotilasmahtiaan, Yhdysvaltojen on saatava laajenemisen kohteena oleviin maihin NATO-myönteinen hallitus. Toimintamallina on demokratia-alihankkijan avulla luoda kontakti demokratiamielisiin uudistushaluisiin kansalaisiin.Kansalaisten todellisia epäkohtia muuttamaan halukkaiden joukkojen avulla saadaan aikaan kansanliike olojen muuttamiseksi. Koska tavoitteena on pelkästään oman maailmanvallan rakentaminen, demokratia aktivisteja käytetään ainoastaan välikappaleena USA:n omien NATO- ja infrastruktuuri tavoitteiden saavuttamiseen.

Ukraina kantaa raskasta fasismin perintöä kuten Saksakin. Ukrainan mielenosoitus prosessi nosti kärkeen kaikkein väkivaltaisimmat ja fasistisimmat voimat. Yhdysvaltojen lähetystö toimi silminnäkijöiden mukaan näiden tukikohtana.

Yhdysvallat ja EU nostivat Maidanin väkivaltaisimman joukon ehdoilla valtaan puolueet, joilla ei ollut suurta kannatusta laillisissa vaaleissa. Pääministeriksi valittiin Arseny Yatseniuk, entinen Ukrainan keskuspankin johtaja, joka oli saanut 7% kannatuksen silloin kun Janukovich valittiin presidentiksi.

Yatseniuk kävi neuvottelemassa presidentti Obaman kanssa Valkoisessa talossa viikko sitten. 7 maaliskuuta yöllä, Ukrainan aikaisemman hallituksen valtiovarainministeriön virkamiehen mukaan, Ukrainan kultavaranto siirrettiin Borispolin lentokentälle 40 laatikossa autoilla, joista oli poistettu rekisterikilvet. 15 henkilöä, mustissa univormuissa, luotiliiveissä ja konekivääreillä varustettuna lastasivat laatikot koneeseen.Kulta kuljetettiin New York Federal Reserviin.

Kyseessä on ehkä vain hyödyllinen varmuustoimenpide. Muiden valtaamiensa maiden suhteen (Irak,Libya) Yhdysvallat on confiskoinut näiden maiden kullan.Ukrainan kohdalla ei kyse ole sotilaallisesta vallankaappauksesta kuten Irakissa, Libyassa, Afganistanissa tai Somaliassa vaan eräänlainen sopivan hallituksen pystyttäminen epävirallisen väkivallan avulla vallan kaappaamiseksi vähitellen.

Valitettavasti NATO-EU-maat ovat Yhdysvaltojen politiikan jatke. Siten NATO:on kuulumattomat maat joutuvat kärsimään tästä sotilaallisen vallan politiikasta.

Helsingin Sanomien päätoimittaja ja käytännöstä päätellen koko toimitus on NATO:n takana. Siten Venäjää katsotaan NATO:n edun näkökulmasta. Yle:n A-studiossa esitetyssä Pohjoismaiden puolustusministerien keskustelussa, Norjan puolustusministeri sanoi NATO:n (ja kirjoittajan mielestä siten myös Yhdysvaltojen NATO:n johtajana),edustavan meidän (siis Pohjoismaiden) yhteisiä arvoja. Siten Venäjä on auttamattomasti ulkopuolella.

Putin on oikeassa. Kun vastassa on kansat, joiden mielet on manipuloitu NATO- silmälaseja käyttävän median avulla, ainoa mahdollisuus on mennä eteenpäin omalla valitsemallaan tiellä. Suomen media on kolmen kuukauden ajan lietsonut Venäjä- ja Putin hysteriaa ennen näkemättömällä raivokkuudella. Sen jälkeen Sanomat tiedustelee kansalaisilta pelkäävätkö he Venäjää? Eli onko oma propaganda onnistunut. Joko liitytään NATO:on ja milloin?

Suvi Turtiaisen "analyysi" 15.3. lehdessä on psykiatrin arvioimana aivopesua parhaimmillaan. Hän on "asiantuntijana" eri mieltä Kiovan tarkka-ampujista kuin ulkoministeri Paet syvällisessä tunnepitoisessa puhelussaan Catherine Ashtonin kanssa. Turtiainen kertoo myös Kiovan fasistivallan elävän vain Venäjän mediassa! Itse seuraan pääasiassa yhdysvaltalaisia ja kanadalaisia medioita, joissa Kiovan fasistivalta ja kasvava fasistivalta yleensäkin Euroopassa on koettu huolestuttavana. Gysin puheenvuoro Saksan parlamentissa pyrki herättämään saksalaiset.

Puolueeton Suomi on ainoa viitekehys, jossa meillä suomalaisilla on mahdollisuus omaan ajatteluun. Meillä on mahdollisuus pitää Venäjää ystävämaana. Meillä on mahdollisuus arvostaa Putinia tuon maan kansalaisten valitsemana presidenttinä. Se, että Hillary Clinton , käytöstapojensa mukaisesti, kutsuu Putinia Hitleriksi, ei saisi innostaa suomalaisia seuraamaan hänen käytöstapojaan. Maailmanvallan tavoittelu johtaa ylemyydentuntoon ja arroganssiin, jolla ei ole mitään tekemistä ystävyyden tai humanismin kanssa.

