Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Saksan poliitikot ja mafia

Maanantai 30.3.2020 klo 16.33 - Pirkko Turpeinen-Saari

Vuonna 2010 olin Balkanilla keräämässä aineistoa Jugoslavian hajottamisesta. Jo tuolloin saksalaiset sanomalehdet kirjoittivat Frankfurtin politiikan olevan mafian hallitsemaa.

Tänään luimme uutisen Hessenin osavaltion, johon Frankfurt pankkeineen ja pörsseineen kuuluu, valtiovarainministerin Thomas Schaeferin ruumiin löytymisestä pikajunaradan vierestä. 

Yhdysvallat ja Saksa, Ranskan ja Iso-Britannian sivustatuella olivat keskeiset toimijat Jugoslavian väkivaltaisessa hajottamisessa ja haltuunotossa.

Näillä mailla oli liittolaisenaan Albanian mafia, joka vaikutti keskeisenä voimana Kosovoa koskevissa toimissa – niin taisteluissa kuin neuvotteluissa. Albaniasta vyöryi taistelijoita Kosovon puolelle kenenkään estämättä.

Saksan poliitikkojen ja Saksan oikeusjärjestelmän käsitysten välillä oli syvä ristiriita. Poliitikot tarvitsivat toimenpiteittensä tueksi julkisen mielipiteen, että Kosovon albaanit ovat serbien vainon kohteena. Eräiden oikeustapausten perusteella Saksan oikeuslaitos katsoi, että mitään vainoa ei ole.

Oikeuslaitoksn käsitys saa tukea todellisuudesta. Kosovon albaanit olivat koko 1990-ajan ryhtyneet suoraan toimintaan valtiota vastaan. He kieltäytyivät vaaleista, osallistumasta valtion virkoihin opettajina, sairaanhoitajina lääkäreinä etc. sekä työskentelemästä valtion yrityksissä. Heidän tavoitteenaan oli puhdas muslimi-Kosovo. He tappoivat poliiseja ja hankkivat varoja päämääräänsä päästäkseen terroristisella toiminnallaan, huume- ja elinkaupalla.

KLA- terroristijärjestö, jota Yhdysvallat alkoi v. 1998 kutsua vapautustaistelijoiksi, toimi yhteistyössä USA:n ja NATO:n kanssa.

Euroopan neuvoston tutkijan senaattori Dick Martyn mukaan KLA:n yksiköt ja niiden toiminta-alueet olivat muodostuneet järjestäytyneen rikollisuuden toiminta-alueiden peilikuviksi. Kaikkein väkivaltaisimman Drenica-ryhmän johtajana toimi Hashim Thaci. Tämän seikan vahvistivat myös USA:n, Britannian, Ranskan ja Saksan tiedustelupalvelut.

YK:n UNMIK:in entinen johtaja Gerard Gallucci on todennut, että mafian toimintaan kuuluneen rikollisen elinkaupan laajuus on toisarvoista verrattuna siihen, että mukana on korruptoituneita valtioiden johtajia.

Saksa oli alkanut konfliktin aikana kouluttaa ja aseistaa Kosovon terroristeja Turkissa. CIA oli jo vuosia toiminut aktiivisesti Albanian puolella aseistaen KLA:ta, samoin Ranska ja Iso-Britannia.

Yhdysvallat valitsi Kosovon rauhansuunnitelman neuvottelijaksi juuri Hashim Thacin. Oli selvää, että albaani-taistelijat eivät tyytyisi muuhun kuin etnisesti puhtaaseen albaani-Kosovoon. NATO suoritti pommitukset tyydyttääkseen albaanien avulla omat tavoitteensa Balkanin miehityksessä.

Johtavien USA:n ja EU:n poliitikkojen kietoutuminen mafiaan on johtanut siihen, että paitsi Kosovossa ja Albaniassa, myös muualla vallitsee pelon ja rankaisemattomuuden ilmapiiri, jota   ensimmäinen Kosovossa toiminut kansainvälinen tuomari Christer Karphammar kuvaa teoksessaan "Domare i laglösa länder".

Mittaamaton määrä tuholaistoimintaa ja murhia on tutkimatta ja rankaisematta. Pidätettyjä vapautetaan tiettyjen EU-maiden korkeiden virkamiesten mahtikäskyillä. Johtajien kuten Bill Clintonin tai William Walkerin patsaita paljastetaan asianomaisten läsnäollessa – liiton merkkinä – mikä liitto on pakkoliitto.

Pohjois-Albanian ghegien keskuudessa toimii verikostojärjestelmä. Välillä kostomurhat kahden vihollisklaanin välillä jatkuvat vuosikymmeniä. Vuonna 1990 lähes 17 000 miestä oli verikoston uhan alla. 

Oikeudenkäynnit serbejä vastaan suoritetuissa rikoksissa ovat ollet jo 20 vuoden ajan toteuttamatta pelon ilmapiirin vuoksi. Todistajia on tapettu ja syyttäjiä ja tuomareita on vaikea rekrytoida lähtömaiden mafiasidosten vuoksi. Haagin Kosovo Specialists Chamber- tuomioistuimen tuomarit tulevat, kuinka ollakaan, Yhdysvalloista.

Syyttäjien ja tuomareiden kotivaltioiden monet johtajat ovat mafian verkossa. Euroopan unioni ei ole pystynyt EULEX:illaan saamaan aikaan minkäänlaista lailisuudelta edes näyttävää tilannetta Kosovoon. Albaniaanhan toiminta ei edes ulotu.

EU on tehnyt olosuhteisiin nähden häkellyttävän päätöksen Albanian lähentymissopimusneuvotteluiden aloittamisesta. Onko puhelinsoitto tullut Yhdysvalloista, Kosovon  huume- ja elinkaupan välityspisteestä vai Pariisista?

Ei voi muuta kuin yhtyä Dick Martyn toteamukseen: Valtiojohtajat puhuvat ihmisoikeuksista sunnuntaina ja rikkovat niitä maanantaina.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: poliitikot, mafia, Frankfurt am Main, Albania, Kosovo