Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Merikorttikuja 4.B.41 00960 Helsinki
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Hamas, Nelson Mandela ja ANC;terroristeja kaikki!

Tiistai 30.12.2008 klo 17:44 - Pirkko Turpeinen-Saari

Hamas, Nelson Mandela ja ANC olivat kaikki viime keväänä Yhdysvaltojen kongressin terroristien listalla. Muistaakseni toukokuussa kongressi poisti sekä Mandelan että ANC:n.Ts yli vuosikymmen sen jälkeen kun ANC:n johdolla ja muun maailman talouspakotteilla Etelä-Afrikan apartheid ja rotusorto saatiin loppumaan.

Tämä osoittaa minkälaisia henkilöitä tai liikkeitä Yhdysvallat ja niistä riippuvaiset maat julistavat terroristeiksi. Ihmisoikeuksia, demokratiaa ja kansalaisoikeuksia ja vapautta puolustavia tahoja on vallanpitäjien ja heitä myötäilevän median taholta ollut tapana kutsua sisseiksi, terroristeiksi tai muilla demonisoivilla nimillä.

Terroristi nimikkeellä siirtomaavaltaa, miehitystä tai muuta sortoa ja sorrosta saatavaa hyötyä puolustavat maat ja tahot pyrkivät demonisoimaan ja saattamaan lainsuojattomiksi vapautumiseen pyrkivät kansat tai kansanryhmät.

Terroristeiksi tai Yhdysvaltojen retoriikassa esim roistovaltioiksi nimetyt kansat tulevat ikäänkuin oikeutetuiksi aseellisen hyökkäyksen, sodan tai murhan kohteeksi. Tänä päivänä kohteena on palestiinalaisten oikeuksia voimakkaimmin puolustava Hamas järjestö. Hamas puolustaa niitä satoja YK:n päätöslauselmia, joissa kaikki maapallon demokraattiset ja vähemmän demokraattiset maat ovat yksimielisesti julistaneet palestiinalaisten oikeuden omaan maahansa, lukuunottamatta Yhdysvaltoja ja Israelia.

Hamas vaatii Israelin sorron lopettamista vastineena rakettien ampumisen loppumiselle kun pelkkä tulitauko ei aikaisemmin ole johtanut minkäänlaisiin tuloksiin.

Siksi, että Hamas on johdonmukainen oikeudenmukaisuuden vaatimuksessaan, se on Israelin hallitukselle vastenmielisin. Millään Israelin hallituksella ei ole ollut halua ratkaista Palestiinan valtion muodostamista YK:n päätöslauselmien pohjalle. Miksi?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismi, apartheid, kansalaisoikeustaistelu