Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Sanna Marinin maailmankuva on väkivaltainen

Perjantai 18.11.2022 klo 12.23 - Pirkko Turpeinen-Saari

Sanna Marin esiintyy omissa Instagram- kuvissaan kauniina, viehkeänä, merkittävänä henkilönä. Kuitenkin häneltä puuttuu inhimillisyys. Inhimillisyys edellyttää kykyä eläytyä erilaisten ihmisten asemaan ja pyrkiä luomaan yhteys.

Sanna Marin esiintyy hyvin sotaisana. "Kaikki siteet Venäjään on katkaistava"-sanonta on muuttunut viime päivinä "kaikki kaupalliset suhteet Venäjään on katkaistava".

Sen sijaan että hän heti pääministeriksi tultuaan olisi vieraillut naapurimaassamme Venäjällä ja tutustunut Venäjän pääministeriin ja hallitukseen, hän laiminlöi tämän luonnollisen tehtävän ja vieraili vain läntisissä naapurimaissamme.

Sen sijaan, että hän puhuisi totta Ukrainan kriisistä, hän ottaa tehtäväkseen puhua Venäjän provosoimattomasta hyökkäyssodasta, joka Ukrainan täytyy meidän tuellamme voittaa.

Hän ei malta kertoa Suomen kansalle, joka on kuta kuinkin tietämätön tosiasioista, että Ukrainan sota alkoi tässä muodossaan jo vuonna 2014. Silloin Yhdysvallat suoritti aseellisen vallankaappauksen yhteistyössä Ukrainan natsien kanssa. Yhdysvalat syrjäytti vaaleilla laillisesti valitun presidentin ja nimesi itse uuden hallituksen.

USA:n ja NATO:n tukemana Ukrainan valtio on muuttunut fasismia muistuttavaksi yksipuolue valtioksi, jossa suuri venäjänkielinen väestö on suljettu yhteiskunnan ulkopuolelle. Venäjänkielen käyttö on kielletty ja opposition sanomalehdet ja TV-asemat samoin.

                                                        ***

Yhdessä vaaleilla valitsemattoman EU komission kanssa Suomi tukee mediasensuuria, jossa kaikki Venäjältä tuleva tieto sensuroidaan. Siten suomenkielinen väestö on täysin Suomen valtion oman sensuurin alaisen median armoilla.

Suomen media ei kerro Itä-Ukrainan asukkaiden hädästä. Kahdeksan vuotta kesti sisällissota, jossa osapuolina on USA/NATO johdolla koulutettu Kiovan hallituksen armeija sekä Donbassin väestö, joka ei hyväksynyt väkivaltaisen vallankaappauksen seuruksena syntynyttä USA-johtoista hallitusta eikä kärjistyvää natsihenkistä kehitystä koko maassa.

Sanna Marinin hallitus on ilmoittanut haluavansa, että "Ukraina voittaa". Hän ei mainitse haluavansa, että Itä-Ukrainan asukkaat tapetaan, mikä olisi voiton lopputulos.

Sanna Marinin maailmankuvan mukaisesti Suomi on "tukenut Ukrainaa" (Kiovan natsi-hallintoa) asein, nyt jo 10. kerta on menossa. Miljardeja aseisiin, jotka tulevat keskeisesti USA:n, sodan aloittajan varastoista.

Sanna Marin, muu valtiojohto ja tasavallan presidentti eivät ole kertaakaan kertoneet suomen kielellä, Suomen kansalle, mikä on totuus sodasta.

                                                      ***

USA:n johtaman Kiovan armeijan alkaessa piirittää 100 000 miehen vahvuisella NATO-koulutetulla armeijalla Donbassin aluetta helmikuun 2022 puolivälissä, Donbassin Donetsk ja Luhansk pyysivät Venäjää apuun. 14 000 uhria oli jo Kiovan hallituksen syntilistalla, 400 lasta uhrien mukana.

Venäjä tiesi Ukrainan harrastaman venäjänkielisten sorron ja oikeusistuimia myöten natsihenkisen valtiorakenteen. Nyt Donbassin asukkaiden hätä ylitti kestokyvyn. Venäjä lähti apuun tietäen, että vastassa on USA ja NATO ja länsipropaganda.

Helmikuusta lähtien sensuuri ja länsimedia ovat huolehtineet siitä, että kansalaiset eivät ole saaneet tietoonsa muuta kuin Kiovan hallinnon suusta tulevaa, USA:sta lähtöisin olevaa propagandaa.

                                                  ***

Sanna Marinin toimintatapa on tehnyt väkivallasta ensisijaisen ratkaisun erimielisyyksiin. Siten ei ole ihme, että lasten ja nuorten katuväkivalta on lisääntynyt. Sanna Marinin oma päihteiden käyttö antaa myös mallin siitä mistä ilo ja valo tulee - päihteistä ja biletyksestä.

Tehtyäni koko elämänurani työtä lasten ja nuorten parissa olen kauhistunut Sanna Marinin esimerkistä.

Jos koululuokassa ongelmat ratkaistaan nyrkein, minkälaiseksi kouluyhteisö kehittyy? Teoksessani Ahdingossa luova lapsi ja nuori; tienviittoja kasvuun, pyrin kuvaamaan minkälainen vuorovaikutus antaa lapselle, nuorelle ja myöhemmin aikuiselle tilaa luovuuteen, kykyyn eläytyä omaan ja toisten todellisuuteen ja rakentaa luovaa yhteistyötä, jossa koko yhteisö nauttii uusista saavutuksista.

                                                     ***

Sanna Marin on päättänyt, että Suomelle itsenäisyyden, naisille äänioikeuden, demokratian ja teollisen kukoistuksen antanut Venäjä on murskattava asein. Venäjä, joka yhdessä Kiinan, Brasilian, Intian ja Etelä-Afrikan kanssa on jo kahdenkymmenen vuoden ajan kehittänyt yhteistyötä, jossa kansakunnat ovat tasa-arvoisia eikä aseilla, talouspakotteilla ja valheellisella propagandalla voida käyttää valtaa kuten yksinapaisessa USA:n johtamassa maailmassa tapahtuu.

Sanna Marin ei näytä ymmärtävän BRICS-maiden periaatteita. BRICS:in piiriin pyrkii yhä enemmän EU:n entisten siirtomaiden asukkaita, jotka eivät enään halua olla Yhdysvaltojen talouspakotteiden ja väkivallan alaisia.

                                                     ***

Sanna Marin ei ole ainut julmuri. Hänellä on taustajoukko, joka tottelee edelleen Yhdysvaltojen aseteollisuuden määräyksiä. Kuten Jeffrey Sachs totesi Tulsi Gabbard-ohjelmassa: USA ei ole demokratia vaan kaikki päätökset tekee pieni piiri salaisesti. Tämän piirin käskytyksen alainen Sanna Marin toimii samalla tavalla ulkoa ohjattuna kuten pellenä tunnettu Ukrainan presidentti Zelensky. Tämä ulkoa ohjattu toiminta on hengenvaarallista natsismia, jossa syvällisyydellä, toisen tunteiden ja todellisuuden arvostamisella ei ole mitään tekemistä.

                                                   

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Sanna Marin, maailmankuva, inhimillisyyden puute, nuorten lisääntyvä väkivalta, nuorten masennus, päihteet

Hyvinkään ampujassa oli ennusmerkkejä

Tiistai 29.5.2012 klo 22.33 - Pirkko Turpeinen-Saari

Ministeri Räsänen ja mediassa haastatellut asiantuntijat ovat olleet sillä kannalla, että Hyvinkään ampumistapaus poikkeaa aikaisemmista siinä, että siihen ei liittynyt ennustettavuutta eikä yhteisiä piirteitä aikaisempiin surmatekoihin.

Olen tutkinut niin suomalaisten kuin brittiopiskelijoiden itsemurhia. Hyvinkään ampujan ystävä, joka puhui tämän kanssa puhelimessa juuri ennen ampumista teki jo diagnoosin. Ampuja sanoi antavansa värikuula- aseensa tälle, koska ei niitä enää tarvitse. Sen johdosta ystävä huolestuneena kysyi, "että ethän aio tehdä itsellesi mitään"?

Tyypillisesti itsemurhan jälkeen monet tutkimieni nuorten ystävät olivat jälkeenpäin kertoneet vastaavaa. Itsemurhaa ennen ystävä oli sanonut: "Ota laskettelusukseni, en tarvitse niitä enää", vaikka laskettelu olisi ollut intohimoinen harrastus.

Hyvinkään ampuja oli välinpitämätön itsensä ja muiden suhteen. Aggressio voi vastaavassa tilanteessa suuntautua joko itseen tai ulkopuolisiin. Joukkosurmissa on usein kyse laajennetusta itsemurhasta. Ampujan persoona voi olla siten jakautunut, että ei tiedosta tekonsa eri puolia. Hyvinkään ampuja ei myöskään joutunut umpikujaan eikä itsemurha toteutunut välittömästi tapahtuman yhteydessä. Pakomatkalla hän ehti ajatella ja tapahtumien kulku ehti muuttua.

Huomiota herättäneessä perhesurmassa tapettuaan vaimonsa ja lapsensa, perheen isä ajoi Porvoon lähellä autonsa päin toista autoa, jonka ajaja kuoli ja jätti useita lapsia isättömiksi. Siten itsemurha sisälsi piittaamatonta aggressiota, jonka seuraukset täysin viattomille sivullisille olivat järkyttävät.

Hyvinkään ampuja ihaili tarkka-ampujaa, joka tappoi mahdollisimman monta puna-armeijan sotilasta. Siten tältäkään osin ministeri Räsäsen käsitys ennusmerkkien puutteesta ei pitänyt paikkaansa.Tappamisen ihailu ja tappamis"leikit" harrastuksena ovat ennusmerkkejä.

Toisaalta tällainen tappamisen ihailu laajenee koko kulttuuriimme. Meidät on kasvatettu ihannoimaan sotaa, sankarikuolemaa ja jopa sotarikolliseksi luokiteltavia henkilöitä. Sodan ihannointia vastustava sotaveteraani käveli muutama vuosi sitten itsenäisyyspäivän paraatissa hyökkäysajoneuvon alle protestoiden ääneen sodan ihannointia. Tätä viestiä ei kulttuurissamme otettu vastaan. Vasta viime aikoina jotkut sotaveteraanit ovat voineet puhua kuinka hirveää sota on ja käsitellä kokemuksiaan syvät tunteet jakaen.

Kulttuurimme kasvu ulos väkivallasta edellyttäisi muun muassa niin sisällissodan kuin myöhempien sotien tunteellista käsittelyä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: masennus, aggressio, tappamisen ihailu

Israelin pommitusten ja terrorin seuraukset palestiinalaislapsissa

Torstai 15.1.2009 klo 16.32 - Pirkko Turpeinen-Saari

Puolet Gazan asukkaista eli 750 000 on lapsia. Pommitusten uhreista 40% on lapsia. Kaksi tervettä vastasyntynyttä tukehtui fosforisavun aiheuttamiin hengitysvaikeuksiin koska he eivät päässeet ajoissa hoitoon. Jokainen henkiinjäänyt on jatkuvan pelon, turvattomuuden ja haavoittumisten seurauksena pysyvästi vaurioitunut. Silmien ja jalkojen menetykset ovat vammojen näkyviä ilmentymiä mutta psyykkiset vauriot ovat pysyviä.

Israelilainen kapteeni Mikhael Manekin on 15. 1. Helsingin Sanomissa oikeassa kysyessään " mitä meille juutalaisille on tapahtunut". Hän pelkää asioiden vievän " meidät kohti sellaisen raakalaisuuden normalisointia, jonka me olisimme kyseenalaistaneet vielä jonkin aikaa sitten."

Israelin harjoittama terrori ei todellakaan ole uutta niinkuin Manekinkin toteaa. Palestiinalaislapset, missä he elävätkin - Länsi-rannalla, Gazassa tai Libanonissa ovat joutuneet väkivaltaisten kotietsintöjen, tarkastuspisteiden terrorin ja nöyryytysten tai joukkomurhien todistajiksi. He ovat nähneet vanhempiaan nöyryytettävän. He ovat kokeneet, että heidän omat vanhempansa eivät pysty tarjoamaan heille turvaa koska kansainvälinen yhteisö antaa israelilaisten terrorisoida jokaista palestiinalaista.

Presidentti Jimmy Carterin työryhmään kuuluva psykoanalyytikko Vamik Volkan on vuosia tutkinut palestiinalaislapsia. Hän on todennut useiden heistä olevan psykoottisia. Kuitenkin ollessaan muiden lasten seurassa pelaamassa jalkapalloa tai muuten leikkimässä he toimivat normaalisti. Heillä kollektiivinen identiteetti tuo turvaa.

Gazan syvin tragedia on lasten kohtalo. Ei löydy sellaista määrää kielitaitoisia terapeutteja, jotka voisivat auttaa lapsia. Kolme viikkoa nälässä, janossa, yötä päivää pommien ääniä kuunnellen tietäen, että jokainen hetki voi olla viimeinen, koska missään suljetun Gazan kolkassa ei ole turvallista. Eikö kokonaisen sukupolven psyykkinen tuhoaminen ole kansainvälisessä rikostuomioistuimessa tuomittava rikos?

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lasten masennus, mielen hajoaminen, turvattomuus