Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Kipin kapin Hongkongiin CIA:ta tukemaan

Sunnuntai 11.8.2019 klo 15.27 - Pirkko Turpeinen-Saari


Helsingin Sanomat julkaisi eilen mielipidekirjoituksen "Suomen tulisi johtaa EU tukemaan Hongkongia". Kirjoituksen alla oli toinen Kiinan uhkaa korostava, Taipein edustuston päällikön Janet Changin kirjoitus, jossa hän viittasi yhtyvänsä lehden pääkirjoitukseen "Mitä Kiinalta voi seuraavaksi odottaa?".

Janet Chang kuvaa kuinka "Hongkongin kärjistyneet ja kuukausia kestäneet protestit ovat saavuttaneet koko maailman huomion ja herättäneet suurta huolta Taiwanissa".

Yhdysvaltojen vuosikymmeniä kestäneet sotilaalliset ja taloudelliset puuttumiset  itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin eivät ole uutisia. Maan mediaomistusten ylivalta on johtanut siihen, että puuttumisia seurataan tapahtuvina tosiasioina eikä Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tavoitteita ei paljasteta, kritisoimisesta puhumattakaan.

Salaisiksi julistetut asiakirjat paljastuvat usein vasta kymmenien vuosien kuluttua, jona aikana on jo siirrytty seuraaviin tapahtumiin vanhojen asioiden painuttua pois tietoisuudesta.

Yhdysvaltojen tiedustelun CIA:n sekä 1980-luvulta lähtien sen tavoitteita palvelevien niin kutsuttujen "demokratiaa edistävien" järjestöjen toimet ovat tuttuja jokaiselle asioita tarkasti seuraavalle henkilölle.

Miljoonan indonesialaisen ammattiyhdistysaktiivin ja kommunistiksi epäillyn tapot CIA:n listojen mukaisesti 1960-luvulla ovat kuvattuina ohjaaja Oppenheimerin järkyttävissä elokuvissa.

CIA:n organisoimien Tianmenin mielenosoitusten ja "verilöylyn" propaganda-arvo ei ole himmentynyt. 

Kiinan, Jugoslavian, Puolan, Neuvostoliiton, Irakin, Georgian, Ukrainan, Irakin, Libyan, Tunisian, Egyptin ja Syyrian hallituksenvaihdosoperaatiot ja CIA:n, Soroksen, Otporin ja yksityisten palkkasoturiryhmien osuus näissä väkivaltaisissa toimissa on jo melko tarkkaan selvitetyt.

Georgian presidentti Saakashvilin, Yhdysvaltojen kouluttaman ja tukeman presidentin hyökkäys vuonna 2008 Venäjää vastaan ei onnistunut tuomaan Yhdysvaltojen toivomaa tulosta. Saakasvili onkin jo siirtynyt henkipattona maasta toiseen isäntiensä hylkäämänä.

Nyt Georgiassa on menossa toinen kierros.

CIA:n vahvalla läsnäololla presidentti Obama, varapresidentti Biden ja koulutetut, myös useiden EU-maiden tukemat tarkka-ampujat ja heidän avullaan valtaan nostetut johtajat Jatsenjuk ja Poroshenko eivät myöskään kyenneet saamaan aikaan Yhdysvaltoja, Sorosta ja monia EU-vaikuttajia tyydyttävää tulosta.

Vuoden 2013 syyskuussa Jaltalla kyseisten vaikuttajien etukäteen viettämä voitonjuhla osoittautui ennenaikaiseksi. Poroshenko lienee nykyisin yhtä epätoivottu henkilö kuin Saakashvilikin.

Suomalaiset ovat onnellisia osittain siksi, että suppean kielialueemme vuoksi suuri osa on onnellisen tietämätön siitä miten "isot pojat" hallitsevat maailmaa. Suomessa vallitseva  NATO:n hybridikeskuksen edellyttämä media- ja kustannusalan kontrolli estää julkaisemasta  mitään, mikä horjuttaisi onnellista tietämättömyyttä.

Englanninkieltä hallitseville suosittelen kahta teosta. Ensinnäkin jo aikaisemmin suosittelemaani F.William Engdahl: Manifest Destiny; Democracy as Cognitive Dissonance. Toinen suositukseni on Thierry Meyssanin teos Before Our Very Eyes; Fake Wars and Big Lies From 9/11 to Donald Trump. Teokset saa viikossa esimerkiksi Amazonin verkkokaupasta.

Thierry Meyssanin kirja on järkyttävä yksityiskohtaisuudessaan kuvatessaan Yhdysvaltojen hallinnon päätöksiä esimerkiksi Lähi-Idän uudelleen järjestelyistä: "Ennen kuin Hillary Clintonin valintaa ulkoministeriksi oli edes vahvistettu, hän jo soitti Lontooseen ja Pariisiin sotilasoperaation aloittamiseksi Lähi-Idän uudelleen muovaamiseksi. Irakin fiaskon jälkeen Yhdysvalloille olisi mahdotonta käyttää omia sotilasjoukkojaan tällaiseen seikkailuun. Yhdysvaltojen mielestä oli tullut aika uudelleen järjestellä aluetta, jonka valtioiden rajat oli muodostettu vuonna  1916 brittien, ranskalaisten ja venäläisten toimesta, nyt  aikaisempaa paremmin Yhdysvaltojen etuihin sopiviksi."

Kuinka ranskalaiset ja britit saataisiin suostumaan hankkeeseen? Mitenkä muuten kuin lupaamalla mahdollisuuden muuttaa alue uudelleen eräänlaiseksi siirtomaaksi.

Kirja kuvaa sitä samaa hengästyttävää nopeutta, johon tutustuin tutkiessani Jugoslavian hajottamista. Miten nopeati Yhdysvaltojen NATO-liittolaiset ja muutkin liittolaiset saadaankaan toimimaan kuin hyvin harjoitettu orkesteri. 

Ensin provokaatio. Sen jälkeen massiivinen yhden suuntainen mediavyöry, nopeat hallitusten, EU:n  ja YK-elinten päätökset ja pian pommitukset ja talouspakotteet ovat pystyssä.

Kukaan ei ole voinut olla huomaamatta, että USA on nyt kohdistanut hyökkäyksensä ensisijaisesti Kiinaa ja Venäjää vastaan.

Hongkongin mielenosoitukset muistuttavat väkivaltaisuudessaan Kiovan Maidania. Otpor -järjestö oli kouluttanut opiskelijoita tekniikoihin ja mielenosoitusten koordinointiin. Koulutetut nuoret eivät hienon hotellin kokoustiloissa ymmärtäneet työskentelevänsä Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten tavoitteiden toteuttamiseksi. 

Moskovan mielenosoitukset vaikuttavat myös erittäin hyvin organisoiduilta.

Kun Tianmenin tapahtumien todellisuus valkeni vasta 30 vuoden kuluttua, Hongkongin ja Moskovan tapahtumien taustat paljastuvat tapahtumahetkellä. Hongkongista on jo saatu kuvia, jossa Yhdysvaltojen konsulaatin edustaja neuvottelee aktivistien kanssa, ja Moskovassa sijaitsevan Yhdysvaltojen lähetystön edustajan todetaan antaneen ohjeita mielenosoitusten aikataulusta ja reiteistä.

Jugoslavian presidentti Milosevicin kaatamiseksi vuonna 2000 CIA painatti 5 miljoonaa presidenttiä vastustavaa tarraa, koulutti Srda Popovic'in Otporin avulla mielenosoittajat ja opasti CNN -televisiokanavan kuvaamaan kriittisiin, ennalta suunniteltuihin kohteisiin lisätäkseen mielenosoitusten käyttövoimaa. Moskovan mielenosoitukset 19 vuotta myöhemmin, ovat kuin kopio Belgradista.

Helsingin Sanomat on Yleisradion ja Ulkopoliittien instituutin kanssa toiminut Yhdysvaltojen aggressiivisen, kansainvälisistä laeista piittaamattoman politiikan tukijana. Rikoksista todisteeksi ja seuraamusten perusteeksi riittävät "highly likely"- väitteet ja onnettomuustutkinnassa syylliseksi epäilty voi olla osa tutkijaryhmää kuten Malesialaiskoneen ampumistapauksessa tapahtui.

Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten arroganssia osoittaa se, että ne eivät välitä siitä, että vieraita kieliä taitavat kansalaiset saavat tosiaikaisia todisteita heidän puuttumisestaan itsenäisten valtioiden sisäisiin asioihin destabilisointimielessä.

Heille riittää se, että väkivaltainen käyttäytyminen on julistettu "läntisten arvojen mukaiseksi" eikä  "isojen poikien" "sisäpiirin" toimintatapaa sovi kyseenalaistaa.

Suomi on tässä täysin rinnoin mukana.

Avainsanat: Hongkong, CIA, Moskova, Georgia, Ukraina, valtiollinen terrori


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini