Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Suomalainen media ja politiikka toimii fasismin kasvualustana

Lauantai 23.5.2009 klo 17.47 - Pirkko Turpeinen-Saari

Tämän viikon TV:n ulkolinja kartoitti fasistista toimintatapaa eri puolilla Eurooppaa. Pahimmalta tilanne näytti Italiassa, jossa jo kauan media ja politiikka ovat tukeneet Berlusconin myös fasistisiin liikkeisiin perustuvaa valtaa. Berlusconi on pystynyt kiertämään lakeja tai muuttamaan niitä mieleisikseen. Jatkuvan pilailun ja shown ilmapiirin kulississa maa liukuu kammottavaan suuntaan. Monissa maissa on julkisesti toimivia fasistisia ryhmiä. Suomessa tällaisia ei näy.

Onko tilanne Suomessa jotenkin parempi? Mielestäni ei. Suomalainen valtamedia ja sen välittämä politiikan todellisuus näyttää toimivan tehokkaasti fasistisen kehityksen kasvualustana. Kun valmisteleva työ tehdään kunnolla, tilanne voi pahentua räjähdysmäisesti.

Fasismin pohjana on itsenäisesti tietoa hankkimaan kykenemättömät huonosti voivat kansalaiset. He kaipaavat yksinkertaisesti auktoriteettia, joka lupaa pelastuksen ja vallan. Totuus ei ole tärkeä vaan ilmiasu. Se vaikuttaa miltä asiat saadaan näyttämään.

Suomalainen yhteiskunta on viime vuosina muuttunut nopeasti. Tiedotusvälineet harvoin välittävät totuutta Suomen hallituksen tai virkamiesten toimista. Eri puolueiden poliittiset väitteet saavat totuusarvon vaikka ne sisältäisivät valheita. Toimittajat joko eivät tiedä tai eivät ehdi ottaa selvää asioiden hoitamisen prosesseista.

Kokoomus julistaa vastuuta lähimmäisestä noin naapurusten kesken mutta kun olisi otettava poliittisesti vastuu lähimmäisestä kokoomus ottaa vastuun vain hyvinvoivista kansalaisista. Tiedotusvälineet toistelevat vain tätä kokoomuksen vastuu-väitettä ei todellisia tekoja.

Media pitää esillä perustuslaillisten Timo Soinia koska hän muistuttaa erilaisia mielipiteitä töräyttäessään mediaseksikästä Berlusconia. Kuitenkin juuri hänen puolueensa sisällä on vahvoja rasistisia vivahteita ja niiden voimistuminen valmistaa fasistiselle kehitykselle.

Kuitenkin Timo Soiniakin hälyttävämpää on intellektuelleihin lukeutuvan väestön osan kehityskulut. Sofi Oksasen palkitseminen ja esilläpitäminen vaikka hän ei puheissaan muista tai tuo esiin Viroa juutalaisten tuhoajana ja kommunistien teloittajana. Virohan julistettiin hirmutekojen jälkeen juutalaisvapaaksi alueeksi, mikä esitettiin myös Ranskan vastarintaliikettä esittävässä sarjassa YLE-teemalla. Oksasen julkisuudessa esittämä ajatusmalli muistuttaa holocaustin kieltämistä. Ne jotka ovat lukeneet Suur-Suomea ihannoivaa kirjallisuutta ja tietävät suomalaisista keskitysleireistä voivat ymmärtää miten tällaisella yksipuolisella ajatusmallilla voidaan lievittää suomalaisten mahdollisia syyllisyydentuntoja.Tulevan yhteiskunnallisen kehityksen kannalta se kuitenkin voi johtaa rasistiseen ja fasistiseen kehitykseen.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: fasismin nousu Euroopassa, totuuden kieltäminen