Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Oliko Josep Borrelin vierailu Moskovassa provokaatio

Keskiviikko 10.2.2021 klo 13.23 - Pirkko Turpeinen-Saari


Josep Borrelin vierailua Venäjällä voisi kutsua provokaatioksi.

Tämä ulkopolitiikan kokenut konkari oli kahden tulen välissä.

Saatoimme lukea hänen käsityksiään tulevasta vierailustaan ja EU:n ja Venäjän suhteista artikkelista, joka tasapainoisuutensa vuoksi ansaitsi Helsingin Sanomissa sijoituksen "mielipide-palstalle" eikä arvokkaiden artikkelien tapaan pääkirjoitussivulle.

Jos Venäjän presidentti Putin virallisella Ranskan vierailullaan tapaisi Keltaliivien edustajia ja kävisi laskemassa kukkalaitteen kolmen mielenosoituksissa kuolleen keltaliivin haudalle, tapahtumaa saatettaisiin pitää provokaationa ja loukkauksena Ranskan valtiota ja presidentti Macronia kohtaan.

Keltaliiveillä on varsin perusteltu yhteiskunnan kehittämisen suunnitelma, joka tähtää paitsi oikeudenmukaisempaan Ranskaan, myös oikeudenmukaisempaan maailmaan.

Josep Borrell tapasi Aleksei Navalnyn kannattajia ja kävi laskemassa kukat Boris Nemtsovin muistolaatalle. Sen lisäksi hän joutui asettamaan sanansa niin, että hän antoi kuvan Venäjän hallinnosta kohteena, jolle EUn pitäisi tehdä jotakin: paitsi vapauttaa Navalny myös muuttaa poliisivoimien käytäntöä ja vapauttaa pidätetyt mielenosoittajat. Tasa-arvoinen vuoropuhelu ei ollut hänelle sallittua.

Todelliset sankarit, 25 miljoonaa miestä ja naista, jotka kuolivat taistelussa natsismia ja fasismia vastaan, hän pyyhkäisi sivuun.

Jokainen, joka kannattaa diplomatiaa ja toisen valtion sisäisiin asioihin puuttumattomuutta ymmärtää että Borrellin teot ovat provokaatioita ja että sen pohjalta on mahdotonta edistää tasa-arvoisia keskinäiseen kunnioitukseen perustuvia suhteita.

EUn korkean ulkopoliittisen edustajan vierailu oli siinäkin mielessä epärehellinen, että sen pohjana ei voinut olla faktoja liittyen Navalnyn ja hänen liittolaistensa toimintaan. Borrell ei voinut myöntää, että Charite-sairaalan lääkärit eivät olleet löytäneet merkkejä Novitchok-myrkytyksestä, että Saksan valtio oli käyttänyt itsestään riippuvaista Ruotsia apurinaan väittäessään myrkytyksen tapahtuneen, että Navalny on provokaattori, joka todistetusti toimii NATO-maiden hyväksi vahingoittaen Venäjän kansan turvallisuuspoliittista etua.

Euroopan parlamentin fanaattisen NATO-myönteiset parlamentaarikot hyökkäsivät raivoisasti Josep Borrellin kimppuun vaatien hänen eroaan. Parlamentaarikoille ei enää riitä se, että EU-maat pidättyvät YK:n äänestyksessä kannattamasta natsismia ja fasismia kritisoivaa päätöslauselmaa, vaan he näyttävät hyökkäävän Venäjää vastaan, joka on natsismin ja fasismin vastaisen toiminnan keskeinen valtio - yhdessä maailman valtioiden enemmistön kanssa - vielä onneksi.

EU on ehtinyt suorittaa yhden natsismia ja fasismia holokaustinkin uhalla vastustaneen kansan, serbien toisen holokaustin. Se suoritettiin käyttäen natseja ja jihadisteja NATO:n jalkaväkenä. Kosovon alueen serbien kotien, kirkkojen ja luostareiden tuhoaminen ja kaiken omaisuuden konfiskointi YK:n hallinnon alaisuudessa on median salaama NATO-maiden rikos.

Nyt näyttää olevan Venäjän vuoro. Göbbelskin kadehtisi median propagandan kattavuutta.

EU:n korkea ulkopoliittinen edustaja on joutunut huomaamaan, että ellei toimi näiden EU-parlamentin fanaatikkojen mielen mukaan, joutuu lähtemään virasta. Toistaiseksi komission puheenjohtaja on antanut tukensa Borrellille, mutta Suomen media raivoaa. Suomen meppien ei kannata poiketa fanaatikkojen linjasta sillä media muistaa keitä se seuraavissa vaaleissa kannattaa.

Avainsanat: Nemtsov, Josep Borrel, Venäjä-EU-suhteet, provokaatiot ulkopolitiikassa, diplomatia


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini