Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Yle:n A-studio ja uutiset peräkamarin juorujen tasolle

Torstai 1.10.2015 klo 11.11 - Pirkko Turpeinen-Saari


Tuskan hiki ja säälin kyynelet valuivat eilen Yle:n Syyria-uutisia ja A-studiota katsellessa.

Viime päivinä on ollut mahdollisuus saada ajantasaisesti primaaritietoa presidenttien Obaman ja Putinin ajatuksista heidän puhuessaan YK:n yleiskokouksessa. Sen lisäksi halukkaat ovat voineet seurata presidentti Putinin ajatuksia laajasta yhdysvaltalaisen CBS- kanavan haastattelusta. Lisäksi Syyrian presidentti Al-Assadin haastattelu on ollut laajalti nähtävissä.

On käynyt selväksi, että Syyrian sodassa hallituksen armeijan maavoimat on ainoa, joka voi taltuttaa ISIS-joukkojen vallan. Vuoden ajan Yhdysvaltojen pommitukset ovat paremminkin edistäneet ISIS-joukkojen etenemistä koska se on kaikin keinoin varonut auttamasta hallituksen joukkoja.

Venäjä ilmoitti pyrkivänsä kokoamaan YK:n mandaatilla laajan yhtenäisen voiman terrorismia vastaan. Iranin, Irakin ja Syyrian kanssa Venäjä on muodostanut yhteisen tiedustelun koordinointielimen Bagdadissa.

Yle-uutisten raportointi YK:n yleiskokouksesta oli surkea. Yle on nostanut toimittajansa kansainvälisten asioiden asiantuntijoiksi vaikka heiltä ilmiselvästi puuttuu koulutus tai kokemus alueelta. Moskovasta uutisoidaan juorujen tasoisia asioita.Kuinka muiden maiden TV-kanavilla voidaan käyttää asiantuntijoita, mutta Yle:lle riittävät omien toimittajien mielipieet.

30.9. A-studio oli pohjanoteeraus. Ulkopoliittinen instituutti on menettänyt uskottavuutensa jo kauan sitten. Silti Yle käyttää asiantuntijana Mika Aaltoilaa, joka ei näytä joko tietävän asioista tai ei halua paljastaa myös tietävänsä jotakin.

Ideologisesti USA:n propagandaa myötäilevissä puheenvuoroissaan Aaltoila ei tunnusta tietävänsä, että USA toimii laittomasti Syyrian ilmatilassa. USA:lla ei ole sopimusta Syyrian hallituksen kanssa operaatioistaan. USA:lla ei myöskään ole YK:n mandaattia. Toisin sanoen USA liittolaisineen toimii vastoin kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia.  Irakin alueella toimimiseen sillä on Irakin hallituksen lupa.

Aaltoila ei myöskään tunnu tietävän, että USA:lla on pitkä historia terroristien tukemisessa omien päämääriensä saavuttamiseksi. Se on synnyttänyt Al-Qaidan Afganistaniin, se on tukenut tsetseeniterroristeja, sen vankilat Irakissa synnyttivät ISIkselle runsaasti uusia jäseniä.

USA:n liittolaiset Saudi-Arabia ja Qatar etunenässä ovat rahoittaneet wahhabistista sunnisuuntausta perustamaan kalifatin Lähi-Itään. Aaltoila ei tiedä, että Syyrian "kansannousu" oli alusta pitäen aseellinen. Vain muutama kuukausi mielenosoitusten alkamisesta, Saudi-Arabia julisti sinne pyhän  sodan. 

Bosniassa presidentti Izetbegovic oli jo 1970 julistanut haluavansa islamilaisen tasavallan Balkanille, joka ei käsittäisi vain Bosniaa. Tästä huolimatta USA ja Saksa tukivat Izetbegovicia ja pyrkivat vahvalla mainostoimistotuella leimaamaan demokratiaa puolustavat serbit sotarikollisiksi voidakseen estää heitä osallistumasta omiin rauhanneuvotteluihinsa.Izetbegovic oli julistanut pyhän sodan ja vastaanotti jihadisti-taistelijoita Afganistanista ja Lähi-Idästä Bosniaan. Vastaanottoseremoniassa hän rukoili arabiaksi ja syytti turkkilaisia epäuskoisiksi.

