Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Kai Mykkänen ja Idlibin pakolaiset

Lauantai 7.3.2020 klo 12.29 - Pirkko Turpeinen-Saari


Helsingin Sanomat julkaisi tänään asiallisen Kai Mykkäsen haastattelun. Jäin miettimään hänen ehdotustaan Idlibin pakolaisten erityiskohtelusta.

Suurin osa meistä tietää useiden NATO-maiden rahoittaneen, kouluttaneen ja aseistaneen Syyriassa taistelevia jihadisteja – Ranska, Iso-Britannia, USA, Saksa ja Turkki etunenässä. 

Syyrian laillisen hallituksen saatua yhä suuremman osan Syyrian alueesta hallintaansa se pyrkii jälleenrakentamaan paitsi koteja myös teitä, kouluja ja terveydenhuoltoa.

Kai Mykkänen ehdottaa: "Pakolaisia pitäisi nyt auttaa poimimalla heitä suoraan Syyrian kriisistä. Tärkeintä on auttaa Idlibissä olevia ihmisiä, jotka eivät ole edes päässeet Turkin puolelle. Sieltä pitäisi poimia hädänalaisimpia, erityisesti naisia ja lapsia, Eurooppaan turvaan."

Toisaalta tiedämme, että Syyrian vapauttamilta alueilta juuri jihadistit ovat siirtyneet Idlibiin. Syyrian hallitus on pyrkinyt takaamaan paitsi armahduksen, myös turvan taistelijoille, jotka eivät tue terroristeja. Siten Idlib on todellinen Al-Hol 2, jossa taistelijat sekä heidän vaimonsa ja lapsensa sijaitsevat, eivät vangittuina vaan vapaina.

Mykkänen ei esitä Al-Holin leirin pakolaisten ottamisen ensisijaisuutta. Miksi Idlib olisi ensisijainen?

Eikö rakentavinta olisi kumota Syyrian talouspakotteet, jotta uusien perheiden ei tarvitsisi ryhtyä pakolaisiksi vaan Libanoniin ja Turkkiin paenneet syyrialaiset voisivat palata takaisin kotiin?

Lännen suorittamissa kyselyissa presidentti Al-Assadia kannattaa yli 70% kansalaisista. Vaaleissa, jotka suoritettiin  lännen haitanteosta huolimatta, al-Assad voitti ylivoimaisesti.

Miksi EU-maiden tulisi jatkaa YK:n periaatteiden vastaista sekaantumistaan Syyrian asioihin?

Miksi YK:n periaatteiden vastaista Turkin ja muiden NATO-maiden sekaantumista Syyrian sisäisiin asioihin ei tuomita? YK kieltää tietenkin sodan, mutta se kieltää myös terroristisen toiminnan tukemisen.

Avainsanat: Kai Mykkänen, Idlibin pakolaiset, Syyrian talouspakotteet


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini