Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Yhdysvaltain vaalisirkus ja sen klovnit

Perjantai 8.1.2021 klo 18.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yhdysvaltojen vaalisirkus ja sen klovnit

  

Presidentti Trump kutsui vuoden 2020 vaaleja vilpillisiksi. Hän ja hänen kannattajansa uskoivat, ja lopulta eri puolilta maata tulleet mielenosoittajat ryntäsivät kongressirakennukseen. Viisi henkilöä, joista yksi oli poliisi, sai surmansa.

Miten tähän oli tultu? 

Presidenttikautensa viime metreillä presidentti Obama järjesti vuotuisen juhlan tiedotusvälineille. Donald Trump oli kutsuttu myös paikalle. Puheessaan Obama suuntasi yleisölle Trumpia koskevia pilkallisia ja halveksivia kommentteja. 

Alusta oli valmis.

Katsokaa toimittajat ja mediamogulit! Presidenttinne antaa teille oikeuden pilkata tätä maan matosta.

Pääasiassa demokraattien hallitsema media toteutti pilkulleen Obaman kehotusta.

Demokraattien hallussa on paitsi USA:n media myös aseteollisuus. Vaalien voittamiseen tarvitaan molempia ja vaalien jälkeen palvellaan kumpaakin. Trump ei kumarrellut kumpaakaan. Hän käytti omaa twitteriään – eikä aloittanut uusia sotia.

Vuoden 2016 vaalit olivat traumaattiset demokraattipuolueelle. Heidän presidenttiehdokkaansa Hillary Clinton ei tullut valituksi.  

Välittömästi häviön jälkeen Clinton ja hänen kampanjatiiminsä ryhtyivät taisteluun valituksi tullutta Donald Trumpia vastaan. 

He aloittivat pelin Venäjä-kortilla. 

Presidentti Obaman doktriiniin kuului vahingoittaa ja nöyryyttää Venäjää taloudellisesti ja lopettaa puheyhteys presidentti Putiniin. 

Clintonin tiimi keksi syyttää presidentiksi valittua Trumpia Venäjän kanssa vehkeilystä. Samoin he syyttivät Venäjää Yhdysvaltojen vaaleihin sekaantumisesta. Kumpikaan syytös, vaikka niitä pyöritettiin useissa oikeusistuimissa ja mediassa kuukaudesta ja vuodesta toiseen, ei osoittautunut todeksi. 

Demokraatit ovat kokeneita valtionhallinnon, tiedusteluviranomaisten ja lobbareiden liittolaisia. He pyörivät kuin herhiläiset kokemattoman Trumpin ympärillä estäen häntä toteuttamasta minkäänlaista pitkän linjan strategiaa. Presidentin oli mahdotonta luottaa kehenkään. Neuvonantajat ja ministerit vaihtuivat tuhkatiheään median riemuitessa.

Vaalien lähestyessä olisi kuvitellut presidentti Trumpille olleen helppoa ottaa esille demokraatti-presidentti Obaman ja hänen ministereittensä lukuisat sodat: Libyan tuhoamiden, Syyrian jihadistien tukemisen yhteistyössä EU-maiden kanssa ja Eurooppaan suuntautuneen kansainvaelluksen synnyttämisen. Väkivaltaisen hyvin ennalta suunnitellun vallankaappauksen suunnittelu ja toteuttaminen Ukrainassa oli myös Obaman "ansiolistalla". Vallankumousjohtajista Klitscko oli saksalaisen Konrad Adenauer-säätiön rahoittama, Jatsenjuk vuorostaan Victoria Nulandin ja John Mc Cainin miehiä 

Ukrainan laillisesti valitun presidentti Janukovitsin väkivaltainen syrjäyttäminen ja yli 100 ihmisen surmaaminen Kiovassa ja Odessassa natsistisissa mellakoissa olisi tarjonnut Trumpille aineksia kriittiseen suhtautumiseen demokraattien ehdokas Bideniin. Olihan tämä ryhtynyt kaappauksen jälkeen eräänlaiseksi Ukrainan suurvisiiriksi eli länsimaiseksi siirtomaaherraksi osallistuen Radan, kansanedustuslaitoksen kokouksiin ja vaihtaen syyttäjän mieleiseensä. 

Vaalien alla eräs pienehkö media kirjoitti presidenttiehdokas Bidenin pojan taloussotkuista Ukrainassa. Uutisen jako sosiaalisessa mediassa estettiin, joten demokraattipuolueen valta mediassa toteutui lähes sataprosenttisesti. Itse presidenttiehdokkaan toiminnasta Ukrainassa vaiettiin täysin samoin kuin koko USA:n valtiojohdon ja presidentti Obaman toimista.

Presidentti Trumpin vieraillessa vuonna 2018 Suomessa tapaamassa presidentti Putinia  Demokraatit ulkomailla -järjestö oli rahoittanut mielenosoitusta vierailua vastaan. Presidentti Obamahan oli vaatinut Putinille puhumisen lopettamista. 

Demokraatti-puolueen toiminta yksinäistä presidentti Trumpia vastaan on verrattavissa pahimman luokan koulukiusaamiseen. Hänen kestokykynsä alkoi horjua kauden puolivälissä. Myönteiset aloitteet esimerkiksi suhteiden parantamiseksi Venäjään ja Pohjois-Koreaan ja joukkojen vetämiseksi Afganistanista ja Syyriasta rapautuivat.  

Yht’äkkinen ohjusisku Syyriaan kesken Kiinan presidentti Xi:lle tarjotun illallisen oli Trumpilta lapsellinen voimannäyttö. Samoin vuosi sitten suoritettu Iranilaisen kenraali Suleimanin tappaminen ohjuksella. 

Trumpin kannattajien ryntäyksessä Yhdysvaltojen kongressirakennukseen on samoja piirteitä kuin USA:n ja EU:n myötävaikuttamassa tarkka-ampujien suorittamassa Maidanin joukkomurhassa ja Odessan tuhopoltossa. 

Kummankaan kohdalla valtamedia ei kerro totuutta. Trump lähti kuivattamaan aseteollisuuden, suuren rahan, median  ja tiedustelupalveluiden mädättämää suota. Tuo suo kuitenkin nielaisi hänet.

 

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Trump, demokraatit, mellakka, Obama, Ukraina