Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Savonlinnan ohitustie; suuruudenhullu valheellisesti perusteltu hanke

Tiistai 30.12.2008 klo 18.25 - Pirkko Turpeinen-Saari

Savonlinna on pieni kaunis muuttotappiokaupunki. Se on rahapulassaan lopettanut taidemuseon, valtakunnallisesti ainutlaatuisen nukkemuseon,kurjistanut terveydenhuoltoa ja on aikeissa lopettaa sivukirjastot ja tehnyt musiikkiopiston toimintakyvyttömäksi.

Sen sijaan kaupunki on kansalaismielipiteen vastaisesti rakentamassa ohikulkutien, joka rantaa pitkin kulkevana tuhoaisi paitsi puolet Savonlinnan rannoista ja rantakallioista myös ainutlaatuisia vanhoja rakennusmiljöitä.

Mihin ohikulkutietä pitkin kuljettaisiin ohi? Toinen tienpää johtaa Savonlinnasta Punkaharjulle ja Parikkalaan tai vaihtoehtoisesti Kiteelle. Toinen tienpää johtaa Juvalle. Kuka on menossa Parikkalasta Savonlinnan kautta Juvalle? Tai Kiteeltä Savonlinnan kautta Juvalle? Tiet ovat kokemuksemme mukaan tyhjiä.

Onko keskustan ruuhka syynä ohitustien tarpeeseen? Neljän vuoden läpiajokokemusten jälkeen emme ole kertaakaan joutuneet pysähtymään liikennevaloihin niin, että olisimme joutuneet odottamaan kahdet valot. Emme pahimmassa jouluruuhkassakaan.

Itä-Savo-lehden mielipidekirjoittaja pitää epämiellyttävänä, että rekka pysähtyy hänen pääkadun varrella olevan asuntonsa ikkunan edessä. Jos Helsingin Mannerheimintien varrella asuva kauppaneuvos vaatisi tien siirtämistä muualle, jotta liikenne ei häiritsisi häntä hänen arveltaisiin menettäneen järkensä.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: tarpeeton hanke, rahapula,