Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Sirpaletieto tyhmistää, yksipuolinen sirpaletieto muuttuu propagandaksi

Tiistai 24.2.2009 klo 20.05 - Pirkko Turpeinen-Saari

Luen vasta nyt jo 90-luvulla ilmestynyttä Kallion yhteiskoulun entisen rehtorin Martti Ruudun kirjaa "Me uskoimme Suomeen".Ruutu kuvaa valtion propagandatoimiston työtä 1941-44 sekä Vapaus-isänmaa-aseveljeys verkoston rakennetta ja toimintaa. VIA-lyhennettä käyttäneen verkoston salaisia papereita poltettiin sodan päättyessä kahden vuorokauden ajan Kallion yhteiskoulun uunissa.

Ruohonjuuritasolle yltävän verkoston toimesta pyrittiin ylläpitämään Itä-Karjalan valloitusta suosivaa ilmapiiriä yllä kansan keskuudessa.Samoin kritiikitön suhtautuminen Rytiin, Tanneriin ja Mannerheimiin oli ehdoton päämäärä.

Kirja tulee antaneeksi erinomaisen kuvan noiden vuosien suomalaisesta henkisestä todellisuudesta ja sen uhkatekijöistä; objektiivisesta tiedosta, jota saattoi saada ruotsalaisesta ja brittiläisestä mediasta.

Ei ole vaikeata löytää Suomen nykymediassa vallitsevaa samankaltaisuutta.Suhtautuminen NATOon ja Venäjään tarjoillaan niin pinnallisena ja sirpaleisena kuin mahdollista. Tällä kertaa objektiivisen tiedon lähteinä eivät ole Ruotsi ja Iso-Britannia vaan netti.

Helsingin Sanomat ja Suomen kuvalehti täyttävät usein lähes täydellisesti sirpaletiedon ja yksipuolisen tiedon kriteerit.Viimeksi HeSa:n Sami Sillanpään tekstit Kosovosta presidenttivideoineen ja Susanna Niinivaaran Etelä-Ossetiaa koskeva teksti, jossa ihmeteltiin, että Venäjä on rakentamassa alueelle sotilastukikohtaa.

En ole nähnyt Helsingin Sanomissa Espanjan,Kreikan tai Kiinan ministereiden haastattelua siitä miksi he eivät tunnusta Kosovoa. En ole nähnyt minkäänlaisia aavistuksia siitä miksi ei pitäisi tunnustaa.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: suomalainen propaganda