Helsingin Sanomat voisi tarkastella Yhdysvaltojen tavoitteita lähtökohtana kysymys:mihin USA tarvitsee lähes 150 sotilastukikohtaa ympäri maailmaa? 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Yatseniuk, USA:n suorittama vallanvaihto Ukrainassa, Nuland, Helsingin Sanomien propaganda

USA:n, EU:n ja median vastuu Ukrainan kaaoksesta

Lauantai 22.2.2014 klo 19.08 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen apulaisulkoministeri Victoria Nuland totesi National Press Clubissa Washingtonissa 13.joulukuuta, että Yhdysvallat on sijoittanut 5 miljardia agitaatioon Ukrainassa. Mitä siihen kuuluu? Paitsi sopivien ryhmien "demokratiakasvatusta", myös työttömien ja opiskelijoiden maksamista osoittamaan kuukausikaupalla mieltään, bussikuljetuksia, varustuksia, lentolehtisiä ja ohjeita.Muuten tuskin köyhät Ukrainalaiset voisivat matkustaa Kiovaan kauas kotiseudultaan.

Agitaation tarkoituksena on destabiloida Ukrainaa, jotta Yhdysvaltojen olisi helpompi vallata rämettynyttä infrastruktuuria itselleen. Ryöstöä kutsutaan demokratiaksi.Mielenosoituksissa jaetut, valokuvassa näkemäni lentolehtiset, ovat identtisiä niiden lentolehtisten kanssa, joita Yhdysvaltojen rahoittamat "kansalaisjärjestöt" rahoittivat Belgradissa Milosevichin kaatamiseksi.

Saksan intressit ovat pitkään olleet Yhdysvaltojen kanssa samansuuntaisia. Saksalaiset pankit osallistuivat Yhdysvaltojen asuntolainaprojektiin hyötyen siitä. Saksa osallistui intensiivisesti Jugoslavian hajoittamiseen, omaa taloudellista hyötyään etsien, Yhdysvaltojen rinnalla. Juuri Saksan ulkoministeri ja Yhdysvaltojen presidentti Clinton keksivät, että yhteiskuntansa demokratiaa, yhtenäisyyttä ja etnistä tasa-arvoa puolustavat serbit kannattaa leimata syyllisiksi sotaan ja perustaa heidän "sotarikoksiensa" tuomitsemista varten oma tribunaali. Tässä tribunaalissa syyttäjät, todistajat ja tuomarit ovat Yhdysvaltojen maksamia tai sen vaikutusvallan tai lojaliteetin alaisia henkilöitä. Varsinaiset syylliset, eli presidentti Clintonin tukemat fasistit, nostettiin uhreiksi.Kukaan ei tiettävästi syytä Clintonia, päinvastoin hänelle on pystytetty patsas Kosovoon.

Sama toistuu nyt Ukrainassa. EU ei ole selostanut lähentymisprosessin sisältöä ja merkitystä, itseasiassa vahingollisuutta, Ukrainalle.Tällä kieltäytymisellään se uppiniskaisesti tukee äärioikeistoa. Maltillisempi oppositio ei saisi demokraattisin menettelyin tahtoaan läpi.Oppositio tukeutuu fasisteihin. Sekä EU että USA turvautuvat myös äärioikeiston fasistisiin elementteihin juuri kuten Jugoslaviassa. USA:n ei tarvitse peitellä osallistumistaan Ukrainan destabilointiin, neokonservatiivi Nuland kokee voivansa tehdä sen julkisesti. Carl Bild tukee vahvasti Yhdysvaltojen toimia, syyttämällä yksinomaan, liiankin varovaista, Janukovichia, väkivallasta. Mikä EU:n jäsenmaa sietäisi pääkaupunkinsa keskustan tuhoamista, virastojen valtausta ja virkavallan vastustamista ja tappamista.Demokratia ei alistu minkäänlaiseen väkivaltaan.

Media myötäilee ns läntisiä uutistoimistoja ja paikalla olevat toimittajat eivät ole kiinnostuneita taustoista. Suomen yleisradion Marja Manninen sanoi verilöylyn keskellä ihailevansa mielenosoittajien sitkeyttä!Aseistettujen, jo 12 poliisia murhanneiden mielenosoittajien sitkeyttä.Samaan aikaan useat johtavat poliitikot pitivät sentään mielenosoitusten lopettamista kaikkein ensisijaisimpana tehtävänä. Krimin autonomisen tasavallan julkilausumassa jo kauan sitten edellytettiin, että presidentti Janukovich lopettaa anarkian.

Yhdysvaltojen ja EU:n vastuu väkivallan eskaloitumisesta, omalta osaltaan, on tilannetta seuraavalle ilmeinen. Venäjä- vihakaan ei saisi estää näkemästä, että Ukraina ei ole Venäjä eikä sitä, että osa Ukrainalaisten identiteetistä liittyy Venäjä-yhteyteen positiivisella tavalla.

Ukrainan tapahtumat antavat mallin sydän-Euroopan fasistisille liikkeille. Pelkään, että nyky-EU leikkii tulella.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Marja Manninen, USA:n agitaatio Ukrainassa, Victoria Nuland, Carl Bild, EU:n tuki fasisteille, median tuki fasisteille