Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Onko Suomi enää oikeusvaltio

Maanantai 15.4.2024 klo 17.10 - Pirkko Turpeinen-Saari

Suomen viimeaikaisten hallitusten ja eduskunnan käyttäytyminen ihmisoikeuksiin liittyvissä kansainvälisissa asioissa on ollut hämmästyttävää.

Yhdysvallat on saanut käydä etä-sotaa Ukrainassa rahoittamillaan ja aseistamillaan ukrainalaisilla sotilailla tavoitteenaan heikentää Venäjää. Tämä on ollut mahdollista USAn suoritettua väkivaltaisen vallankaappauksen v. 2014, jonka jälkeen USA valitsi haluamansa kaltaisen hallituksen yhdessä Ukrainan nationalistien kanssa. USA on rahoittanut Ukrainan natseja jo 1950-luvulta lähtien.

CIA:lla oli jo v.2014 hallussaan kokonainen kerros Ukrainan sisäministeriössä. Nyt se on keskittänyt 12 yksikköään Ukrainan ja Venäjän väliselle rajalla.

Vallankaappaushallituksen ryhdyttyä sotaan demokratiaa vaatineita Donbassin asukkaita vastaan, Suomi ja Suomen presidentti antoivat vahvan tukensa Ukrainan natsi-hallitukselle.

Ukrainan valtio muuttui. Monella alueella valtakieli, Venäjä, kiellettiin, oppositiopuolueet samoin. Sanomalehdet saivat ilmestyä vain ukrainankielellä - Venäjään liittyvät kirjat, kirjailijat ja musiikki kiellettiin.

Ukrainan valtio ei vuodesta 2014 lähtien ollut enää demokratia, mutta Suomi ja sen liittolaiset Yhdysvallat ja EU väittävät näin olevan.

                                                           ***

Sama koskee Israelia.

Israel on kaikilla mittareilla apartheid-valtio. Se on perustettu kansanmurhan pohjalle. Vuonna 1948 alkuperäisväestö palestiinalaiset ajettiin tappamalla ja ottamalla haltuun heidän kotinsa,ulos maasta. 

Minulla on ollut kaksi palestiinalaista kummilasta. Toinen joutui elämään pakolaisuudessa Syyriassa ja toinen Libanonissa. Laillisesti heillä on oikeus palata Palestiinaan, mutta miten se voisi Israelin väkivallan alaisuudssa toteutua.

YK erehtyi antamaan Israelille järjestön jäsenyyden siitä huolimatta, että väkivalta palestiinalaisia kohtaan jatkui katkeamatta.

YK päätti ,että myös Palestiina perustetaan, mutta ei kyennyt antamaan mitään takeita sen olemassaololle.

Palestiinalaisiin on kohditunut massiivista sortoa koko Israelin valtion olemassaolon ajan.

Israel on pitänyt Gazaa ja Länsi-rantaa kuristusotteessaan, rajoittanut veden ruoan, rakennustarvikkeiden ja mm lääkkeiden pääsyä palestiinalaisalueille. Israel on pystyttänyt sotilaallisia tarkastuspisteitä teille, jotka muodostavat alueille vankilamaiset olot.

                                                        ***

Yhdysvallat,joka on itse ollut pitkään apartheid-valtio, tukee Israelia kaikissa sen pahimmissakin toimissa. Puolen vuoden ajan jatkunut kansanmurha Gazassa on ollut mahdollista vain USAn jatkuvilla asekuljetuksilla ja taloudellisella tuella.

Kävin USA:ssa apartheidin aikana esimerkiksi 1950-luvulla. 10-vuotiaalle lapsellekin kokemus mustista asukkaista bussien takaosassa, erilliset ravintolat ja käymälät mustille olivat järkytys.

Yhdysvallat tuki Etelä-Afrkan apartheidia viimeiseen saakka. Talouspakotteet 1990-luvulla viimein ratkaisivat tilanteen apartheidin päättymisen puolesta. 27v kestäneen vankeuden jälkeen terroristina pidetty vapaustaistelija Nelson Mandela valittiin presidentiksi. Tämän päivän terroristeiksi kutsutut Hamas-taistelijat ovat tulevaisuuden presidenttejä ja valtiomiehiä demokraattisessa Palestiinassa.

                                                     ***

Mitä Suomessa on mennyt pieleen?

Vielä 1990-luvulla, jolloin USA:n apartheid oli muodollisesti päättynyt, Suomen Auto-ja kuljetustyöläisten ammattiliitto vaikutti keskeisesti Etelä-Afrikan taloussaarron aikaansaamiseen. Etelä-Afrkan apartheid päättyi myös Suomen antaessa merkittävän panoksen. Taloussaarto oli välttämätön.

Missä Suomi nyt on kun Israelin apartheid-valtio tulisi muuttaa demokratiaksi, jossa kaikilla kansalaisilla on samat kansalaisoikeudet?

Suomi ja koko EU tukee "Israelin oikeutta puolustaa itseään". Pitääkö apartheidia ja väkivaltaa palestiinalaisväestöä kohtaan todella puolustaa? Eikö tärkeämpää olisi lopettaa apartheid ja muu väkivaltaan pohjautuva sorto.

