Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

UKRAINA,KROATIA JA OPERAATIO MYRSKY

Sunnuntai 11.4.2021 klo 13.54 - Pirkko Turpeinen-Saari

UKRAINA, KROATIA JA OPERAATIO MYRSKY

Aseteollisuuden tarpeita täyttämään perustetun Euroopan unionin perustavassa kokouksessa Maastrictissa päätettiin Jugoslavian hajottamisen aloittavan sodan alkulaukauksista. Saksan edustaja liitokansleri Helmut Kohl, jonka hallituksessa istui myös nuori Angela Merkel, vaati EU:ta päättämään Jugoslavian osavaltion Kroatian itsenäistämisestä. Tuon Jugoslavian perustuslain vastaisen päätöksen tiedettiin merkitsevän sotaa. 

Saksa oli varustanut Kroatian asejoukkoja Itä-Saksan ylijäämävarastoista. Presidentiksi oli CIA:n  runsaan rahoituksen avulla saatu serbien ja juutalaisten holokaustin kieltäjä Franjo Tudjman.

Jugoslavia oli holokaustin uhrien serbien ja heidän pyöveleittensä, katolisten pappien ja fasististen kroaattien yhdessä muodostama liittovaltio. Nostamalla näiden ryhmien väliset  ristiriidat jälleen keskiöön, USA/CIA pystyi kärjistämään maan kansalaisten tuntoja.

Yhdysvallat oli ottanut vastaan katolisen kirkon avulla oikeudenkäyntejä paenneet natsit. Nämä muodostivat merkittävän diasporan, jonka osa palasi itsenäistymisen jälkeen Kroatiaan. Muun muassa puolustusministeriksi valittiin Kanadasta palannut natsi.

Itsenäistymisen jälkeen Kroatia sääti rasistisen, serbejä ja muita vähemmistöjä syrjivän perustuslain. Jo henkilötunnuksen numeroista saattoi päätellä, kuka oli kuka. Sotilaat pukeutuivat fasistisen Kroatian aikaisiin mustiin univormuihin, lippu muistutti fasistisen Kroatian lippua. Natsisankareiden maineenpalautus alkoi. Natsiaikaiset laulut raikuivat.

Serbit pantiin polvilleen. Toisen maailmansodan aikaa muistuttava vaino alkoi jälleen. EU-maiden ja USA:n avulla vain serbeille asetettiin talouspakotteet. Kroaatit saivat tunkeutua Bosniaan, heidän toimiaan ei rajoitettu. Natsien liittolaisina toimineiden ja nyt uudestaan serbien vainon aloittaneiden Bosnian muslimien provokaatioita seurasivat NATO: n pommitukset serbien niskaan. 

Yhdysvaltalaiset kenraalit toimivat natsi- ja muslimijoukkojen johtajina ja kouluttajina. Bosnian Sarajevossa taisteluita johti kenraali John Galvin. Amerikkalaisia ja saksalaisia aseita virtasi kaikkialle. 

Yhdysvaltalaisten kenraalien järjestö MPRI alkoi kouluttaa kroaatteja tyhjentämään maa kokonaan serbeistä. Kymmenen kuukauden koulutuksen jälkeen elokuussa 1995 alkoi Operaatio Myrsky. Yhden ainoan viikonlopun aikana 250 000 serbiä ajettiin pommien ja tykkitulen saattelemana Kroatian Krajinasta, jossa serbisuvut olivat asuneet keskiajalta lähtien. Tuhansia kuoli.

Yhdysvaltojen ja Saksan liittolainen Franjo Tudjman huusi sotilas- ja poliittiselle johdolle Brionissa 31.7.1995 pitämässään puheessa: ”Lyökää niin, että serbit käytännössä häviävät Kroatiasta.”

Toisen maailmansodan aikaiset fasistisen Kroatian 17 keskitysleiriä eivät olleet onnistuneet tuhoamaan serbejä ja juutalaisia. Nyt siis uusi yritys.

NATO-maiden rahoittama ICTY-tuomioistuin ei havainnut tapahtumien johtajissa mitään arvosteltavaa. Eivät Yhdysvaltojen ja NATO-maiden johtajat ”ole syyllisiä mihinkään”. 

 

Sama tapahtui Ukrainassa. Ukrainalaiset natsit ja osa tataareista olivat olleet Hitlerin liittolaisia. Yhdysvaltojen talousmiehet olivat tukeneet Hitlerin aseistamista. Presidentti Rooseveltin demokratia oli lyhytaikainen. Jo 1950-luvulla Eisenhowerin presidenttikaudella Yhdysvallat alkoi tukea Ukrainan natseja ja Espanjan fasisteja yhdessä katolisen kirkon kanssa.

Ukrainaa lähdettiin liittämään NATO:on EU:n lähentymissopimuksen kautta. Rutiköyhä Ukraina oli tuhansin taloudellisin sidoksin yhteydessä Venäjään. Yhdysvallat ja EU olivat valmiit katkaisemaan siteet tarjoamatta mitään taloudellista turvaa, ainoastaan lisää menoja sekä velvollisuuden lisätä asevarustelua jotta maa täyttäisi EU/NATO:n kriteerit.

Samalla tavoin kuin Jugoslaviassa USA/CIA antoi miljardeja rahaa Ukrainan sisäisten vastakkainasettelujen kärjistämiseen. Jo vuosikymmenten ajan tukea saaneet natsit puolueineen lisäsivät vaatimuksiaan aikaisemmin kiellettyjen natsisankareiden kunnian palauttamiseksi. 

Yhdysvaltojen entinen presidentti Bill Clinton vaimoineen ja koko Euroopan ylikansallisia tavoitteita ajava kerma kokoontui suureellisesti syyskuussa 2013 Krimin Jaltalle juhlimaan tulevaa Ukrainan liittymistä EU:hun ja NATO:on.

Sama presidentti Clinton johti Jugoslavian laittomia pommituksia, hänen kenraalinsa johtivat Operaatio Myrskyä, hänen NATO-jalkaväkenään toimi Osama bin Ladenin jihadisteja, jotka katkoivat serbien kauloja niin Bosniassa kuin Kosovossa. Hän rakennutti laittoman jättimäisen sotilastukikohtansa Serbian alueelle Kosovoon. Hän keksi Srebrenica-myytin 8 000 tapetusta muslimista peittääkseen tällä propagandalla todellisen kansanmurhan, jonka Operaatio Myrsky aiheutti.

Nykyinen Yhdysvaltojen presidentti Biden kutsui 1990-luvulla serbejä kretiineiksi, älykääpiöiksi. Hän oli Obaman varapresidentti ja Ukrainan eräänlainen USA:n suurvisiiri Yhdysvaltojen alettua käyttää korkeinta valtaa maassa. He valitsivat väkivaltaisen vallankaappauksen jälkeen Jatsenjukin pääministeriksi, yhdysvaltalaisen valtiovarainministerin, vaihtoivat yleisen syyttäjän mieleisekseen jne..

 

Jokaisella ylikansallista pääomanvaltaa ja aseteollisuutta tukevalla EU-johtajalla oli Ukrainan vallankaappauksessa osansa. Vallankaappaushallitus julisti ”terrorisminvastaisen sodan” sitä Itä-Ukrainan väestöä kohtaan, joka ei alistunut vallankaappaushallituksen mieli- ja väkivaltaan. Demokratiaa ja laillisia vaaleja kannattava osa ukrainalaisista julistettiin siis terroristeiksi.

Jo kesällä 2014 Yhdysvaltojen silloinen Obaman hallituksen puolustusministeri johti taisteluja Itä-Ukrainan väestöä vastaan. Lienee johdonmukaista ajatella, että muussakin mielessä Yhdysvaltojen politiikka jatkaa katolisten demokraattipresidenttien logiikkaa, kun valta taas on oikeissa käsissä.

Ennen vallankaappausta Venäjä tarjosi köyhälle Ukrainalle monia tukia mutta erityisesti 13 miljardin dollarin lainaa. Kiina tarjosi myös syksyllä 2013 lainaa 8 miljardia dollaria. Köyhälle huonosti hoidetulle maalle taloudellinen tuki ja kauppa olisivat olleet pelastus.

Yhdysvallat on ratkaissut tukensa Ukrainalle voimapolitiikan keinoin. Yhä syvemmälle köyhyyteen vajonnut maa on saanut runsaasti USA:n aseteollisuuden tuotteita. Yhdysvaltojen johtama NATO on myös luvannut sotilaallista apua ja sen läsnäolo on kasvanut. Taloudelliseen kurjuuteen sen sijaan ei ole löytynyt apua. GMO-viljelyn ja liuskekaasutuotannon hankkeita kyllä, joista molemmat ovat terveydelle vaarallisina rajoitettuja monissa länsimaissa.

Itä-Ukrainan tilanteen ratkaisu on esitetty Minsk I ja II sopimuksissa. Presidentti Macron ja liittokansleri Merkel esittivät viikko sitten yhteisen julkilausuman, jota Suomen valtamedia ei ole tohtinut esitellä. Siinä kaksikko esittää Ukrainan hallitukselle paluuta Minskin sopimuksen täytäntöönpanoon, mitä Poroshenkon tai Zelenskyn hallitukset eivät ole edes alkaneet toteuttamaan. Macron ja Merkel eivät sanallakaan esitä vaatimuksia Venäjälle tai Itä-Ukrainan asukkaille. Suomen presidentti Niinistö ei ole osoittanut tietävänsä Macronin ja Merkelin yhteisestä julkilausumasta.

 

Jääkö Euroopan aseteollisuutta palveleva unioni odottamaan uutta Operaatio Myrskyä, yhdysvaltalaisten kenraalien ja NATO:n kouluttamaa ja johtamaa ukrainalaisarmeijaa ajamaan demokratiaa ja laillisia vaaleja kannattavat, venäjän kieltä puhuvat ukrainalaiset rajan toiselle puolelle kuten serbit ajettiin kotiseudultaan Kroatiasta. Venäjä on tehty lähes laittomaksi kieleksi Ukrainassa, jossa käytännössä jokainen osaa venäjää. Venäjän opiskelu ja venäjän käyttö julkisessa keskustelussa on kielletty jopa tehty rangaistavaksi. Toisen maailmansodan aikaisia muistomerkkejä tuhotaan Ukrainassa samaan aikaan kun natsien kunniaksi nimetään katuja ja toreja.

Presidentti Trumpin aikainen puolustusministeri Mattis kehui Kroatian puolustusministerin tavatessaan, kuinka paljon hän kunnioittaa Kroatian armeijan saavutusta Operaatio Myrskyssä. Mattisin mielestä Operaatio Myrsky on hienoin taistelu sitten toisen maailmansodan. Hän kertoi tuon taistelun kuuluvan kaikkien Yhdysvaltojen sotilasakatemioiden koulutusohjelmaan.

Onko nyt siis odotettavissa, että viime vuosien aikana yhdysvaltalaisten kenraalien johdolla Operaatio Myrskyn mallin mukaan harjoitettu entistä iskuvalmiimpi ja ideologisesti taisteluhalukkaampi Ukrainan hallituksen armeija on valmis tyhjentämään Donbass Kroatian Krajinan esimerkin mukaisesti? Ideologinen natsismiin perustuva tausta on identtinen. Ihmisarvon ja demokratian kunnioittaminen on jo kadonnut. Jos verrataan Baltian maihin, Euroopan unioni ei ole sielläkään ollut kiinnostunut vähemmistöjen ihmisoikeuksista. Tuskin Ukrainassakaan. 

