Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Olemme ennen näkemättömän kriisin edessä

Keskiviikko 18.1.2012 klo 9.41 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ranskan presidentti Sarkozy oli valahtanut kalpeaksi ja uupuneeksi osallistuessaan Espanjan pääministerin kanssa vierailunsa päätteeksi lehdistötilaisuuteen. Vähättelyt olivat tipotiessään ja tietoisuus tilanteesta oli sisäistettynä.Hän totesi Euroopan olevan ennennäkemättömän kriisin edessä.

Espanjan vierailunsa aikana Sarkozy kuuli Espanjan työttömyyden olevan 21,5%. Työttömiä on 5,4 miljoonaa - siis Suomen väestömäärä, kaikki työttöminä. Espanjan ensisijaiset säästötavoitteet 8,9 miljardia budjettileikkauksina,veronkorotuksia 6,28 miljardia ja veronkierron blokeeraamisesta 8.17 miljardia. Vuoden kuluessa säästöjä tulisi syntyä 55 miljardin edestä.

Maailmanpankki toteaa kriisin koskettavan kaikkia maita ja kaikkia alueita.

Mitä tekevät Suomen poliitikot ja media. Toimintaa jatketaan niinkuin mitään ei olisi edessä, eikä mikään koskisi Suomea vaikka suuret Euroopan kansantaloudet ovat äärimmäisissä vaikeuksissa.

Lohduttaudutaan sillä, että juuri tänään lainat käyvät kaupaksi kohtuullisella korolla, mitä tapahtuu viikon kuluttua, siltä suljetaan silmät.

Edellinen porvarihallitus -RKP, kokoomus ja city-keskustalaiset ja city-vihreät laskivat varakkaiden veroja ja pyrkivät parantamaan veronkiertomahdollisuuksia lainsäädäntöteitse. Minkäänlainen tasa-arvon ja yhteisvastuullisuuden lisääminen ei ollut ohjelmassa.

Kriisin yllättäessä odotetaan varattomimpienkin ja globaaleja asioita seuraamaan kykenemättömien (mm riittävän englanninkielen taidon puutteen vuoksi) avaavan kukkaronsa oman taloudellisen selviämisen kustannuksella.

Rikkailla on edelleen purjeveneensä ja huvilansa, mutta suuri tavallisten veronmaksajien joukko joutuu taas uhrautumaan kuten 90-luvun lamassa.

Tällaisessa kriisitilanteessa kaivataan presidenttiä, joka kykenee tukemaan hallitusta, miettimään vaihtoehtoisia selviämismenetelmiä ja ulkopoliittiseen kokemukseen perustuen pystyy neuvottelemaan tasaveroisesti niin Venäjän, Kiinan kuin Yhdysvaltojen johtajien kanssa. Paavo Väyrynen on ehdokkaista ainoa, jolla on kestävään kehitykseen pohjaava ihmiskunnan kattava visio ja koettu taito ennakoida tulevaa ja ratkaista vaikeita ongelmia.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sarkozy, maailmanpankki, jättikriisi