Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Ulkopolitiikassa vallitsee todellisuuden kieltäminen

Maanantai 12.11.2018 klo 11.27 - Pirkko Turpeinen-Saari


Kieltäminen on psykiatriassa varhaisin puolustusmekanismi. Psykoosissa eli mielen hajoamisessa se on osatekijänä.

Sodan aikana ollessani kaksivuotias kipaisin naapurin tädin ruokakaapille, jossa tiesin olevan sen ajan herkkua, palasokeria. "Ei oo oo koo kokerii" totesin paikalle saapuneelle tädille puristaen herkkua kourissani selkäni takana.

Tällaista kaksivuotiaalla vielä toimivaa väitettä ei uskoisi havaittavan tämän päivän ulkopolitiikassa.

Eesti ei myönnä tappaneensa kaikkia maansa juutalaisia ja julistautuneensa juutalaisista vapaaksi maaksi, ehkä jopa ensimmäisenä. Eesti ei myöskään myönnä liittyneensä Neuvostoliittoon parlamentin päätöksellä.

Suomi ei myönnä toimineensa natsi-Saksan liittolaisena ja Mannerheimin määränneen luokittelun jälkeen kaikki vangitsemansa Venäjän armeijan juutalaiset luovutettavaksi  tietäen, että heidät teloitettaisiin välittömästi.

Suomi ei myönnä, että se ei ollut demokratia ennen vuotta 1945. Vasta Neuvostoliiton voitto toisessa maailmansodassa tarjosi meille mahdollisuuden järjestää ensimmäiset kuta kuinkin demokraattset vaalit, jossa lähes kaikilla oli äänioikeus. IKL oli lakkautettu.

Tämä kieltämisdefenssi/puolustusmekanismi estää näkemästä todellisuutta ja puhumasta siitä.

Länsimaat, joihin Suomi vannoo kuuluvansa, eivät myönnä toisen maailmansodan jälkeisiä hirmutekojaan. Viimeisten kolmen vuosikymmenen aika on ongelmallisin. Sosialististen maiden ryöstö Yhdysvaltojen presidentti George H.W.Bushin, entisen CIA:n johtajan toimesta on suomalaisessa tiedotuksessa valkoinen alue. Ryöstöillä hankituilla varoilla Bush, Soros ja Harvardin pojat korruptoivat poliitikkoja sekä kansalaisjärjestöjä esittäen rahoituksen tulevan "demokratia- ja rauhanjärjestöiltä".

Ensimmäisen ja toisen maailmansodan tavoin entisten siirtomaavaltojen Saksan, Ranskan ja Iso-Britannian motiivina on ahneus. Ryöstö suoritetaan USA:n rinnalla yhteistyössä korruptoitavien kohdemaiden poliitikkojen kanssa. Ryöstettävät maat vajoavat operaation jälkeen kehitysmaiden tasolle, mutta yritykset, osakkeet, tiedotusvälineet, hotellit, vakuutuslaitokset, pankit ovat näiden "länsimaisia arvoja" edustavien ryöstäjen hallussa. Korruptoituneita poliitikkoja motivoidaan pääsyllä korruptoijien joukkoon – EU:hun. EU-jäsenyydellä kiristettään ryöstetyistä maista vielä pari viimeistä sotilaallista liittoutumisen päätöstä.

Olen seurannut suomalaisten korruptoitumista Jugoslavian hajottamissodista lähtien. Näky on surullinen.

Suomalainen vapaiden kansalaisjärjestöjen, vapaan median ja taiteen kenttä on kadonnut. Valtionavut ovat pienentyneet ja kansainvälistä työtä tekevien järjestöjen alttius korruptiolle on kasvanut. Havahduin tähän Lääkärien sosiaalinen vastuu yhdistyksen kohdalla. Luin järjestön, johon itsekin kuuluin, lehden pääkirjoituksen Ukrainasta. Asiaa itsekin tutkineena oli äimistynyt. Kysyin puolitoista vuotta sitten puheenjohtajlta, miksi hän kirjoitti niin, hän, aivan järkevä kollega sanoi ilme kiristyen, "en voi puhua siitä".

Kun suomalaiset poliitikot Sauli Niinistö, Olli Rehn, Erkki Liikanen, Martti Ahtisaari, Juha Sipilä, ynnä muut eivät voi kertoa työnsä puolesta hyvin tietämiään tosiasioita esimerkiksi Ukrainasta, kyseessä on kieltäminen. Pelkästään uutiskuvia kertaamalla vuosilta 2013-2014 saa kirkkaasti selville, kuka suoritti väkivaltaisen vallankaappauksen jossa 100 ihmistä, suuri osa poliiseja kuoli. On täysin selvillä, että Ukrainan laiton hallitus julisti "terrorismin vastaisen sodan" oman maansa asukkaille. Kaikille on uutiskuvista selvää, että Saksan liittokansleri ja Ranskan presidentti sitoutuivat Minskin 2 sopimukseen, jossa edellytettiin neuvottelujen aloittamista osapuolten välillä ja laajempaa autonomiaa Itä-Ukrainaan.

Kyse on isommista asioista kuin Ukraina. Saksan ja USA:n edustajat ovat valmistelleet muslimiveljeskunnalle (joka ajaa jihadismia) valtaa vallan vaihdoksen toteuduttua Syyriassa. Asiat valmistellaan suppeissa piireissä ja laajalle yleisölle, samojen värivallankumousta valmistelevian valtioiden median avulla annetaan kuva altruistisista (tosin öljyä rakastavista) aina oikean polella olevista maista. (USA, Ranska, Iso-Britannia ja Saksa). Ranska ja Italia kisaavat siitä, kuka saa haltuunsa Libyan ryöstön jälkeen länsimaille heruvan öljyn. Mikä ryhmä pitäisi nostaa valtaan, jota oma tarve tulisi tyydytettyä?

Siten median avulla annetaan kuva, että sokeripaloja ei ollut minun kourissani. En edes ollut menossa tädin kaapille.

Avainsanat: kieltäminen puolustusmekanismina, todellisuudentaju, ulkopolitiikka, juutalaisista vapaa maa


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini