Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Venäjällä on pitkät perinteet kansainvälisen rauhan edistäjänä

Tiistai 23.12.2008 klo 7.50 - Pirkko Turpeinen - Saari

Viimeisin Venäjän aloite kansainvälisen turvallisuuden ja rauhan edistämiseksi ETYJin kokouksessa Helsingissä on johdonmukainen jatko sen aikaisemmille varsin  tuloksellisille aloitteille, joista ensimmäinen oli v. 1899 pidetty Haagin kansainvälinen rauhan kongressi. Tuon Haagin kongressin aloitteentekijänä oli tuolloinen Venäjän ulkoministeri Mihail Nikolajevits Muravyov. Kolme kuukautta kestäneeseen Haagin ensimmäiseen kv rauhankongressiin osallistui 26 maata, joiden neuvottelujen pyrkimyksenä oli luoda standardeja kv konfliktien ratkaisuun ja kieltää tiettyjä aseteknologian muotoja kuten ilmapommitukset ja kemialliset aseet.

Osallistuin tuon ensimmäisen Haagin rauhankokouksen satavuotisjuhlakokoukseen Suomen lääkäreiden sosiaalinen vastuu järjestön edustajana. Järjestö on osa kv Lääkärit ilman rajoja järjestöä, joka on myös palkittu Nobelin rauhan palkinnolla.

Tuossa valtavassa 100-vuotisjuhlakongressissa Haagissa liikuttavinta oli nähdä harmaahapsisia todella pitkään rauhantyöhön osallistuneita ilosilmäisiä konkareita eri puolilta maailmaa. Kofi Annan, Arundathy Roy, Desmond Tutu rinnallaan nämä kansalaisaktivistit. Vaikuttavin oli video, jossa kuvattiin yhdysvaltalaisen papin ja entisen Vietnaminsodan veteraanin nostattamaa kansanliikettä Georgian osavaltiossa sijaitsevan Etelä-Amerikan sotilasdiktaattoreita kouluttaneen oppilaitoksen lopettamiseksi.Tuossa oppilaitoksessa oli koulutettu keskeiset murhiin , kidutuksiin ja kaikenlaiseen vallankäyttön toimensa perustaneet henkilöt. Videossa kuvattiin kuinka nimilista oli hankittu, kuinka pappi aluksi kiipesi oppilaitoksen vieressä olevaan puuhun ja huusi megafoniin tietojaan. Kuinka vuodesta toiseen joukko ihmisiä pyrki saamaan kongressin lopettamaan oppilaitoksen toiminnan.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: rauhanprosessit, pitkäjänteisyys, kansainvälinen oikeudenmukaisuus