Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

YLE:n uutiset, juoruämmien tasolle

Maanantai 17.11.2014 klo 9.29 - Pirkko Turpeinen-Saari

Uutistuotanto koki huomattavan tason laskun Yle:n ottaessa vastuun itselleen siihenasti uutisista vastanneelta Suomen tietotoimistolta. Kymmenien vuosien kokemus heitettiin romukoppaan Yle:n itseriittoisuuden voimistuessa.Nykyisin Yle:stä ei pääse eroon koska uutistoiminta kustannetaan verovaroin. Päivittäin on katsottava itse kustannettua roskaa.

Viimeisen vuoden ajan moni kokenut poliitikko ja yhteiskunnallinen vaikuttaja on ollut kanssani samaa mieltä. Henkilöt, joille merkitsee totuus, on se sitten tieteellistä totuuttaa tai juridista totuutta tai oikeudenmukaisuutta, viimeinen vuosi Yle:n parissa on ollut tuskastuttavaa aikaa.

Kansanedustuslaitosta tieteellisillä analyyseillä ruokkiva Ulkopoliittinen instituutti on tarjonnut tuon itseriittoisen tiedotusvälineemme avulla poliittisia mielipiteitä analyysin ja tieteellisen erittelyn sijaan.

Helsingin Sanomat julkaisee tunnetusti propagandaa, mutta sen voi päätellä johtuvan kaupallisista ja polittisista intresseistä. Lukija on varautunut siihen. Yle:n kohdalla totuusarvon tulisi olla suurempi.

Viimeisten kahden vuorokauden Ukraina- ja malesialaiskoneuutiset ovat pohjanoteeraus aivopesuvaikutuksessaan. Taustana on se, että kukaan ei tiedä varmuudella mikä ja kuka tuhosi malesialaiskoneen. Ylen iltauutiset 15.11. kuvailee oman toimittajan raportissa taivaalta putoilevia lapsen ruumiita syöttäen voimakkaan tunnelatauksen katsojassa. Sen jälkeen hän esittää ikäänkuin voimassaolevan arvion siiitä, että separatistien uskotaan tuhonneen koneen, perustelematta mitenkään.

Seuraavan päivän, 16.11. iltauutisissa Yle lisää arvovaltaa peliin. Toimittaja väittää separatistien  estäneen tutkijoiden pääsyn paikalle. Lisäksi uutisessa kerrotaan amerikkalaisten ja EU:n mielestä separatistien ampuneen koneen alas.

Koneen ampuja ei selviä vaikka amerikkalaiset, presidentti Obama ja EU sanoisivat mitä tahansa. Kaikki sanominen on tulkittavissa tarkoitushakuiseksi propagandaksi ennenkuin asianomaiset esittävät tosiasioita mielipiteittensä tueksi. Paras analyysi eri vaihtoehdoista esitetään mielestäni www.voltairenet.org sivustolla. Siinä suljetaan BUK-ohjus pois laskuista siksi, että sen laukaiseminen aiheuttaa niin voimakkaan äänen ja useita minuutteja näkyvän savuvanan, että sen olisivat todentaneet tuhannet silminnäkijät. Päättelyssä todennäköisimmäksi vaihtoehdoksi jää Ukrainan hävittäjän/hävittäjien tulitus. Jos Yle:llä olisi taipumusta objektiivisuuteen, olisi se voinut kutsua sotilaspoliittisia asiantuntijoita kertomaan, minkälainen tapahtuma BUK-ohjuksen laukaisu on. Minkälainen puolestaan on hävittäjän suorittaman tulituksen seuraus.

Presidentti Obama valehteli televisiossa koko maailmalle NSA:sta. Obama valehteli YK:n puheessaan Venäjän ampuneen Malesialaiskoneen alas ja siksi olevan uhka maailmanrauhalle. Hän väitti Venäjän kiusaavan pientä naapurimaataan. Tosiasiassa Obamalla ei ole mitään perusteita väitteelleen. Hän itse kiusaa naapurimaataan Kuubaa totaalisella taloussaarrolla, jonka seurauksena Kuuba joutuu selviämään äärimmäisen alkeellisissa oloissa. Obama on teloittanut lennokeilla sekä Yhdysvaltojen kansalaisia että muita valitsemiaan henkilöitä kymmenien siviilien ohella monin verrroin enemmän kuin ISIS on teloittanut uhrejaan. Obama pommittaa parastaikaa laittomasti Syyrian alueen siviili-infrastruktuuria ja ilmoittaa tarkoituksenaan olevan hallituksen vaihdoksen Syyriassa. Millä oikeudella?

Se, että presidentti Obama väittää Venäjän ampuneen malesialaiskoneen alas, ei muuta asiaa totuudeksi.

Yle ja Helsingin Sanomat viestittävät G-20 kokouksen johtajien, erityisesti Australian ja Kanadan pääministerien sekä presidentti Obaman osoittamasta jäätävästä kohtelusta presidentti Putinia kohtaan. Olisi ollut mielenkiintoista, jos edes yksi tiedotusväline Suomessa olisi analysoinut miksi? Jäätävästi esiintyneet Kanada, USA, Australia, Uusi-Seelanti ja Iso-Britannia muodostavat "rikollisjengin", jolle oman käden oikeus on itsestään selvyys. He vakoilevat yhdessä koko maailmaa ja jakavat tiedot keskenään. He aloittavat laittomia sotia ja suorittavat taloussaartoja palvelemaan omia taloudellisia intressejään. He käyttäytyvätkin kuin koulukiusaajat tai rikollisjengin johtajat. Ellet osallistu rikoksiin meidän kanssamme, olet meitä vastaan ja sinut tuhotaan.

EU on nyt osa tätä rikollisengiä NATO:n toimiessa liimana. Suomi on sitoutunut yhteiseen moraaliin, jota pidetään median avulla yllä. Sitoutuminen merkitsee piittaamattomuutta tunteilla ja tietoisuudella tunnistettavasta oikeudenmukaisuudesta. Tuo vieraantuminen on vahingollista yksilölle, sillä se estää itsenäisen ajattelun.

Jokainen G-20 jäsenmaa niin nuo jäätävät viisi valtiota kuin muut tietävät tarkoin kenelle tuo "jäätävä" näytelmä on tarkoitettu. Näytelmä on tarkoitettu median välityksellä esitettäväksi taustoista tietämättömälle yleisölle. Halukas, valtaa miellyttämään pyrkivä media, täyttää mielellään tehtävänsä. Median taloudellinen menestys on riippuvainen vallasta.

Kirjoittautuessamme hiljattain keskiyöllä tunisialaiseen hotelliin kävimme lyhyen keskustelun Pohjoismaista vastaanoton työntekijän kanssa. Kuullessaan Norjan kuuluvan NATO:n hän spontaanisti sanoi kaikkien arabien vihaavan NATO:a. NATO suoritti hallituksenvaihtosotaansa Libyassa tappaen kymmeniätuhansia libyalaisia jättäen ennen kukoistavan, liittoutumattoman maan roskavaltioksi. Jihadistien nyt hallussaan pitämän Libyan naapurimaana Tunisia on jatkuvan pakolaisvyöryn kohteena.

Minäkään en tunne jakavani NATO:n moraalia päinvastoin tunnen häpeää entisten siirtomaavaltioiden ja NATO:n edelleen jatkuvasta vallankäytöstä Afrikassa.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: G-20, jäätävä kohtelu, STT, Yle-uutiset, aivopesu, valehtelu, Malesialaiskone, Obama, Putin,