Monet kansalaisjärjestöt vaativat Israeliin kohdistuvaa taloussaartoa. Ne valtiot, kuten Jemen, jotka myötävaikuttavat taloussaarron aikaansaamiseksi mm estämällä Israelin omistamien tai maahan päätyvien laivojen kulun, ovat saaneet kokea Yhdysvaltojen ja sen tärkeimpien EU-liittolaisten sadat pommitukset.

Suomi tukee näitä taloussaartoa estäviä voimia, samalla tavoin kuin Yhdysvallat yritti viimeiseen saakka estää myös Etelä-Afrikan taloussaarron.

                                                   ***

Nämä demokraattisen kehityksen esteet, kansainvälisten lakien noudattamisesta pidättäytyneet, Yhdysvallat, Israel, Ranska, Britannia, Saksa ja nyt myös Suomi ovat niitä maita, jotka myös YK:n äänestyksissä äänestävät fasismin ja natsismin tuomitsemista vastaan. Itse asiassa koko EU on viime vuosina äänestänyt Yhdysvaltojen ja Israelin mukana fasismin ja natsismin puolesta. Se selittää sen,että Suomi muun EUn ja Yhdysvaltojen rinnalla pitää Ukrainaa ja Israelia demokratioina ja niiden järjestelmiä aseellisen puolustamisen arvoisina.

Jotakin ratkaisevan oleellista on muuttunut suomalaisten tavassa hahmottaa ihmisyyttä.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: kansainväliset lait, sopimusvarainen yhteiskunta, siionismi, natsismi ja fasismi, Israel, Ukraina, Palestiina

Israel ja Norjan sosialidemokraatit

Perjantai 29.7.2011 klo 12.52 - Pirkko Turpeinen-Saari

Alan Hart on entinen BBC:n kansainvälinen uutiskirjeenvaihtaja ja mm kirjan Zionism:The Real Enemy of the Jews, kirjoittaja. Hän pohtii Sabbah Reportin katsauksessaan sitä, kuinka paljon siionismi ja kristillinen fundamentalismi, jotka ovat valloittaneet läntisen uutisvälityksen ja nettikirjoittelun,ovat vaikuttaneet Breivikin ajatteluun.

Hän toteaa Anders Breivikin olevan fanaattinen siionismin puolustaja ja islamin vastustaja.

Hartin mielestä"siionismi on pystynyt kammottavasta natsi holokaustista aina tähän päivään saakka myymään propagandiset valheensa totuutena. Tuo propaganda on vuorokaudet ympäriinsä pyrkinyt tuhoamaan ja saattamaan häpeään kaikki, jotka ovat vaatineet Israeliin kohdistuvaa taloudellista boikottia."

Kaksi päivää ennen Norjan joukkomurhia, Norjan sosialidemokraattisen nuorisojärjestön AUF:n puheenjohtaja Eskil Pedersen antoi Norjan toiseksi suurimmalle sanomalehdelle Dagbladetille haastattelun, jossa hän totesi seuraavaa:" AUF on pitänyt jo kauan tärkeänä Israelin kansainvälistä boikottia, mutta järjestön yleiskokous (Congress) päätti vaatia, että Norja  asettaa Israelin taloudelliseen boikottiin...Tiedän, että tämä on raju toimenpide, mutta luulen, että se antaa selkeän viestin siitä, että olemme väsyneitä Israelin käytökseen." 

Hart toteaa:"Israelin hallituksen propagandakoneisto on pyrkinyt 24t vuorokaudessa tuhoamaan, demonisoimaan ja vähättelemään kaikkia niitä tahoja, jotka vaativat ja toimivat vaatimuksensa puolesta Israelin taloudelliseksi boikotoimiseksi."

"Aina hirvittävästä natsiholokaustista tähän päivään saakka, siionistinen propaganda on onnistunut muuttamaan valheensa totuudeksi. Se on tärkein syy siihen minkä vuoksi palestiinalaiset eivät ole saaneet kohtuullista määrää oikeutta ja minkä vuoksi tavoite on edelleen mahdoton."

"Kuvailen Israel-Palestiina konfliktia kansainvälisten suhteiden syöväksi, joka uhkaa nielaista meidät kaikki. On riittävän paha, että siionistinen propaganda on estänyt sen parantamisen, mutta jos propaganda vielä inspiroi eurooppalaiset tappamaan Euroopassa omiaan, tulevaisuutemme on todella vaarallinen."

Eduskuntavaalien alla pidetyssä puheenjohtajien TV-panelissa Tampereella esitettiin kysymys koskien Israel-Palestiina konfliktia.Timo Soini vastasi:" Olen Israelin ystävä".Ei muuta. Muut puheenjohtajat eivät sanoneet sanaakaan.

Demokratian ja ihmisoikeuksien puolustaminen on joskus jopa hengenvaarallista. Norjalaiset uskaltavat. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Alan Hart, fundamentalismi, siionismi, Breivik