Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Israelin pommitusten ja terrorin seuraukset palestiinalaislapsissa

Torstai 15.1.2009 klo 16.32 - Pirkko Turpeinen-Saari

Puolet Gazan asukkaista eli 750 000 on lapsia. Pommitusten uhreista 40% on lapsia. Kaksi tervettä vastasyntynyttä tukehtui fosforisavun aiheuttamiin hengitysvaikeuksiin koska he eivät päässeet ajoissa hoitoon. Jokainen henkiinjäänyt on jatkuvan pelon, turvattomuuden ja haavoittumisten seurauksena pysyvästi vaurioitunut. Silmien ja jalkojen menetykset ovat vammojen näkyviä ilmentymiä mutta psyykkiset vauriot ovat pysyviä.

Israelilainen kapteeni Mikhael Manekin on 15. 1. Helsingin Sanomissa oikeassa kysyessään " mitä meille juutalaisille on tapahtunut". Hän pelkää asioiden vievän " meidät kohti sellaisen raakalaisuuden normalisointia, jonka me olisimme kyseenalaistaneet vielä jonkin aikaa sitten."

Israelin harjoittama terrori ei todellakaan ole uutta niinkuin Manekinkin toteaa. Palestiinalaislapset, missä he elävätkin - Länsi-rannalla, Gazassa tai Libanonissa ovat joutuneet väkivaltaisten kotietsintöjen, tarkastuspisteiden terrorin ja nöyryytysten tai joukkomurhien todistajiksi. He ovat nähneet vanhempiaan nöyryytettävän. He ovat kokeneet, että heidän omat vanhempansa eivät pysty tarjoamaan heille turvaa koska kansainvälinen yhteisö antaa israelilaisten terrorisoida jokaista palestiinalaista.

Presidentti Jimmy Carterin työryhmään kuuluva psykoanalyytikko Vamik Volkan on vuosia tutkinut palestiinalaislapsia. Hän on todennut useiden heistä olevan psykoottisia. Kuitenkin ollessaan muiden lasten seurassa pelaamassa jalkapalloa tai muuten leikkimässä he toimivat normaalisti. Heillä kollektiivinen identiteetti tuo turvaa.

Gazan syvin tragedia on lasten kohtalo. Ei löydy sellaista määrää kielitaitoisia terapeutteja, jotka voisivat auttaa lapsia. Kolme viikkoa nälässä, janossa, yötä päivää pommien ääniä kuunnellen tietäen, että jokainen hetki voi olla viimeinen, koska missään suljetun Gazan kolkassa ei ole turvallista. Eikö kokonaisen sukupolven psyykkinen tuhoaminen ole kansainvälisessä rikostuomioistuimessa tuomittava rikos?

 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lasten masennus, mielen hajoaminen, turvattomuus