Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Venäjällä on pitkät perinteet kansainvälisen rauhan edistäjänä

Tiistai 23.12.2008 klo 7.50 - Pirkko Turpeinen - Saari


Kuinka oppilaitoksen ympärille kerääntyi yhä laajeneva telttaleiri, johon kerääntyi kansalaisia ympäri Yhdysvaltoja. Tuon Vietnamin sodan veteraanin ja Etelä-Amerikan eri valtioissa työskennelleen papin omista kokemuksista kumpuava prosessi lopulta johti siihen, että Yhdysvaltain kongressi päätti lopettaa oppilaitoksen toiminnan.

Rauhanaloitteiden johtaminen tuloksiin ei nykypäivinä todellakaan ole helpompaa kuin 100 vuotta sitten. Ihmisen tajunta on muuttunut varsinkin länsimaissa kokemaan itsekkyyden, kilpailun ja väkivallan luonnollisena. Lapset turrutetaan väkivaltaan pelien ja elokuvien avulla. Media toimii lyhyttempoisesti ja kokonaisuuksia näkemättä.

Siksi ei ole ihme, että suomalaiset tiedotusvälineet lähes ilakoiden julistavat, että Venäjän uusi turvallisuusaloite ei saanut tukea moneltakaan osallistujamaalta.

Tuskin ensimmäistä Haagin rauhankokoustakaan saatiin koolle sormia napsauttamalla. Viisaus ja rauhantahtoisuus eivät omistamiseen ja tavaramaailmaan samaistuneissa kulttuureissa ole näkyvillä. Silti suurilta kansanjoukoilta kysyttäessä valtaosa kannattaa rauhaa ja ystävyyttä sotien ja kilpailun sijaan.

Siksi on hyvä, että löytyy ulkoministeri Lavrovin tapainen kauaskantoisiin tavoitteisiin pyrkivä ulkoministeri. Suomen joutuessa luovuttamaan puheenjohtajuuden, ehkä Kreikka viisaasti tarttuu aloitteeseen ja vie sitä eteenpäin. HYVÄÄ JOULUA

Avainsanat: rauhanprosessit, pitkäjänteisyys, kansainvälinen oikeudenmukaisuus


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini