Yhteystiedot

Pirkko Turpeinen-Saari
Vanha Hangontie 10,
10620 Tammisaari
044-2030031
pirkko.turpeinen40@kolumbus.fi

Uutiset

2.6.2008Nyt voitte osallistua ajatuksiini myös näiden kotisivujeni välityksellä. Toivon keskustelua ja palautetta.Lue lisää »28.7.2014Puolan ja USA:n osuus Itä-Ukrainan väkivallassaLue lisää »1.7.2008Eläkeläisillekin oikeus vapaaseen liikkuvuuteen EUssaLue lisää »

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Blogin arkisto

Terroristi ja "terroristi"

Perjantai 4.6.2010 klo 10.28 - Pirkko Turpeinen-Saari

Israelilla ja Yhdysvalloilla on tämäkin yhteinen ominaisuus:järjestöjen ja ihmisten mielivaltainen luokittelu terroristeiksi. Israel aiheutti täydellisen tietokatkoksen Gazaan pyrkiviin laivoihin tapahtuneen hyökkäyksensä aikana ja sen jälkeen. Sama taktiikka vallitsi runsas vuosi sitten tapahtuneen Gazan verilöylyn yhteydessä.Israelin mielivaltaisesti valitut videopätkät ja tulkinnat olivat usean päivän ajan ainoata uutismateriaalia. Israel leimasi laivojen kansalaisjärjestöt terroristeiksi ja terroristien tukijoiksi.

Samana päivänä kun Israelin armeija hyökkäsi Gazaan runsas vuosi sitten, Israelin hallitus nimesi 40 uutta järjestöä terroristilistalleen. Itse valtioterrorismiin ja sotarikoksiin syyllistynyt hallitus leimaa siis haluamansa henkilöt ja järjestöt terroristeiksi. Yhdysvallat toimii samoin. Terroristiksi leimaamisen jälkeen yksilöt ja järjestöt muuttuvat lainsuojattomiksi ja mikäli kansainvälinen yhteisö menee mukaan näiden kahden maailmassa valtaa pitävän hallituksen määrittelyihin, ei kyseisillä henkilöillä ja järjestöillä ole todellista lainsuojaa maineen suojasta puhumattakaan.

Kuvaavaa näille terroristilistoille on, että maailmassa laajasti arvostettu ja rakastettu Nelson Mandela poistettiin Yhdysvaltojen terroristilistalta vasta pari vuotta sitten. Alkaa näyttää siltä, että suuri osa listojen jäsenistä on mitä arvostetuimpia ihmisoikeuksien puolustajia.

Objektiivisesti ja normaalin oikeustajun mukaisesti Yhdysvaltojen ja Israelin hallitukset toimivat kuin pahimmat terroristit. YK:n satojen päätöslauselmien, joissa on eri tavoin vaadittu palestiinalaisten oikeuksien toteutumista, kumoaminen koko maailman valtioiden tahtoa vastaan on toteutunut Yhdysvaltojen, Israelin ja joskus joidenkin pienten Tyynenmeren valtioiden muutamalla äänellä. Tuo osoittaa, että YK:n toiminta on rakenteestaan johtuen pahasti halvaantunut. Se ei noudata oikeutta vaan välillisesti tukee valtioterrorismia.

YK ei pysty suojaamaan oikeudenmukaisuuden toteutumista. 

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: terrorismin määrittely, propaganda, YK