Jo Bratislavan kokouksessaan vuonna 2000 Yhdysvaltojen ulkoministeriö asetti tavoitteekseen luopumisen kansainvälisistä laeista. Tavoitteiksi tulivat myös NATO:n laajentaminen Baltiasta Odessaan sekä Venäjän pääsyn estäminen Itämerelle. Meidän suomalaisten tehtäväksi on jäänyt myötäillä tätä Yhdysvaltojen politiikkaa, kutsuen sitä hämäävästi demokraattisten maiden yhteistyöksi. Sen puitteissa propagandan levittämisen lisäksi tehtäväksemme on asetettu juuri tuo Venäjän pääsyn Itämerelle estäminen. Lisää miinalaivoja on jo tilattu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bill Clinton, Ukraina, Kroatia, Operaatio Myrsky, MPRI, Donbassin tyhjentäminen?, rasismi, natsismi, aseteollisuus,

SAKSAN ELINTILAN HINTA? SERBIEN TOINEN HOLOKAUSTI

Keskiviikko 5.8.2020 klo 14.45 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen mediassa ei ollut ainoatakaan muistopääkirjoitusta Operaatio Myrskystä ja siihen liittyvästä Krajinan serbien kansanmurhasta. Elokuun ensimmäisen viikonlopun aikana vuonna 1995 yhdysvaltalaisten kenraaleiden kouluttama kroaattiarmeija ajoi pommitusten ja tykkitulen avulla 250 000 Kroatian Krajinan serbiasukasta kodeistaan Bosnian puolelle tappaen tuhansia. Serbi-perheet olivat asuneet Krajinassa 1600-luvulta lähtien.

Jo vuonna 1988 Kroatian tuleva presidentti Franjo Tudjman vieraili salaisesti Bonnissa tapaamassa Saksan liittokansleri Helmut Kohlia ja muita Saksan johtohenkilöitä aiheenaan mekanismit Jugoslavian hajottamiseksi. Tavoitteena oli itsenäisen, rajoiltaan vuonna 1941 Adolf Hitlerin pystyttämää katolista Kroatiaa muistuttava valtio.

Tudjmanille luvattiin Saksan valtion poliittista, taloudellista ja salaista aseellista tukea Kroatian irrottautumiseksi Jugoslavian liittovaltiosta.

Toisen maailmansodan aikana natsi-Saksan suunnittelema fasistinen Kroatia oli pystyttänyt vuodesta 1941 lähtien 17 keskitysleiriä serbeille, juutalaisille ja romaneille. Katoliset papit olivat usein leirien johtajina. Ortodoksisten serbien omaisuuden konfiskointia ja keskitysleireihin sijoittamista varten säädettiin lait.

Viisikymmentä vuotta myöhemmin, kuultiin holokaustin toisen osan alkutahdit. Kroatian serbit muutettiin uudessa Kroatian parlamentissa perustuslaillisesti toisen luokan etniseksi ryhmäksi. He menettivät valtion eläkkeensä, asuntonsa ja tasaveroiset ihmisoikeutensa. Heidän henkilökorttiinsa liitettiin numero, josta heidät pystyi tunnistamaan serbeiksi – aivan kuten fasistisen Kroatian aikana, jolloin he joutuivat pitämään hihassaan P- kirjainta merkkinä etnisestä serbitaustastaan. Kyrillisten kirjainten käyttö kiellettiin

Paavi Johannes Paavali II otti presidentiksi valitun Tudjmanin vastaan 25.5.1991 aivan kuten fasistisen Kroatian Ustasa -johtajan Ante Pavelic’in 18.5.1941.

Toukokuun 28. päivänä 1991 presidentti Tudjman piti sotilasparaatin Zagrebin jalkapallostadionilla, joka muistutti Hitlerin sotaa edeltäviä paraateja Saksassa. Kansalliskaartin joukot marssivat uuden poliittisen ja uskonnollisen, itsenäisyyttä tavoittelevan Kroatian johdon edessä. Joukoilla oli samanlaiset tunnukset kuin fasistisella Kroatialla oli ollut ja ne saivat vastaanottaa katolisen kirkon siunauksen ennen lähtöään suorittamaan ortodoksisten serbien etnistä puhdistusta kyliin ja kaupunkeihin – kuten vuonna 1941.

YK:n pääsihteeri Boutros Boutros-Ghalin mukaan Kroatiasta ajettiin pois 250 000 serbiä ja tuhansia tapettiin vuosien 1991 -92 aikana.

Valtamedia vaikeni. Se heräsi vasta kun Jugoslavian liittoarmeija hyökkäsi Kroatian alueelle Vukovariin vapauttaakseen 6000 vankina olevaa serbiä.

Yhdysvaltojen presidentti Bill Clinton ryhtyi Osama bin Ladenin rinnalla rahoittamaan Saksan liittolaisten kroaattien ja omien liittolaistensa Bosnian muslimien suorittamaa serbien etnistä puhdistusta. Muslimi-kenraali Naser Oricin johtamista hyökkäyksistä, tuhopoltoista ja kaulojen katkaisemisista Srebrenicaa ympäröivissä serbikylissä 1992 -93 vaiettiin.

Saksa vaati YK:n talouspakotteita perustuslakia puolustavaa ja kansainvälisiä lakeja noudattavaa Jugoslavian liittovaltiota vastaan, mutta vastusti kansainvälisten sopimusten vastaisesti Bosnian puolelle sotimaan tullutta Kroatiaa vastaan ehdotettuja pakotteita. Jugoslaviaa vastaan kohdistetut pakotteet olivat hirviömäiset.

Euroopan unionia muodostettaessa 1991-92 Maastrichtissa, Saksa puhui alun perin Kroatian itsenäistämistä vastustaneet maat puolelleen yhden yön aikana. Sitä seurasi 10 vuoden sota ja tuholaistoiminta, jonka keskeinen tulos oli serbien toinen holokausti. Sen seurauksena Saksan vaikutusvalta Yhdysvaltojen rinnalla kasvoi Balkanilla ennen näkemättömiin mittoihin.

Elintasossa maapallon 24. sijalla olleen Jugoslavian liittovaltion tultua hajotetuksi Kroatia, Jugoslavian muiden jäännösvaltioiden tavoin vajosi kehitysmaaluokkaan. Saksa sai haltuunsa Kroatian pankit, vakuutuslaitokset, hotellit ja yhteyden Adrianmereen. Kroaatit saivat pitää oman valuutan, natsi -symbolinsa, Operaatio Myrskyn vuosittaiset juhlamenot ja toimia hotelleissa siivoojina, mutta omistussuhteet ovat ylikansallisia. Sotilasliitto NATO:n ja EU:n jäsenyydet ovat kakun koristeina.

Yhdysvallat oli Jugoslavian hajottamisessa Saksan rinnalla. Se halusi strategisen aseman Balkanille valtavan sotilastukikohdan muodossa. Sen se sai tiiviissä yhteistyössä Saksan, oman CIA:n, brittien ja ranskalaisten tukemien NATO-joukkojen avulla. Saksan kouluttama Kosovon terroristiarmeija KLA toimi ja toimii edelleen NATO:n jalkaväkenä, nyt Kosovo Protection Forcen nimisenä mafia-armeijana. Mafia-päällikkö, Kosovon presidentti Hasim Thaci tosin on lopulta haastettu vastaamaan teoistaan eikä siten pääse enää liittolaisensa presidentti Clintonin säätiön juhlakokouksiin.

Entä kun Jugoslavia oli tuhottu ja infrastruktuuri, teollisuuslaitokset, lentokentät, pankit vakuutuslaitokset, sanomalehdet ja TV-asemat, varsinkin serbiyritykset, oli konfiskoitu ”ylikansalliseen” omistukseen? Serbit oli demonisoitu ja merkitty kuten juutalaiset ja serbit toisen maailmansodan aikana. Siirryttiin etelään.

Välipalana on käsitelty Kreikka. Kreikan ”lainaohjelman” avulla pelastettiin saksalaiset ja ranskalaiset pankit näytellen muille EU-maille, että kyseessä on Kreikan auttaminen kuntosiasiassa Merkel ja Sarcozy eivät tohtineet kääntyä parlamenttiensa puoleen pyytämään veronmaksajien tukea pankeille. Kreikan valtiovarainministerin vuodelta 2015 Yannis Varoufakiksen teos Adults in the Room, antaa erinomaisen kuvan Saksan vallankäytöstä euroryhmän kokouksissa.

Sitten saksalainen tutkimuslaitoksen johtaja Volker Perthes siirtyi Yhdysvaltojen Jeffrey Feldmanin rinnalla suunnittelemaan Lähi-Idän haltuunottoa CIA:n kanssa liittoutuneen muslimiveljeskunnan avulla vuodesta 2001 lähtien. Thierry Meyssanin teos In front of Our very Eyes antaa sisäpiirin tietoihin perustuen karun kuvan monien EU-maiden ja Yhdysvaltojen toimista niin Libyassa kuin Syyriassa.

Tänään 5.8.2020 Helsingin Sanomat arvuutteli ensin laajassa näennäistieteellisyyttä tavoittelevassa artikkelissa, mitä presidentti Vladimir Putin ajattelee. Lehti yritti asettaa Putinia historiallisiin ja maailmanpoliittisiin kehyksiin.

HS ei voinut olla kirjoittamatta uudelleen historiallisten tapahtumien kulkua. Lehti kertoo: ”Ukrainassa käynnistyi kansannousu, jonka seurauksena Venäjä-mielisenä pidetty presidentti Viktor Janukovits joutui pakenemaan.”

Tieteellinen tieto, jota on jo yllin kyllin käsillä, osoittaa, että kyseessä ei ollut kansannousu, vaan huolellisesti valmisteltu väkivaltainen vallankaappaus, jossa USA:lla ja EU-mailla, myös Saksalla oli vankka rooli. Mielenosoittajia oli koulutettu CIA:han linkittyvän Otpor’in toimesta. Tarkka-ampujia oli koulutettu ja moni heistä tuli Georgiasta. 

Tulevaa Ukrainan haltuunottoa oli juhlittu Jaltalla jo syyskuussa 2013 Hillary ja Bill Clintonin, Larry Summersin ja koko Euroopan clinton -mielisen eliitin toimesta tulevana GMO-viljelyn ja särötys- öljynhankinnan kultakaivoksena. George Soros oli luvanut sijoittaa GMO-viljelyyn miljoona dollaria.

HS tarjoaa myös toisen Saksan vallankäyttöön läheisesti liittyvän artikkelin.

Olen kirjoittanut aikaisemmin blogin ajatuksistani koskien elvytysrahaston laillisuutta. Olin iloinen lehden tarjotessa ekonomisti Vesa Vihriälän käsityksiä asiasta, joihin voin yhtyä. Lehti antaa hänelle tosin meriittiä jäsenyydestä komisaari Olli Rehnin kabinetissa, mikä ei välttämättä ole  ansio, ottaen huomioon tämän epäonnistumisen Ukrainan lähentymissopimuksen valmistelussa, joka johti katastrofiin ja pitkäaikaiseen Eurooppaa koskevaan kriisiin.

Äärimmäisen vähän on käsitelty sitä, miten Ranska ja Saksa löysivät toisensa tässä elvytysrahastoratkaisussa, joka jälleen hyödyttää Saksan ja Ranskan pankkeja, joilla onkin keskeiset vastuut apua saavien maiden lainoista. Muut EU-maat tukevat Saksaa ja Ranskaa eikä päinvastoin.

Operaatio myrsky ja sen aiheuttaman serbien kansanmurhan juhliminen Saksan tukemien kroaattien ja yhdysvaltalaisten kenraalien toimesta ei anna hyvää kuvaa Euroopan unionin demokratian tilasta. Serbien vainon ja kansanmurhan jatkumisen salliminen Kosovossa on romuttanut käsityksen oikeusvaltioperiaatteesta ja EULEXIN – Euroopan unionin laillisuusprojektin toimivuudesta alueella. Osallistuminen laittomuuksiin Lähi-Idässä ja Ukrainassa ja niiden peittely johtaa kansalaisten oikeustajun vääristymiseen koko Euroopassa.

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Saksan elintila, EU:n elvytysrahasto, Operaatio Myrsky, fasismi, serbien holokausti, Tudjman, EULEX, Kosovo, katolinen kirkko