Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

SUOMI TARVITSEE AIKUISTEN APUA SELVIYTYÄKSEEN

Perjantai 29.11.2024 klo 13.01 - Pirkko Turpeinen-Saari


Suomi on sotien jälkeisen historiansa pahimmassa ulkopoliittisessa kriisissä. Itsenäisyyden sijaan se on hakeutunut yksinapaisen maailman sotateollisuuden palvelijaksi.

Itsenäisyysjulistuksen jälkeen Suomen porvaristo hakeutui Saksan keisarikunnan valtapiiriin. Sen romahdettua Saksan armeijasta tuli Suomen tukipilari.

Suomen porvaristo on aina etsiytynyt osaksi jotakin suurempaa. Oma pieni maa ja sen kansan etu ei ole ollut keskiössä.

Kun liittolaisemme Hitlerin valta vuorostaan romahti, Suomi oli eksyksissä. Aito ystävyys ja taloudellinen yhteistoiminta ei tuntunut tutulta. Ei ollut sotilaallista pelikaveria, jonka kanssa olisi voinut muuttua osaksi USA:n hegemoniaa.

***

Varoitin eduskunnassa vuonna 1987 muodostuvan EU:n vaaroista. USA:n sotateollinen kompleksi oli Round Table of European Industrialists -yhteenliittymän mukana ollessa laatinut EU:n perustamisasiakirjat. Euroopan unionista suunniteltiin Yhdysvaltojen sivukonttoria.

Jo perustamiskokouksessa EU aloitti Yhdysvaltojen kanssa Jugoslavian hajottamissodat. Niiden yhteydessä USA:n oli tarkoitus saada sotilaallinen sillanpääasema Balkanille sekä aloittaa Venäjälle antamiensa lupausten vastaisesti Naton laajentaminen.

Vuoden 2000 Bratislavaan järjestämässään kokouksessa Yhdysvaltojen ulkoministeriö ilmoitti laajentavansa Natoa Baltiasta Ukrainan Odessaan sekä lopettavansa kansainvälisten lakien noudattamisen elleivät ne palvele USA:n etuja. Venäjän pääsy Itämerelle oli päätösten mukaan myös estettävä.

***

Yhdysvaltojen purkaessa Venäjän kanssa tekemänsä sotilaallista eskalaatiota estävät aserajoitussopimukset, viimeisenkin 5 vuotta sitten, Suomi näki, että se voisi hyötyä tästä USA/EU:n läntisestä blokista vain sopeutumalla yhteisiin sotilaallisiin tavoitteisiin.

Yhteistyö Venäjän kanssa korvautui vastakkainasettelulla ja sotilasliitto Natoon liittymisellä. Eikä pelkästään vastakkainasettelulla vaan halpamaisella totuuden vääristelyllä ja piikittelyllä. Tämän asennemuutoksen johtajana toimi presidentti Sauli Niinistö tukenaan Naton hybridikeskuksen kaaderit ja yleiseen mielipiteeseen ja Yleen vaikuttava CIA.

USA:n suoritettua Ukrainan väkivaltaisen vallankaappauksen vuonna 2014 Suomi tuki kaikkia USA:n natsien kanssa muodostaman maan uuden hallituksen toimia. Niihin toimiin kuului myös oppositiopuolueiden ja venäjän kielen käytön kieltäminen, vaikka monilla alueilla venäjänkieliset muodostavat selvän enemmistön.

Suomi ei kritisoinut Ukrainan hallituksen natsijoukkue Oikean sektorin johdolla käymää ”terrorismin vastaista sotaa” tuhansine siviiliuhreineen.

***
Teoksessa "85 Days in Slavyansk" kuvataan sisällissodan alku ja siihen osallistujat erinomaisesti. Tulen palaamaan teokseen myöhemmin. Yhdysvaltojen valitsema Ukrainan hallitus kutsui demokratian noudattamista vaativien kansalaisten vastaista sotaansa todellakin terrorismin vastaiseksi sodaksi, mikä kuvaa koko natsivaikutteisen hallituksen ideologiaa – totaalista valehtelua ja korruptiota.

Suomi sekä kaikki Yhdysvalloista riippuvaiset maat alkoivat YK:ssa ilmaista hyväksyvänsä fasismiin ja natsismiin yllyttämisen. Tämä paljastaa USA:n ja lännen suuren ideologisen muutoksen totuudesta ja demokratiasta falskiuteen, valheisiin ja väkivaltaan suuntautumiseen.

Lännen USA-vaikutteinen media on vaiennut Ukrainan sodan tosiasioista. Sen sijaan EU:ssa ryhmäpaine on ajanut aiemmin demokratiaa tukeneet maat vaikenemaan Ukrainan demokratian puutteista ja äärimmäisestä korruptoituneisuudesta jopa sen ylläpitäjiksi. ”Terrorismin vastaisen operaation” ajauduttua lähelle kansanmurhaa, rauhanomaista ratkaisua – Minskin sopimuksia tukenut Venäjä näki ainoaksi mahdollisuudekseen pelastaa Donbassin asukkaat aseellisesti.

Uudenlaisen ilmapiirin suosijoiksi muuttuneet USA ja EU-maat aseistivat Ukrainaa eskaloiden sotaa ja estäen rauhanneuvottelut. Sota osoittautui Yhdysvaltojen ukrainalaisilla käymäksi sijaissodaksi tarkoituksena heikentää Venäjää.