 Tapettuaan ensin miljoona irakilaista Yhdysvallat liittolaisineen pyrkii syyttämään sekulaarista Syyriaa puolustavaa al Assadia sotarikolliseksi voidakseen estää häntä osallistumasta poliittiseen prosessiin. Kuinka Eurooppaan paenneet syyrialaiset saattoivat äänestää vuosi sitten Assadia presidentiksi, jos hän on sotarikollinen? Paljonko Yhdysvaltojen tukemat terroristit, ISIS, Al-Qaida, Al-Nusra ym ovat olleet syypäitä siihen, että sota ei ole loppunut.

Kansainväliset asiantuntijat ovat sitä mieltä, että sota ei voi loppua elleivät USA ja sen Lähi-Idän liittolaiset lopeta ISISin rahoittamista.

A-studion sympaattinen toimittaja eläytyi lämpimästi Syyrian tilanteeseen. Perustietojen puute aiheutti sen, että al-Assadin vastustajaksi luonnehdittu syyrialainen sai vapaasti kerrata propagandistisia tietojaan kemiallisista aseista ja tynnyripommeista, mitä Mika Aaltoilan Venäjä-vastainen propaganda vahvisti.

Venäjän toimiessa kansainvälisten lakien mukaisesti ja YK:n mandaattia laajalle koalitiolle hakien A-studio jauhaa vuosia kestänyttä Venäjä-vastaista asenteellista tiedottamistaan. USA haluaa geopoliittista asemaansa vahvistaakseen ISIS kalifaatin Lähi-Itään imperialismia ja Israelin palestiinalaisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustavan  Syyrian sijaan.

Suomen ulkopoliittinen johto tukee Yle:n kaltaista uutisointia. YK:n istunnon yhteydessä presidentti Niinistö katsoo aiheelliseksi todeta, että ei ole Venäjän kannalla. Ulkoministeri Soinin syyttävä sormi osoittaa Assadia. Siten Suomi tulee välillisesti tukeneeksi kalifaatin rakentamista ja kansainvälisten lakien rikkomista. Kun USA rikkoo lakeja, tukee terroristeja, suorittaa lennokkimurhia, levittää sotilatukikohtiaan ympäri maapalloa, kiduttaa ihmisiä, salakuuntelee kaikkia, varustaa omat kansalliset poliisivoimansa armeijan panssareilla ja ylläpitää kuolemanrangaistusta Suomi myötäilee.

Suomen myötäily on ennakoivaa. Osallistuin muutama kuukausi Syyrian sodan alkamisesta Suomen YK-liiton järjestämään Syyria-seminaariin. Panelisteissa oli vaikutusvaltaisia alustajia; ulkoministeri, vapaan Syyrian armeijan edustaja, jopa tutkija Venäjältä. Suomelle tyypillisesti Syyrian hallituksen edustajaa ei ollut. Suomessa ei tarvita obektiivista tietoa. Meille näyttää riittävän yhdysvaltalaista maailmankuvaa vahvistava kommunikaatio. Noam Chomsky varoittaa tästä. Hän katsoo, että tarvitaan kipeästi tiedonvälitystä, joka puhkaisee USA:n propagandakuplan.

Meille riittää, että tasavallan presidentti vaimoineen liittää facebook-sivustolleen presidentti Obaman ja tämän vaimon kanssa otetun poseerauskuvan. Sen on riitettävä osoittamaan Suomen kansalle, että olemme oikealla tiellä.

Avainsanat: Mika Aaltoila, ulkopoliittinen instituutti, Syyria, Venäjä , Al-Assad, USA:n tukemat terroristit


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini