Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Väkivaltaiset suomalaiset nuoret ja väkivaltaiset aikuiset

Tiistai 9.4.2024 klo 10.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Viime päivien Yle:n uutiset ovat paljastaneet minkälaisiin tiloihin lisääntyvästi väkivaltaiset nuoret voitaisiin sijoittaa.

Olemme nähneet putkamaisia huoneita ja saniteettitiloja. Maan hallitus keskustelee toimenpiteistä.

Saman hallituksen jäsenet lähettävät ammuksia - paitsi henkilökohtaisina lähetyksinä myös valtiollisen lahjana Ukrainaan, maahan joka on jo kymmenen vuoden ajan käyttänyt väkivaltaa demokratiaa ja ihmisoikeuksia kannattavia Donbassin asukkaita kohtaan.

Yhdysvaltojen pystyttämä vallankaappaushallitus lähetti Oikea-sektori-natsiarmeijan panemaan Donbassin vastarinnan kuriin.

Suomen Yle on kuvannut Ukrainan demokratiana ja Euroopan sivistyksen puolustajana. Samaan aikaan Ukraina on kieltänyt oppositiopuolueet, sulkenut toisinajattelijat vankiloihin, kieltänyt suurelta osalta kansaa äidinkielen puhumisen julkisuudessa, pystyttänyt kirjarovioita, opettanut päiväkotilapset laulamaan natsi-sankari Banderan ylistystä, kutsumalla häntä rakkaaksi isäksi.

Kanadalainen natsi-veteraani, jota kunnioitettiin Kanadan parlamentissa sai länsi-ukrainalaisen Ternopilin kaupungin kunniamitalin hiljattain

                                                      ***

Mitä näille väkivaltaan turvautuville Suomen hallituksen jäsenille tulisi tehdä.

He haluavat lähettää ylläkuvatunlaiseen Ukrainaan aseita, jotta Ukraina Nato-maiden avulla saisi tapettua niin monia venäläisiä - sotilaita tai siviilejä- kuin mahdollista ja aiheutettua kaikkea muuta haittaa Venäjälle.

Suomen presidentti Stubb vaati CNN-TV-lähetyksessä Yhdysvaltojen kongressia lähettämään Ukrainalle runsaan rahamäärän maan tarpeisiin. Suomi ei myöskään YK:n äänestyksissä vastusta fasismia eikä natsismia, jotka ilmiöt ovat vallalla Ukrainan ja Suomen lisäksi muissa EU-maissa.

                                                        ***

EU-maat ovat luopuneet noudattamasta kansainvälisiä lakeja Yhdysvaltojen esimerkin mukaisesti. Yhdysvallat on ihmisoikeusrikkomusten ja laittomien pommitusten suurmestari.

Suomi on liittynyt USA:n laatimaan "sopimusvaraiseen demokraattisten maiden yhteisöön", jota kansainväliset lait eivät koske.

USA:n johdolla ja esimerkin mulaisesti ryöstöt ovat muuttuneet tavanmukaisiksi. Kansainvälisiä lakeja noudattavat, suurin osa maapallon valtioista, ovat tämän roistojoukon armoille.

Minkä tahansa asian vuoksi, joka ei miellytä Yhdysvaltoje tai sen liittolaisia, saattaa seurauksena olla aseellinen ryöstö, hallituksen vaihdos tai taloudelliset pakotteet sotaa lievempänä vaihtoehtona.

                                                    ***

Nyt nämä sopimusvaraiset valtiot ovat keskitysleiriin suljettujan palestiinalaisten kimpussa sen lisäksi että ne ovat kymmenen vuoden ajan vainonneet Venäjää, joka on auttanut demokratiaa vaativia Donbassin asukkaita, autettuaan sitä ennen Syyriaa, joka myös oli tämän lakeja noudattamattoman joukkion uhrina.

Yhdysvallat lähettää joka päivä aselasteja Israeliin, joka on puolen vuoden ajan pommittanut keskitysleirissä 75 vuoden ajan elämään joutuneita palestiinalaisia. USA ja EU-maat eivät ole nousseet puolustamaan palestiinalaisia. Saksa päinvastoin on Israelin toiseksi suurin asetoimittaja.

Tappaminen on tieteellistetty. AI:n avulla tunnistetaan haluttu henkilö. Sen jälkeen tietokoneet suorittavat varsinaisen tappamismääräyksen.Kohde ja usein sata ympärilläolevaa saa surmansa.

                                                  ***

Vuonna 1975 Suomessa kokoontui maapallon pääömiesten eliitti ETYK-kokoukseen. Sen päätösasiakirjoissa todetaan, että mikään maa ei voi rakentaa omaa turvallisuuttaan muiden kustannuksella.

Venäjä esitti saman suuntaisen ehdotuksen kaikille maapallon maille joulukuussa 2021 neuvotteluja varten ja yhteistyön pohjaksi.

Suomen presidentti Urho Kekkonen yhdessä Neuvostoliitto/Venäjän kanssa oli ETYK:in valmistelija, vuonna 2021 yhteiset tavoitteet olivat menettäneet merkityksensä.

Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto palatessaan joulukuussa 2021 Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kanssa käydyistä neuvotteluista Moskovssa, ilmoitti, että tämä yhteinen turvallisuusdoktriini ei käy Suomelle. "Suomi kuuluu sopimusvaraiseen demokraattisten maiden yhteisöön".

Siten Suomi lähettää uuden demokratiakäsityksensä mukaisesti aseita Ukrainaan ja osallistuu  USA:n sotilasjärjestö NATO:n kanssa Venäjän vastaiseen sotaan.

                                                    ***

Väkivaltaan turvautuvilla lapsilla ja nuorilla on vain yksi malli: väkivallan jatkaminen. Aikuisten Suomi on muuttunut rauhantahtoisesta luovuuteen, demokratiaan ja tasa-arvoon pohjautuvasta maasta sotaa käyväksi, sotaan varustautuvaksi, USA:n ja EU:n vihollisiksi julistamien maiden asukkaita tappavaksi, kansainvälisistä laeista piittaamattomaksi maaksi.

Urho Kekkonen viisaasti varoitti Suomea päästämästä niitä voimia valtaan, jotka Suomessa ovat nyt vallassa.

Pääoman linnakkeen PALACE:n katolla liehuu 5 natsi-Ukrainan lippua. !940-luvulla näin natsi-Saksan lippuja pääkatujen varrella. Ympyrä on sulkeutunut. Lapsia, nuoria ja köyhiä tämä yhteiskunta ei auta.

 .

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suomalaisnuorten väkivalta, väkivaltaiset aikuiset, nuoret laitoksiin, aikuiset kulkevat vapaana

YLE: "Putin on peto"

Keskiviikko 21.6.2023 klo 10.46 - Pirkko Turpeinen-Saari

Yle:llä oli eilen onnen päivä. Sen ei tarvinnut keksiä vuosikymmenten tapaan itse valeuutisiaan Venäjästä ja presidentti Putinista vaan sille tarjoutui tietolähde: Aku Ankka- taiteilija Stenvallin "Ukrainan sodanvastainen taidenäyttely Turussa", josta Yle lähetti laajan kattauksen joka uutislähetyksessään.

Olen kirjoittanut luovuudesta ja inhimillisestä kasvusta kirjoja: "Inhimillinen kasvu ja yhteisö" ja "Ahdingossa luova lapsi ja nuori; tienviittoja kasvuun". Sen lisäksi olen tarkastellut useissa kirjoissani "Lahtari, Punikki ja Teurastaja, marsalkka Mannerheim, Kullervo Manner ja Ratko Mladic historian henkilöinä" ja "Lupa olla julma" sitä, kuinka yksipuolinen tiedonvälitys ja sotapropaganda muuttavat todellisuutta niin, että kansakunnat johdatetaan uskomaan, että propaganda on totta.

Suomen Yle on johdatellut suomenkielistä Suomen kansaa taitavasti läpi vuosikymmenet uskomaan Yhdysvalloista johdettua valtamediaa totuuspohjaiseksi tiedonvälitykseksi. USA:n johtaman Ukrainan sodan jatkuessa kansakunnat Keski-Euroopassa mm. Saksassa ja Ranskassa alkavat hahmottaa maailmantilanteen toisin kuin valtamedia haluaa.

                                                         ***

Yle käytti eilisen, 20.6. uutispäivän laitojaan myöten ideologiansa hyväksi. Se esitteli jokaisen  taulun yksityiskohtaisesti. Eräässä presidentti Putin istui verellä täytetyssä kylpyammeessa, toisessa hän matkusti junassa katsoen kasvojensa heijastusta ikkunassa, joka heijastus näytti pelkältä kallolta.

Stenvallin kuvia ei voi pitää taiteena. Taide on yhteyttä taiteilijan sielun ja katsojan sielun välillä.Yhteys luo mahdollisuuden henkiseen kasvuun ja oivalluksiin. Nämä kuvat ilmentävät tekijänsä sielua, pahuutta, joka ei piittaa tosiasioista. Kuvat ovat karkeata propagandaa, jota esitettiin toisen maailmansodan aikana juutalaisista,ryssistä, serbeistä, kommunisteista ja mustalaisista.

Mihin tämä tiettyjen kansanryhmien demonisointi johti?

Keskitysleireihin, pakkotyöhön, kaasukammioihin ja totaaliseen tuhoon. Keski-Euroopassa oli natsi-Saksan rinnalla fasistinen Kroatia, johon kuului Kroatian lisäksi Bosnia ja Serbian Kosovo. Kroaatit, Bosnian muslimit ja Kosovon albaanit toimivat natsihengessä kooten serbejä, kommunisteja ja ortodoksista uskontoa kannattavia 17 keskitysleiriin.

Keskitysleireissä vartijoilla oli käytössään erityinen "serbileikkuri" käyrä veitsi, jonka päähän oli kiinnitetty ranteen ympärille kiedottava nahka remmi. Sillä oli kätevä katkaista serbien kaulat. 

Serbejä ja venäläisiä sotavankeja kuljetettiin natsi-Saksan toimesta Norjan ja Suomen leireihin. Pakkotyössä ja hirvittävissä olosuhteissa vangit pakotettiin rakentamaan rautateitä Norjaan. Lars Westerlund on teoksissaan kuvannut tätä.

Juutalaiset vuorostaan saivat paikkansa Saksan keskityleirien kaasukammioissa sekä Baltian maiden halukkaiden paikallisten suorittamissa joukkoteloituksissa kuten Ukrainassakin.

                                                   ***

Kroatian presidentti Zoran Milanovic ei halua toistaa toisen maailmansodan historiaa. Hän vertaa nykyisin natsi-Ukrainan kannattajien käyttämää "Slava Ukraini" tervehdystä "Sieg Heiliin". Hän sanoi, että ei koskaan halua kuulla näitä tervehdyksiä Kroatiassa.

Valmistautuessan Jugoslavian hajottamiseen 1990-luvulla Yhdysvaltojen presidentti Clinton ja senaattori Biden tekivät kaikkensa demokratiaa, laillisuutta ja kansainvälisiä lakeja noudattavien serbien demonisoimiseksi. Biden kutsui serbejä "kretiineiksi", vajaamielisiksi ja Saksa liittyi huutosakkiin kun juuri ulkoministeriksi valittu Klaus Kinkel huudahti "serbit on saatava polvilleen".

Suomen presidentti, hallitus ja eduskunta ovat Kroatian presidentin suhteen eri linjoilla. Suomen eduskunta kuuntelee seisaalleen noussen Yhdysvaltojen valtaan nostaman presidentti Zelenskyn puhetta suuren kunnioituksen vallassa. Pääministeri päättää useat Instagram tervehdyksensä "Slava Ukrainin".

                                                   ***

Tosiasioista piittaamaton Stenvall kuvaa Venäjän ja presidentti Putinin syyllisiksi sotaan kammottavalla tavalla. Voin vain kuvitella lapsia ja nuoria, jotka peloissaan vääntelehtivät yöllä vuoteissaan peläten rajan yli milloin tahansa syöksyvää verenhimoista petoa.

Yle ja Stenvall eivät vastaa mistään. He heittelevät pakkomielteisiä valheitaan koko kansan käyttöön. Jokainen voi lukea vaikka tämän blogini arkistosta kaiken mitä tarvitsee tietää Ukrainan sodan syistä ja syyllisistä. 

Ukrainan sota on v. 2014 USA:n vallankaappauksen seurauksena aloitettu USA/Nato-johtoinen sisällissota, jonka tarkoituksena oli tappaa kaikki venäjänkieliset ukrainalaiset ja tuhota Venäjän ja Ukrainan yhteinen historia.

Suomella on samanlaisia muistoja marsalkka Mannerheimin venäjää puhuville karjalaisille pystyttämistä suomalaisten keskitysleireistä Itä-Karjalassa 1941-44. 20 000 vangitusta siviilistä, naisesta ja vanhuksesta henkiinjääneet oli tarkoitus lähettää Keski-Euroopan kalikaivoksiin ja korvata väestö suomenkielisillä tai karjalaapuhuvilla asukkailla.

Suomen natsismi muistutti Ukrainan nykyistä tilannetta, jossa venäjänkielen puhuminen on kielletty samoin oppositiopuolueet ja venäjänkieliset lehdet ja muut tiedotusvälineet on kielletty. 40% alkuperäisestä Ukrainasta oli venäjänkielisiä. Nyt maan koko väestö on n. 20miljoonaa oltuaan yli 40. Ei ole enään Ukrainaa, jota NATO-maat voisivat jälleenrakentaa.

                                                         ***

Ukrainalla ei ole enään armeijaa. Maan natsi-hallituksella on vain Yhdysvaltojen ja Britannian kanssa yhdessä suunnitellut terroriteot aseenaan. Buchan joukkosurman lavastus, Yhdysvaltojen CIA:n, NATOn ja Norjan armeijan kanssa yhteistyössä räjäytetty NordStream kaasuputki, Krimin sillan räjäytys, Kahovkan padon räjäytys ja maapallon suurimman ekokatastrofin aiheuttaminen, joka saastutti myös Mustan meren puhumattakaan drone-iskusta Kremliin sekä lukuisista toimittajien ja filosofien murhista.

Venäjän kansallinen turvallisuus ja Itä-Ukrainan asukkaiden selviäminen sisällissodasta hengissä on presidentti Putinin huolena. Yhdysvaltojen ja NATOn läsnäolon ja terrorin  Ukrainassa on loputtava. Tavoite on vaativa, kun ottaa huomioon miljoonia ihmisiä tappaneen USAn ja sen NATO-liittolaisten sotahistorian.

Stenvall ja Yle toimivat omien taloudellisten ja poliittisten  intressiensä pohjalta. Vastuu suomalaisten turvallisuudesta tai mielenterveydetä ei kuulu niihin.

                                                         ***

Jokaisen, joka haluaa seurata syvällistä, totuuteen ja sivistykseen pohjautuvaa tiedonvälitystä kannattaa ottaa päivittäin ohjelmaksi katsoa Youtubesta "Judging Freedom" ohjelma, jossa mm eilen oli entisen Britannian suurlähettilään Alastair Crooken keskustelu toimittajan kanssa. Keskustelussa on otteita presidentti Putinin tilaisuudesta, jota ohjelma kommentoi.

Maapallon asukkaiden enemmistö arvostaa ja ihailee presidentti Putinia, joka yhdessä Kiinan presidentin ja kymmenien muiden valtioiden kanssa rakentaa BRICSia, yhteistyöhön perustuvaa tulevaisuutta Yhdysvaltojen aseellisen väkivallan ja taloudellisten pakotteiden mielivallan avulla ylläpidettyä maailmanvaltaa vastaan.

Maapallon kansat tunnistavat avoimuuteen, rauhaan ja totuudellisuuteen perustuvan yhteistyön luonteen. Varsinkin siirtomaavallasta kärsineet kansat eivät mahdollisuuden avautuessa enään koskaan alistu itsenäisyytensä menettämiseen kuten Suomen johtajat ovat  pakottaneet Suomen tekemään.

                                                         ***

Aku Ankka taiteilija Stenvallin näyttely on halpahintaisin Venäjä-vihan kaupallinen ilmentymä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: vale-Yle, Putin on peto, Stenvall, taiteen olemus, propaganda, keskitysleirit, natsismi, median sotapropaganda, lapset, nuoret, mielenterveys