Samaan aikaan miljardeja maksaneet aseet vyöryivät jälleenmyytyinä Ukrainasta ympäri maailmaa jihadistien käsiin. Syvällinen asiantuntija Jeffrey Sachs on arvioinut neljäsosan kaikista Ukrainaan työnnetyistä aseista tulleen kaupatuksi eteenpäin. Voimme arvata, millaisten tahojen käsiin.

***

Suomen pääomapiirejä tukevat puolueet, joihin nykyisin kuuluvat myös sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto, käyttivät hyväkseen länsimaiden muuttunutta ilmapiiriä. Näiden puolueiden muodostama hallitus ja pääomapiirejä palveleva presidentti harhauttivat Suomen kansaa uskottelemalla, että Ukrainan sota olisi muka osoitus Venäjän uhkan kasvusta Suomea kohtaan. Tosiasiassa sotatoimet olivat osoitus USA:n loputtomista petoksista ja pyrkimyksistä laajentaa Natoa kohti Venäjän rajaa. Vuonna 2015 presidentti Obama oli julistanut Venäjän USA:n viholliseksi.

Käyttäen harhaista käsitystä Ukrainan sodan logiikasta Suomen USA:ta palveleva johto alkoi massiivisen mielipidevaikuttamisen käyttäen valtamediaa aseenaan.

Jo 1990-luvulta lähtien presidentti Niinistön tavoittelema Nato-jäsenyys saatiin toteutettua sen ilmiselvistä itsemurhapiirteistä huolimatta.

Itseään suojeleva yksilö tai maa pyrkii perustamaan elämänsä hyvän itsetunnon ja rakentavan yhteistyön ilmapiirin varaan. Sen sijaan Suomi lähti rakentamaan turvallisuuttaan presidentti Niinistön aikana naapurin vähättelyn, pilkkaamisen ja diplomaattisten suhteiden vaurioittamisen hataralle pohjalle.

On selvää, että USA:n sotilastukikohdat Suomen maaperällä ovat provokaatioista suurin mahdollinen. Yhdysvaltojen johtaman Naton sotajoukkojen harjoitukset Venäjän rajalla eivät todellakaan lisää Suomen turvallisuutta.

***

Viime viikkoina useat Euroopan maat, Suomi mukaan luettuna, ovat ilmoittaneet hyväksyvänsä Ukrainan käyttävän EU-maiden lähettämiä ja USA:n ohjelmoimia ja ampumia pitkän kantaman ohjuksia syvälle Venäjän maaperälle.

Venäjä esitti vuoden 2021 joulukuussa yhteisen turvallisuuden doktriinin, jonka hyväksyneet maat voisivat nähdä jokaisen maan turvallisuuden yhtä tärkeänä. Tämä on päivänselvää arkitodellisuudessa. Koulululuokassa ei voi hyväksyä sitä, että yksi oppilas saa kiusata muita ilman että asia neuvoteltaisiin selväksi. Tämä arkijärkeen perustuva ajattelutapa ei sopinut USA:lle eikä siitä riippuvaisille natsismin ja kansanmurhan jo hyväksyneille EU-maille.

***

Suomi käytti EU:n muuttunutta ilmapiiriä hyväkseen ja hyvän ja terveen käyttäytymisen sijaan valitsi uhon ja uppiniskaisuuden. Se solmi Nato-jäsenyyden lisäksi DCA-sopimuksen, joka on Yhdysvaltojen ja Suomen kahdenvälinen sotilaallinen sopimus.

15 sotilastukikohdan lisäksi Suomi harkitsee nyt Ottawan jalkaväkimiinojen kiellon purkamista osaltaan.

Kuinka laajan alueen maaperästämme Suomen USA:ta palveleva johto tarjoaakaan suomalaisten käyttömahdollisuuksien ulkopuolelle. Alue, jolla on jalkaväkimiinoja, on pois lasten ja marjanpoimijoiden käytöstä. Tuskin kukaan haluaa rakentaa mökkiään USA:n sotilastukikohtien viereen tai sotaharjoitusalueelle.

***

Venäjä ei ole nimennyt mitään maata vihollisekseen. Sen johto käyttää diplomatiaa ongelmien ratkaisuun. Tilanteessa, jossa USA:sta riippuvat maat isäntäänsä tyydyttääkseen suostuvat tarttumaan aseisiin ja aseilla uhkaamiseen, Venäjä joutuu takaamaan oman turvallisuutensa myös aseellisesti.

Viikko sitten Venäjä laukaisi ”Hasselpähkinän”, keskipitkänmatkan Oresnik-ohjuksen, jota kukaan ei pysty ampumaan alas. Mikä helpotus!

Löytyi aikuinen, joka sanoi ydinaseilla leikkiville USA:n kavereille, että nyt riittää. Löytyykö "Lännestä" ja Suomesta aikuisia poliittisia johtajia ja kansalaisia sanomaan, että vihanpidon ja hullutuksen on loputtava nyt, jos Suomi tahtoo selvitä tästä kriisistä?

Vuonna 2008 Saksan liittokansleri Angela Merkel oli sitä mieltä, että Ukrainaa ei tule sen turvallisuuden vuoksi vetää Natoon. Esimerkkinä hän käytti liittoutumatonta Suomea. Nyt voi sanoa, että Ukrainan sodan jälkeen rauha ei tule taatuksi Euroopassa, elleivät sekä Ukraina että Suomi ole sotilaallisesti liittoutumattomia, neutraaleja maita.

Avainsanat: Suomen ulkopoliittinen kriisi, sotateollisuuden palvelija, Niinistö, USA, natsismin valta, Ukraina, Venäjä, hasselpähkinä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini