Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Ovatko arvot muuttuneet Kreikassa?

Sunnuntai 8.3.2020 klo 14.17 - Pirkko Turpeinen-Saari


Martti Koskenniemi, Matti Vanhanen ja Pertti Salolainen putoavat Helsingi Sanomien virittämään ansaan. Lehti kysyy tänään johdattelevasti "Kertooko Kreikan tilanne arvojen muutoksesta?"

Kysymys on verrattavissa siihen, että jalkapallo-ottelun väärän syötön yhteydessä keskusteltaisiin ovatko syöttäjän kengännauhat sääntöjen mukaiset.

Minkä arvojen muutos? Onko Syyrian sodan aikana noudatettu kansainvälisiä lakeja, minkä seurauksena nyt Kreikan käyttöön ottama lykkäys turvapaikka-anomusten käsittelyssä muodostaisi harvinaisen ihmisoikeudellisen ongelman ja kansainvälisten lakien rikkomuksen?

Miksi yleensä asiohin perehtyvä kansainvälisen oikeuden professori Martti Koskenniemi ei ota kantaa varsinaiseen asiaan? Ei. Hän pohtii miten tässä yksittäisessä asiassa muut EU-maat voisivat auttaa Kreikkaa noudattamaan lakia tai sitten muuttaa pakolaissopimusta.

Matti Vanhanen keskittyy Turkin harrastamaan kiristykseen ja tukee Kreikkaa ja sen luomaa sovellusta. Toisaalta Vanhanen katsoo myös Turkin tarvitsevan tukea pakolaisten määrän johdosta.

Myöskään Vanhanen ei näe metsää puilta. Hän ei ainakaan myönnä tietävänsä, että Turkki yhdessä muiden NATO-maiden kanssa on läpi sotavuosien tukenut kapinallisia, koska uskonnollinen tausta muslimiveljeskunnassa on sama. Turkki on itsenäistä ja sekulaarista Syyrian valtiota vastaan sotimalla aiheuttanut pakolaisongelman. Sen lisäksi Turkki on varastanut yhdessä Ranskan kanssa Syyrian öljyä, jota nyt myös USA vaatii itselleen.

Muslimiveljeskunta vuorostaan on liittoutunut CIA:n ja MI6:n ja Ranskan tiedustelupalvelun kanssa jo heti toisesta maailmansodasta lähtien, jossa muslimiveljeskunta tuki Hitleriä.

Lännen NATO-maiden alkuperäisenä tavoitteena oli vaihtaa Syyrian sekulaarinen hallinto muslimiveljeskunnalle. Tuon vallankaappauksen seurauksena "länsi" oletti saavansa Syyrian kansallisvarallisuuden haltuunsa.

Pertti Salolainen käsittelee vastauksessaan tilannetta varsin monipuolisesti. Hän erottaa pakkotilanteen ja normaalimman tilanteen, minkä pohjalta tukee Kreikan ratkaisua.

Kukaan näistä kolmesta ei ole huolissaan arvojen totaalisesta rapautumisesta kansainvälisessä politiikassa. YK nimenomaan kieltää terroristisen toiminnan tukemisen.

Tässä on nyt 9 vuoden ajan nähty NATO-maiden, myös EU-maiden moraalittomuus ja korruptoituneisuus. Jihadisteja on käytetty omien päämäärien toteuttamiseksi uskoen, että se voi onnistua aiheuttamatta haittaa omielle kansallisille eduille. Ranskalaisen sementtitehtaan avulla rakennetut jihadistien bunkkerit on saatu tuhottua vasta Venäjän liityttyä tukemaan Syyrian sekulaarista hallitusta.

Nyt osa EU-johtajista haluaa siirtää pakolaisiksi muuttuneet jihdistit ympäri Eurooppaa. Tällaisen toiminnan seurauksia voi havaita Kosovossa, jossa monoliittista albaanikultturia rakentavat terroristit ovat tuhonneet koko poliittisesti sekulaarin ortodoksisen serbikulttuurin. Tämä on tapahtunut YK:n hallinon alaisuudessa, NATO-miehityksen vallitessa ja Euroopan unionin "laillisuusperiaatteita" noudattaen.

Avainsanat: Martti Koskenniemi, Matti Vanhanen, Pertti Salolainen, Helingin Sanomat, kansainvälinen oikeus, YK


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini